Προς το περιεχόμενο

Υπόγα soon to be προβάδικο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι συμφορουμήτες.

 

Φοιτητής είμαι, χρόοοονια αγάπη με τη μουσική και αποφάσισα να στήσω σιγά σιγά ένα "στούντιο" για ιδιωτική χρήση ίσα ίσα να καλύπτει τις απαιτήσεις ενός καλοστημένου προβάδικου και άμα λάχει να πετάξεις και 3-4 μικρόφωνα μέσα να τα στείλεις έξω στο interface του pc και να κάνεις μια ηχογραφησούλα.

 

Νοίκιασα λοιπόν ένα υπόγειο 43 τμ δίπλα άπο το σπίτι μου.

Ο χώρος είναι ενιαίος, με δύο κολώνες στο εσωτερικό του.

Παλαιότερα λειτουργούσε ως ξυλουργείο.Πάνω άπο το υπόγειο στεγάζονται δύο καταστήματα (ισόγεια - μπροστά άπο κεντρικό δρόμο) και πάνω άπο τα καταστήματα είναι το  σπίτι των ιδιοκτητών.

 

Έχοντας διαβάσει εκτενώς ΟΛΕΣ τις σελίδες του topic "Κατασκευή project studio" κατέληξα στην απόφαση να δημιουργήσω αυτό το thread όχι μόνο για να βοηθηθώ από όσους εσάς γνωρίζετε αλλά και για να μείνει όλη η πορεία κατασκευής με φωτογραφίες κλπ.

 

Ας παραθέσω λοιπόν τις βασικές απορίες που με ταλανίζουν.

 

1.Ο χώρος, σκοπεύω να χωριστεί. Να γίνει ένα δωμάτιο live γύρω στα 20 τετραγωνικα που θα μειωθούν λόγω της μόνωσης.(Πρέπει να ανεβάσω μια κάτοψη και φωτογραφίες του χώρου για να μιλάμε επί του θέματος, θα γίνει πιθανότατα το πρωί)

 

2.Το υπόγειο είναι ΥΠΟΓΕΙΟ. 8-9 σκαλιά κάτω άπο τα καταστήματα.. Φαντάζομαι λοιπόν πως η ηχομόνωση των πλαϊνών τοίχων πως δε χρειάζεται να είναι εξωφρενική. Να είναι της τάξεως των 10 πόντων άπο κάθε τοίχο.

 

3.Έχω μπερδευτεί με τις ΟΟΟΟΛΕΣ απόψεις του κόσμου όσον αφορά τα υλικά για τη μόνωση...

Επειδή είμαι άνθρωπος που πιστεύει πως λίγα λόγια και σωστά είναι η ουσία,

Θα φτιάξω room in a room? Λογικά

Άρα φτιάχνω έναν σκελετό άπο καδρόνια ή στραντζαριστά κρατώντας μια απόσταση άπο τους τοίχους και το ταβάνι, βάζω μέσα πετροβάμβακα, βιδώνω στα καδρόνια γυψοσανίδα και στρώνω και κανα χαλί πάνω στις γυψοσανίδες ?

 

4.Με τη μία κολώνα που πιθανότατα μπορεί να χρειαστεί να μπει ΜΕΣΑ στο live room, τι κάνω ? την μονώνω διπλά? ή καλύτερα να επιχειρίσω να την αφήσω εκτός ?

 

Εύχομαι να κινήσω το ενδιαφέρον, περιμένω τις απόψεις σας και τις αντιπαραθέσεις σας!  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλε!Απο μονώσεις κλπ δεν πολύγνωρίζω,αλλά θα σου πω 2-3 πράγματα που έμαθα όταν πήρα πληροφορίες τον καιρό που ήθελα να μονώσω μια ισόγεια γκαρσονιέρα πριν απο 2μιση-3 χρόνια!Πρώτα απο όλα έχε στο μυαλό σου οτι εγώ ήθελα να μονώσω ισογειο,και όχι υπόγειο,που σημαίνει οτι ήθελα αρκετά γιουρος παραπάνω:P.Είχα φωνάξει λοιπόν ένα παλικάρι που μου είχαν συστησει,είδε το χώρο και αμέσως μου είπε για room in a room.Δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος να εξασφαλίσω την μόνωση που χρειαζόμουν.Έκει το κόστος το αξιολόγησε περίπου 20.000 για 25τ.μ.Τώρα για να προλάβω παραξηγήσεις κλπ,το παιδι μου εξασφάλιζε 95% μόνωση που σημαίνει οτι δεν θα ακουγόταν σχεδόν τίποτα.Άρα μάλλον πρέπει να σκεφτείς αν θα την κάνεις μόνος σου ή όχι,και βάζοντας μια παρένθεση εδώ να σου πω οτι πλέον αν είσαι και λίγος μαστορακος,και έχεις και κάποια χρήματα μπορείς να καταφέρεις ένα καλό αποτέλεσμα,αφού μπορείς να δεις πολλά πράγματα στο διαδίκτυο και βέβαια να αγοράσεις μόνος σου υλικά.Θα περιοριστείς μόνο στο χάλι που ανέφερες??ή θα επενδύσεις και κάτ ακόμη εσωτερικά??Και σίγουρα λίγες φωτο θα βοηθήσουν τα παιδιά που ξέρουν κάτι παραπάνω απο μένα :)....Καλη αρχή και καλά αποτελέσματα!

 

Υ.Γ:Μια ΚΑΛΑ μονωμένη πόρτα,θα σε βοηθήσει 1000%....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ηχομόνωση δυστυχώς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Αν πρέπει να ηχομονώσεις, πρέπει να επικοινωνήσεις με ακουστικό μηχανικό. Θα σου πει πόσο πρέπει να ηχομονώσεις για να μην ενοχλείς και πόσο θα κοστίσει.

Θα πληρώσεις 1000-2000 για την μελέτη και μετά μπορείς να επιλέξεις να το φτιάξεις μόνος  

σου ή να πληρώσεις εργάτες και να στο φτιάξουν (με εποπτεία δική σου), ή τέλος να αναθέσεις όλη την δουλειά στον μηχανικό. Στην τελευταία περίπτωση, θα πρέπει να υπολογίζεις γύρω στα 800-1000€/μ2 (κομπλέ με εξαερισμό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

soulstripper66

 

Καλημέρα, δεν έχω εμπειρία σε αυτο που ζητάς.Αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι αν εισαι έτοιμος να διαθέσεις λεφτά και προσωπική δουλειά σε κάτι που νοικιάζεις.Εγω αυτο που σου προτείνω ειναι αν υπάρχει η επιλογή σε δικό σου χώρο καλυτερα να το κάνεις εκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία όλα όσα είπατε και συμφωνώ με την πλειοψηφία αυτών.

Όμως εμφανίστηκε ένα πρόβλημα στην πορεία.

Λόγω εφορίας η κυρία του υπογείου αποφάσισε τελικά να μη μου το νοικιάσει και είμαι ακόμη στην αναζήτηση χώρου...

 

Φίλε GabrielM, εννοείται πως αν υπήρχε η προοπτική δικού μου χώρου δεν θα το σκεφτόμουν καν απλά όπως καταλαβαίνεις δεν έχω τη δυνατότητα και γι αυτό προσπαθώ να βρω κάτι αλλού. Ακόμη και αγορά του ακινήτου μπορεί να μπει στα ενδεχόμενα απλά καλύτερα ας το πάμε λάου-λάου.

 

Αγχώνομαι κι εγώ (άσκοπα λέτε?)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αγχώνομαι κι εγώ (άσκοπα λέτε?)...

 

Μαλλον άσκοπα...Χεχε...!!!!Νομίζω οτι όλοι αν κυνηγήσουν το όνειρο τους το κάνουν!;)Η αλήθεια για την εύρεση ΤΕΛΕΙΟΥ χώρου όπως ο καθενας τον φαντάζεται θέλει χρόνο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου