Προς το περιεχόμενο

mic noise με χρήση overdrive ή distortion


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά

 

μιας και σχετικά αρχάριος, θα ήθελα τα φώτα σας ή να με παραπέμψετε στο αντίστοιχο Link σχετικά με τον ενοχλητικό ήχο που βγαίνει όταν κάνουμε χρήση overdrive ή distortion με mic.

Συγκεκριμένα δεν με ενοχλεί τόσο όταν παίζω μόνο με την κιθάρα αλλά επειδή έχω συνδέσει στο pedalboard με μικρό μικτάκι και κιθάρα και mic για να ηχογραφώ στο pc και επειδή ό,τι εφέ βάζω ακούγεται ταυτόχρονα και στα δύο όταν βάζω το overdrive το σφύριγμα που ακούγεται από το mic ( ένα shure της σειράς) δεν παλεύεται.

Υπάρχουν κάποιες απλές - πρακτικές λύσεις (δεν είμαι για ξόδεμα) που μπορούν να βοηθήσουν? πχ τα καλώδια που έχουν γίνει κουβάρι ή το pc και ο ενισχυτής που είναι δίπλα επηρεάζουν όντως αρκετά στο να βγαίνει αυτός ο θόρυβος? Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες αποστάσεις που πρέπει να κρατούνται σε σχέση με όλα τα μηχανήματα? μιλάμε για δωμάτιο γύρω στα 15m2.

Επίσης εκ των πραγμάτων αφού το mic έχει πιο αδύναμο σήμα σετάρω το κανάλι του αρκετά πιο ψηλά από αυτό της κιθάρας για να ακούγεται.

Εννοείται ότι μου αρέσει να παίζω και να βγάζω φωνή με distortion (εχω τα boss sd-1, ds-1)

Κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις στα πετάλια ή στο equalizer που προφανώς μου διαφεύγουν?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου