Προς το περιεχόμενο

Roland re 201 αποριες...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α.  Σε τι τιμη περιπου πωλείτε ??

Β.  Τι διαφορα εχει απο το 150 ??

Γ.  Υπαρχει καποιο στουντιο να παω να το ακουσω.. και να περασω ηχους μου απο μεσα του??

 

Ευχαριστώ πολυ !!

psycho beatsssssss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλημέρα φίλε!Με μια γρήγορη ματιά στο ίντερνετ δεν το βρήκα σε κάποιο μαγαζί,μόνο στο ebay,και οι τιμές παίζουν γύρω στα 500 ευρώ...Επίσης ρίξε μια ματιά σε αυτό εδώ το λινκ μήπως σε βοηθήσει λίγο

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Roland_RE-201

 

Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν το έχει κάποιο στούντιο(που λογικά όλο και κάποιο θα το έχει)...

Ξέρεις πότε κυκλοφόρησε?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Α.  Σε τι τιμη περιπου πωλείτε ??

Β.  Τι διαφορα εχει απο το 150 ??

Γ.  Υπαρχει καποιο στουντιο να παω να το ακουσω.. και να περασω ηχους μου απο μεσα του??

 

Ευχαριστώ πολυ !!

 

A. Δεν πωλείτε καινούργιο μιας και είναι discontinued. Στα μεταχειρισμένα ισχύει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης ανάλογα και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το ebay είναι ένας καλός οδηγός, υπολόγισε μείον 10% αν το αγοράσεις από κάποιο forum στυλ Gear Page. Από το noiz χέρι με χέρι θα απαιτούσα σαν αγοραστής τουλάχιστον 15% κάτω από τις τιμές του ebay.

 

B. Χοντρικά, τo 150 έχει μόνο delay ενώ το 201 και delay και βάθος. To 150 όμως προσφέρει κάποια παραπάνω modes στο delay.

 

Γ. Δεν γνωρίζω κάποιο που να το κάνει αυτό προσωπικά, αν και στο πρόβα έχω δει ένα. Πάντως το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ο παράδεισος του tweaking και αν κάτσεις να κάνεις τέτοια δουλειά μάλλον θα σου έρθει πιο οικονομικά να το αγοράσεις... 

 

Έχε επίσης υπόψιν ότι τα tape echos χρειάζονται αρκετή συντήρηση αρκετά συχνά και δεν συνίστανται σε ανθρώπους που βαριούνται να ασχοληθούν ή είναι τσαπατσούληδες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχε επίσης υπόψιν ότι τα tape echos χρειάζονται αρκετή συντήρηση αρκετά συχνά και δεν συνίστανται σε ανθρώπους που βαριούνται να ασχοληθούν ή είναι τσαπατσούληδες...

 

Ευτηχος λογο επαγγέλματος δικου μου και του πατερα μου  εχω καποα σχεση με ηλεκτρονικα και καταλαβαινω... και αν αναλογιστής οτι το αγαπημενο μηχανημα που εχω σπιτι και ασχολουμε παρα πολυ μαζι του ειναι ενα Sequential Studio 440 ...

 

ακουσα την προσομοίωση και σκεφτομαι αν το βρω μεταχειρισμενο σε καλη τιμη να δοκιμασω ενα... αλλα γενικα μ'αρεσει ο ηχος που βγαζει το συγκεκριμενο μηχάνημα... οπως και οτι εχει να κανει με tapes... (μιξη κανω σε multitrack tape recorder...)

 

καποιος εδω το πουλαει 800ευρω... παααρα πολλα πιστευω...

 

Ευχαριτστω παντος..

psycho beatsssssss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα ψάξει κι εγώ κάποια στιγμή και οι τιμές κυμαίνονται (ανάλογα την κατάσταση του μηχανήματος) όπως ήδη ειπώθηκε μεταξύ 300-600 ευρώ.

Είναι κατά τη γνώμη μου πολύ ωραίο μηχάνημα με πολλές δυνατότητες να φτιάξεις ωραίους ήχους.

Αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος για συχνότατη συντήρηση (καθάρισμα κεφαλών, stock ταινιών κλπ).

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι ταινίες έχουν διάρκεια ζωής 100 ώρες!!!

Οπότε πιθανόν να τίθεται και θέμα διαθεσιμότητας.

Γενικά νομίζω ότι ισχύει ό,τι ακριβώς ισχύει για όλα τα "παλιά" αναλογικά μηχανήματα.

Αν είσαι πολύ "μερακλής" go for it, αλλιώς μείνε στην προσομοίωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι μύθος πως για κάθε tape echo πρέπει να κάθεσαι από πάνω και να το παρακαλάς γονατιστός με γλυκόλογα να δουλέψει μετά από τρισάγιο αφού του κάνεις επίπονη και τρομερή συντήρηση κάθε λίγο και λιγάκι. Από τη στιγμή που επισκευαστεί και ρυθμιστεί από καλό και έμπειρο τεχνίτη (κάτι που όντως μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ακριβό, ειδικά με μερικά ανταλλακτικά), το μόνο που χρειάζεται από πλευράς συντήρησης είναι πού και πού:

(α) ένα στεγνό καθαρισματάκι των rollers με μπατονέτες για τα αυτιά,

(β) των κεφαλών με ισοπροπυλική αλκοόλη (πάλι με μπατονέτες), και

(γ) μια αλλαγή της ταινίας αναλόγως με τη χρήση, εκτός αν σας αρέσει ο πιο θολός και βρώμικος ήχος της ταλαιπωρημένης.

 

Πιο σπάνια, χοντρικά μια φορά στους τρεις με έξι μήνες ένας απομαγνητισμός των κεφαλών και οπτικός έλεγχος για τις γωνίες τους (ακόμη κι αν αυτό δεν γίνει, δεν χάλασε κι ο κόσμος). Αν χρειαστεί μια φορά το χρόνο, και κανένα λαδωματάκι με κατάλληλο λιπαντικό στα rollers (ποτέ μα ποτέ WD40), και υγρό καθάρισμα/restoring στη γόμα τους έτσι ώστε να μην ξεραθεί (κάτι που θα πάρει χρόνια να γίνει αν δουλεύουν συχνά).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι ένας από τους τυχερούς κατόχους ενός Roland RE-501.

 

Εφόσον μπεις στη λογική να πάρεις τέτοιο μηχάνημα θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν στο 501, μιας και είναι λίγο πιο "φορτωμένο" από τις άλλες - πιο παλιές - versions.

 

Κι εγώ έχω δει αρκετά να πωλούνται στο ebay για 500 έως και 1200 δολάρια. Δεδομένου όμως ότι είναι πολύ ευαίσθητα μηχανήματα, εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα κάποιο χωρίς να το τσεκάρω πρώτα, ακόμα κι αν το κοστολογούσαν για 150 ευρώ. Έχε υπόψιν σου ότι μέσα του λειτουργεί μοτέρ και υπάρχει περίπτωση να σου κάνει κάποια "σκαμπανευάσματα" στις στροφές, αν δεν είναι καλά ρυθμισμένο. Το ίδιο ισχύει και για τα "φρένα" του, για τις κεφαλές του κλπ κλπ κλπ.

 

Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται συχνά service και αλλαγή ταινιών. Τώρα πια οι ταινίες δεν είναι πρόβλημα καθώς βρίσκεις με περίπου 6-8 ευρώ την κάθε μια. Η αντικατάστασή τους γίνεται κάθε περίπου 300 ώρες λειτουργίας του μηχανήματος (κι εγώ έχω διαβάσει κάπου για 100 ώρες και αλλού για 300, αλλά θεωρώ υπερβολή τις 100 ώρες), και δεν παίζει ρόλο μόνο στον ήχο αλλά και στα "φρένα" του και στην καλή διατήρηση των κεφαλών. Το κόστος πια με τις ταινίες είναι σαν να αλλάζεις χορδές σε μια κιθάρα πάντως. Παλιότερα είχαμε πρόβλημα γιατί όποιος είχε τύχει να πάρει μερικές ταινίες τις πουλούσε για όσα του έλειπαν.

 

Τώρα, για την τιμή.... Εγώ δεν θα το πουλούσα με τίποτα, δηλαδή αν το έχανα θα έκλαιγα. Είναι πολύ ιδιαίτερο μηχάνημα, σχεδόν τρελό και δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με κανένα ψηφιακό delay ούτε καν με αναλογικό. Μπορεί βέβαια να έχω αυτή την άποψη διότι δεν το χρησιμοποιώ σαν βασικό delay, αλλά σαν συμπληρωματικό για να βγάζω περίεργους ήχους και για τη γλύκα που δίνει σε όλο τον ήχο του ενισχυτή και της κιθάρας μου. Έχει το δικό του χαρακτήρα, γι' αυτό το λόγο για μένα είναι ανεκτίμητο.

 

Ξέρω ότι πολλοί μπορέι να διαφωνήσουν, αλλά από την άλλη όλοι μουσικοί είμαστε και ο συναισθηματισμός επιτρέπεται να περισσεύει.

 

Α, και κάτι άλλο. Κάποτε είχα πάιξει και με 201 και με ένα άλλο 501 και μου φάνηκαν διαφορετικά από το δικό μου. Θα πρέπει λογικά να πάιζουν μεγάλο ρόλο οι ρυθμίσεις του.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου