Προς το περιεχόμενο

Εφυγε απο κοντα μας ο Αγγελος Σκορδίλης


george956

Προτεινόμενες αναρτήσεις

"Στις γειτονιές των αγγέλων ταξιδεύει από το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της ροκ στην Ελλάδα, ο Αγγελος Σκορδίλης, ο οποίος έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.

 

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ σε όσους γνώριζαν τον ίδιο και το έργο του. Ηταν όχι μόνον ένας εξαιρετικός κιθαρίστας, αλλά και ένας σημαντικός τροβαδούρος της ροκ μουσικής. Η χρονιά που τον έκανε ιδιαίτερα γνωστό ήταν το 1986. Τότε, είχε συνεργαστεί στην ταινία «Νοκ άουτ», όπου τραγούδησε το «Μην κλαις για μένα Ελλάδα» των Παύλου Τάσιου και Γιώργου Χατζηνάσιου. Στην ίδια δουλειά συνεργάστηκαν τότε και οι αείμνηστοι Παύλος Σιδηρόπουλος και Βλάσης Μπονάτσος.

Την ίδια χρόνια κυκλοφόρησε και ο δίσκος «Στον δρόμο για την Ιθάκη», ενάντια στα ναρκωτικά, όπου συμμετείχε με το τραγούδι του: «Φευγάτη».

 

Εξω από συμβάσεις και δεσμεύσεις, ευαίσθητος και ρομαντικός, ο Αγγελος Σκορδίλης ήταν γνήσιος εκφραστής πόθων και συναισθημάτων. Ταξίδευε τους ακροατές του σε εξαίσιους ροκ ήχους, αποδίδοντας από κλασικά ροκ τραγούδια μέχρι ρεμπέτικα.

 

Τα οχτώ τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν τακτικός επισκέπτης των Χανίων στα οποία έδινε συναυλίες.

Ο τόπος στον οποίο γεννήθηκε στις 21-12-1959 είναι η Θεσσαλονίκη, στην οποία έζησε μέχρι τα 25 του χρόνια."

 

ΠΗΓΗ http://www.rockap.gr/?p=9964

 

 

 

 

 

Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παει κι αυτος. :(

Να μοιραστω μαζι σας μια αναμνηση, ηταν 1988 ημουν φοιτητης τοτε και το μονο που ηξερα για τον ΣΚΟΡΔΙΛΗ ηταν η συμμετοχη του στο Χαρατσι σ ενα τραγουδι, εριξε την ιδεα μια φιλη τοτε και πηγαμε ολη η παρεα καπου στη Σολωνος 1ος οροφος ητανε κατι σαν αντι-μπουατ με την ονομασια ΒΑΤΡΑΧΟΙ ..οπου επαιζε unpluged μαζι μ ενα τυπακο με ξυρισμενο κεφαλι...εκαναν σκετσακια με συμμετοχη κοινου..δε πρεπει να μαστε πανω απο 10 ατομα στο διαλειμμα εκατσε μαζι μας, ηταν πολυ ταπεινος και ευγενικος  και ειχε πολυ καλη τεχνικη στην ακουστικη κιθαρα.

Τον ειχα πετυχει και σε καποια μπαρακια κατα καιρους να παιζει παντα με αριστες εντυπωσεις.

Καλο ταξιδι, η ελληνικη ροκ μουσικη σκηνη εχασε αλλον εναν ΑΓΓΕΛΟ.

IF THE SHIT FITS    ,  WEAR IT

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παει κι αυτος. :(

Να μοιραστω μαζι σας μια αναμνηση, ηταν 1988 ημουν φοιτητης τοτε και το μονο που ηξερα για τον ΣΚΟΡΔΙΛΗ ηταν η συμμετοχη του στο Χαρατσι σ ενα τραγουδι, εριξε την ιδεα μια φιλη τοτε και πηγαμε ολη η παρεα καπου στη Σολωνος 1ος οροφος ητανε κατι σαν αντι-μπουατ με την ονομασια ΒΑΤΡΑΧΟΙ ..οπου επαιζε unpluged μαζι μ ενα τυπακο με ξυρισμενο κεφαλι...εκαναν σκετσακια με συμμετοχη κοινου..δε πρεπει να μαστε πανω απο 10 ατομα στο διαλειμμα εκατσε μαζι μας, ηταν πολυ ταπεινος και ευγενικος  και ειχε πολυ καλη τεχνικη στην ακουστικη κιθαρα.

Τον ειχα πετυχει και σε καποια μπαρακια κατα καιρους να παιζει παντα με αριστες εντυπωσεις.

Καλο ταξιδι, η ελληνικη ροκ μουσικη σκηνη εχασε αλλον εναν ΑΓΓΕΛΟ.

kontoyla lemonia[/url

 

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ROCK

IF THE SHIT FITS    ,  WEAR IT

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου