Προς το περιεχόμενο

ενισχυτης η monitor για modeling


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα φωτα σας παρακαλω!!

Υπαρχει περιπτωση ενα καλο ζευγαρι active mοnitor να αντικαταστησει εξ ολοκληρου εναν ενισχυτη για συνδεση με modeling πεταλιερες,POD κτλ κτλ?

 

εχω ενα EH 22 cal τελικο ενισχυτη,(ΝΑΙ αυτο που ειναι σαν πεταλακι ) συνδεδεμενο με harley benton 1x12 καμπινα που του δινει σημα ενα pocket pod καθως και ενα POD UX1 με οτι τρεχει το PC amplitube,pod farm etc

επισης εχω κι ενα ζευγος ταπεινα behringer ms 40 active monitor τα οποια αποδιδουν ικανοποιητικα σε απευθειας τα παραπανω,φυσικα το 12αρι δινει ογκο και ..πυγμη στους ηχους,κυριως γκαζια με ενδιαφερουν.bedroom volume αλλα και δυνατα,τις ωρες που επιτρεπεται αποκλειστικα για οικιακη χρηση.

Αξιζει να επενδυσω σε καλα monitor ας πουμε 8'' που οσο να ναι κανουν και για να ακους μουσικη ποιοτικα αλλα και για home recording που ψιλοασχολουμαι?το budget ειναι προσαρμοσμενο στην κριση οποτε προτασεις σε προσγειωμενα επιπεδα παρακαλω,ειμαι ενας φτωχος πλην τιμιος μουσικος....Tongue

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλωσηλθες φιλε μου στην παρεα του noiz!!!

K βεβαια μπορουν τα active monitor να αντικαταστησουν τον ενισχυτη αλλα θα χασεις την αισθηση του ''αερα'' που δινει ο ενισχυτης ισως κ του ογκου αναλογα με τι cab sim θα παιξεις( θελει οποσδηποτε cab sim γιατι αλλιως θα ακους τζιτζικια!). Αρα με τα μονιτορ πρεπει να ψαξεις λιγο το θεμα της εξομοιωσης καμπινας παραπανω γιατι θα παιζει πολυ μεγαλο ρολο στο τελικο αποτελεσμα. Τωρα το αν αξιζει να επενδυσεις σε κατι καλυτερο απο τα Βehringer ειναι καθαρα θεμα τσεπης , σιγουρα θα σου δωσουν μια καλυτερη συχνοτικα αποκριση κ ποιοτητα αλλα αν οι εντασεις σου ειναι χαμηλες μην περιμενεις κ θαυματα.

Το caliberaki ειναι φοβερο παντως κ μαλιστα εχει κ πολυ καλο power amp distortion οταν το ανοιξεις αρκετα, γρεζαρει σαν plexi!

 

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ανοίγεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε συζήτηση-πραγματεία επί του θέματος.

 

Πολύ περιληπτικά, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να ακούς "σαν μέσα από ενισχυτή" ή "αυτό που ακούει το κοινό σε μια συναυλία, ή σε μια ηχογράφηση".

 

Η αλυσίδα που εξομοιώνει ένας modeler περιλαμβάνει ΚΑΙ την καμπίνα ΚΑΙ το μικρόφωνο και, σε μερικές περιπτώσεις, και έξτρα impulses που αφορούν το χώρο. Στην πραγματικότητα, αν όλα είναι enabled, είναι το ίδιο πράγμα που ακούει από τα monitor ή τα ακουστικά, ας πούμε, ένας κιθαρίστας που παίζει από το control room και οι καμπίνες είναι σε άλλο δωμάτιο ή σε isolation booth (90% των περιπτώσεων σε επαγγελματικά studios).

 

Δεν έχω πολύ χρόνο τώρα, θα επανέλθω αργότερα.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φυσικα και οταν συνδεω με μονιτορ βαζω και προσομοιωση καμπινας,χωρου,μικροφωνου κτλ κτλ,αλλα ακομα και η HB καμπινα τα καταφερνει καλυτερα..τωρα αν δεν κανω κατι σωστα,η ειναι θεμα μονιτορ αυτο περιμενω απο εμπειρους να μου πουν πιο πολλα,φυσικα παρομοια συνδεσμολογια εχω δει σε home studio ενος φιλου-φιλου-φιλου,ο οποιος ομως ειχε ακριβα μηχανηματα,axe fx modeler(πανακριβο) και κατι θηριακια μονιτορ δεν θυμαμαι μαρκα,χρησιμο θα ταν καποιος επισης να προτεινει και monitor για διαφορα budget,ας πουμε 4-5 κατηγοριες,entry,mid range,hi end,κτλ κλτ,εκτιμω οτι θα ενδιαφερει αρκετους που δεν μπαινοβγαινουν στα studio για να χουν δει και ακουσει διαφορετικες προτασεις..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην πολυκουραζεσαι...στην περιπτωση σου...αν θες να ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ το μονιτορ ειναι μια χαρα (μια και ετσι ακους ΑΚΡΙΒΩΣ πως ακουγεται η κιθαρα σου μεσα στη μιξη) αν θες να ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΙΘΑΡΑ και να ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ...ΦΥΣΙΚΑ & θα χρησιμοποιησεις καποιον καλο (αν ειναι και λαμπατος ακομα καλυτερα)  ενισχυτη ΜΕΤΑ απο την πεταλιερα σου/modeller....μια και τα μονιτορ εχουν σχεδιαστει για αλλες δουλειες και οχι για να παιζουν κιθαρα.   

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε superfunk αυτο το γνωριζω δυστυχως,ημουν ευτυχης κατοχος marshall jcm800 και ενος boogie studio 22+ στο παρελθον,οποτε ξερω τι ακριβως εννοεις,ομως λογω ελλειψης χωρου κυριως αλλα και ελλειψης χρονου να ψαχνομαι με κεφαλες,καμπινες stompboxes kτλ πλεον, ψαχνω λυση σε monitor-ηχεια που θα βολευτουν...εκατερωθεν του pc που να κανουν οτι καλυτερο γινεται,παντα δεδομενης της τσεπης μου ας πουμε 300-400 ευρω.

 

το σκεπτικο μου ειναι το εξης:επενδυση σε κατι ποιοτικο για τον ρολο του ηχειου,που θα μου μεινει και αναλογως των συνθηκων και της εξελιξης της τεχνολογιας κατα διαστηματα να πειραματιζομαι με modelers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κάποια στιγμή όταν βρω (πολύ) χρόνο, ή αν κάποιος με πληρώσει  :P θα γράψω ένα άρθρο με τίτλο "Οι Ανοησίες που Λέγονται σχετικά με το Modeling και τι ισχύει Πραγματικά".

 

Φίλε dimitrismaster σχετικά με τη δυνατότητα ενός monitor να αποδίδει σαν καμπίνα στο χώρο, δες σε παρακαλώ αυτά τα δύο βιντεάκια. Στο πρώτο αποδίδεται το σήμα του modeler στο fx loop του ενισχυτή και στην καμπίνα του βέβαια. Στο δεύτερο σε powered monitor και αποτελεί συνέχεια του πρώτου. Και μετά τα ξαναλέμε. Γράψε επίσης, τι θα θεωρούσες εσύ λογικό budget.  ;)

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα πριν συνεχισει τις..κατηγοριες του ο Λοκι να πω οτι οταν μιλαγα για μονιτορ μιλαγα για αυτα

 

Αξιζει να επενδυσω σε καλα monitor ας πουμε 8''

 

τα μονιτορ & οχι για την κτηναρα με το EV που εβαλε ο Λοκι.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

O Loci δεν κατηγορεί κανέναν και ειδικά χωρίς στοιχεία. Παρεμπιπτόντως:

 

αν θες να ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ το μονιτορ ειναι μια χαρα (μια και ετσι ακους ΑΚΡΙΒΩΣ πως ακουγεται η κιθαρα σου μεσα στη μιξη) αν θες να ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΙΘΑΡΑ και να ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ...ΦΥΣΙΚΑ & θα χρησιμοποιησεις καποιον καλο (αν ειναι και λαμπατος ακομα καλυτερα)  ενισχυτη ΜΕΤΑ απο την πεταλιερα σου/modeller....μια και τα μονιτορ εχουν σχεδιαστει για αλλες δουλειες και οχι για να παιζουν κιθαρα. 

 

Αυτό που γράφεις (emphasis mine) δεν δικαιολογεί το τελευταίο σου post.

 

Επίσης παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πλέον και 8άρια monitor με εξαιρετική απόδοση και στα μπάσσα (γιατί, επί της ουσίας, εκεί είναι το θέμα) και 12άρια/15άρια με πολύ καλές τιμές. Ας μας πει ο φίλος τι budget διαθέτει πάντως. Και η λύση της καμπίνας κιθάρας επίσης θα πρέπει να αναλυθεί, ως προς τα υπέρ και τα κατά της.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα απο τη μια είναι πολύπλοκο αλλά από την άλλη είναι και απλό. Πολύπλοκο μπορείς να το κάνεις άμα βάλεις μέσα στο παιχνίδι ερωτήσεις του στυλ "τι ενισχυτή ακριβώς να αντικαταστήσεις, τρανζίστορ, λαμπάτο;" κλπ κλπ. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε μπορείς να τα έχεις όλα, θα πρέπει να κάνεις κάποιο συμβιβασμό. Για ΄μενα, σύμφωνα με αυτά που ανέφερες είναι αρκετά απλό το θέμα, πιστεύω με ένα ζευγάρι φθηνών monitors 8" θα κάνεις και αξιοπρεπή δουλειά και θα γουστάρεις απο την άλλη. Εκεί όμως έρχεται ο συμβιβασμός...θα γουστάρεις να παίζεις στα monitors οπώς στον ενισχυτή; Μάλλον όχι, αλλά θα είσαι πολύ κοντά. Έχεις ακούσει 8ρια monitors με κιθάρα; Άμα ακούσεις λογικά θα γίνουν όλα ευκολότερα στο μυαλό σου :)

 

Θα σου παραθέσω κάποια monitors, που φυσικά είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με αυτά που έχεις τώρα, τα οποία δε μπορείς ούτε καν να τα συγκρίνεις σε αίσθηση παιξίματος σε σχέση με έναν ενισχυτή. Ίσως μερικά να σου φανούν ακριβά αλλά πίστεψε με, για 8ρια monitors θεωρούνται budget (για ΄μενα δεν αξίζει να πας κάτω από 8ρια γιατί θα χάσεις όγκο).

 

http://www.thomann.de/gr/esi_near_08_classic.htm

http://www.thomann.de/gr/samson_resolv_a8.htm

http://www.thomann.de/gr/maudio_bx8a_deluxe.htm

http://www.thomann.de/gr/behringer_b2031a_truth_aktivmonitor.htm

http://www.thomann.de/gr/prodipe_pro_8_active_studiomonitore.htm

http://www.thomann.de/gr/esi_near08_experience.htm

http://www.thomann.de/gr/behringer_b3031a_truth.htm

 

Aπό κει και πέρα πες μας μέχρι πόσα λεφτά θα μπορούσες να δώσεις και σύμφωνα με αυτά που σου πόσταρα βλέπουμε ποιά θα ήταν η καλύτερη λύση :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου