Προς το περιεχόμενο

Opera 9.0 & internet radio


apos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του καλύτερου -για μένα- browser Opera, version 9!

 

Ο Opera πλέον υποστηρίζει εγγενώς .torrent αρχεία όπως επίσης και widgets!

 

Από αυτά, εξαιρετικό βρήκα το Pandora, το οποίο αναλαμβάνει να συλλέξει τις μουσικές προτιμήσεις του χρήστη και δημιουργεί έναν εικονικό internet ραδιοφωνικό σταθμό, που παίζει μόνο γι'αυτόν (χωρίς adsl, βέβαια, αφήστε το... :? )!

Ο χρήστης βλέπει πληροφορίες για το κομμάτι (τίτλο, καλλιτέχνη, άλμπουμ), και έχει τη δυνατότητα να πει αν του άρεσε ή όχι, ώστε το pandora να επιλέγει κομμάτια ακόμα πιο "κοντά" στο προφίλ του χρήστη.

 

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε apos, το Pandora όντως είναι φανταστικό και τα widgets το ίδιο αλλά από τον Opera 9 έχω παράπονα! Βέβαια δεν είχα την τελική έκδοση αλλά την τελευταία beta οπότε δεν ξέρω κατά πόσο έχει βελτιωθεί.

 

Πρώτον, ενώ είδα ότι υπάρχει εγγενής υποστήριξη torrents (που βρήκα πάρα πολύ καλό) δεν έχω καταφέρει να κατεβάσω οτιδήποτε μέσω του Opera! Να σημειώσω ότι έχω ανοιχτά ports στο router μου (το Azureus κατεβάζει κανονικά) και ότι δήλωσα στον Opera τις πόρτες αυτές.

 

Δεύτερον, είμαι κάπως απογοητευμένος από την αυτόματη επιλογή encoding των σελίδων. Σε πολλά site είμαι αναγκασμένος να επιλέξω χειροκίνητα το encoding και μάλιστα σε μεγάλα site. Το σπαστικό είναι ότι σε πολλά από αυτά μπαίνω κάθε μέρα, το Yahoo Mail που χρησιμοποιώ είναι απελπισία με τον Opera...

 

Είδα όμως και κάποια πολύ έξυπνα στοιχεία στο σχεδιασμό που ευχαρίστως θα έβλεπα και στους υπόλοιπους browsers.

 

Γενικά, ίσως να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω σωστά τον Opera αφού μέχρι τώρα είχα επαφή μόνο με IE και Firefox αλλά τόσο λάθος ρε γαμώτο; :?

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο beta υπήρχαν λίγα προβληματάκια (πχ όταν η σελίδα είχε flash, δεν φόρτωνε καλά), τα οποία λύθηκαν. Το θέμα του encoding ήταν ανέκαθεν πρόβλημα σε όλες τις εκδόσεις του Opera, και πάντα με... εκνεύριζε κι εμένα! :lol: :lol:

 

Τα torrents μου δουλεύουν κανονικά (ΙΣΩΣ φταίει το beta που δεν σου δουλεύει)... Φυσικά, δεν είναι τόσο καλό όσο ένα dedicated torrent client, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν browser που απλώς κάνει πολλά πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για το download manager (δεν είναι Get Right, αλλά σε ποιον άλλο browser θα έχει κανείς resume?)

 

Επίσης, είναι απόλυτα customised browser, και η έκδοση 9 σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ξεχωριστές ρυθμίσεις για κάθε site (δυστυχώς, όχι στο encoding όμως... :( )

 

Γενικά, ο Opera πλέον μπορεί να καλύψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ανάγκες του μέσου χρήστη (μέχρι και mail client είναι), δίνοντάς του τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιεί διαφορετικά προγράμματα, παρά μόνο αν θέλει να κάνει advanced πράγματα. Αυτό έχει θετική επίπτωση στην απόδοση του PC αφού καταναλώνει λιγότερους πόρους από το να είχες ανοιχτά 3-4 προγράμματα ταυτόχρονα.

 

Πάντως και η παλιά μου αγάπη :lol: ο FF με τα διάφορα extensions φτάνει τον Opera σε δυνατότητες, απλώς αν του φορτώσεις πολλά, "βαραίνει" πολύ σαν εφαρμογή.

 

Σε θέματα όμως βασικού browsing (rendering, ταχύτητα, mouse gestures κτλ), νομίζω ότι ο Opera είναι κορυφαίος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις κατέβασα την τελική έκδοση του Opera 9 και ομολογώ ότι πραγματικά υπήρξε σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη beta που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα.

 

Το πρώτο που παρατήρησα ως θετικό ήταν η σαφέστατα αυξημένη ταχύτητα στο browsing. Το πρόβλημα με τα torrents μάλλον οφείλετο στη beta έκδοση προφανώς, αφού κατάφερα να κατεβάσω χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχω πιάσει ως τώρα, καλύτερα και από το Azureus!

 

Δυστυχώς, το θέμα του encoding αντί να βελτιωθεί χειροτέρεψε! Τώρα δεν κρατάει κάν το encoding που επιλέγω χειροκίνητα αν μπω σε άλλη σελίδα μέσα στο ίδιο site. Επιπλέον παρατηρώ και ένα πολύ μικρό πρόβλημα με τα CSS, σαν να αργεί να τα "διαβάσει" ή κάτι τέτοιο (υπήρχε και στη beta το ίδιο πρόβλημα).

 

Γενικά είναι καλή η προσπάθεια πάντως...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου