Προς το περιεχόμενο

Για Dimarzio fans μονο...


ppanousos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επεσε στα χερια μου μια ibanezoula rg320fm και οπως ειναι λογικο θελω να αλλαξω τους stock μαγνητες με dimarzio(φυσικα).H κιθαρα εχει basswood σωμα-rosewood ταστιερα.Το στυλ που παιζω ειναι hard-rock,metal(standard tuning).Σκεφτομουνα να ακουλουθησω την πεπατημενη tonezone-airnorton.Eκεινο που με φοβιζει στον tonezone ειναι οχι τοσο οι τονισμενες χαμηλες-χαμηλομεσαιες(που μου αρεσουν) αλλα η ελειψη ψιλων.Mηπως πρεπει να παω σε μαγνητες με ποιο ισσοροπημενο eq?Καποιες απο τις επιλογες που σκεφτομαυνα για bridge ειναι ο breed,o evo kai o crunch lab και για neck ton liquifire...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επεσε στα χερια μου μια ibanezoula rg320fm και οπως ειναι λογικο θελω να αλλαξω τους stock μαγνητες με dimarzio(φυσικα).H κιθαρα εχει basswood σωμα-rosewood ταστιερα.Το στυλ που παιζω ειναι hard-rock,metal(standard tuning).Σκεφτομουνα να ακουλουθησω την πεπατημενη tonezone-airnorton.Eκεινο που με φοβιζει στον tonezone ειναι οχι τοσο οι τονισμενες χαμηλες-χαμηλομεσαιες(που μου αρεσουν) αλλα η ελειψη ψιλων.Mηπως πρεπει να παω σε μαγνητες με ποιο ισσοροπημενο eq?

 

H πεπατημενη ειναι μια χαρα και ο tone zone ταμαμ για τετοιες φασεις.Εναλλακτικα τσεκαρε και το σετακι των breed.Breed για neck ισως ο καλυτερος neck μαγνητης της dimarzio.Breed για γεφυρα εχει αρκετο output για ολες τις hard rock metal αναγκες σου αλλα δεν...λασπωνει ;D.Εχει ενα ωραιο hot vintage  μεσαιο ηχο(αν υπηρχε τετοιος ορισμος :P).

 

Παντως εγω με tone zone θα καταληγα αν δεν με επαιρνε καθολου για πειραματισμους.Παει με ολα....σαν την κοκα κολα... 8).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιζω αρκετα χρονια με alnico 5 οποτε αυτην την φορα για αλλαγη θα παω μαλλον σε ceramic,oποτε με βλεπω για evo στο bridge(εχω και μια αδυναμια στον θειο...) ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου προτεινω κατι λιγοτερο high gain αλλά ποιοτικότατο, που μπορεί να ακουστεί καλά και σε άλλα 25 είδη μουσικής. DiMarzio Paf Pro.

Συνδυασμένοι με το κατάλληλο overdrive δίνουν πολύ ωραίους creamy lead ήχους.

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

X2N ?? εγω τους ακουσα και σεκφτομαι να γυρισω το active σετ μου ( emg 81/85 ) σε passive...τουλαχιστον σε βιντεακια μου ακουστηκαν φοβεροι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

O Tone Zone δεν έχει έλειψη πρίμων. Το μόνο που μπορεί να σε ενοχλήσει είναι ότι ο ήχος του είναι λίγο cocked wha φάση. Αλλά αυτό είναι κάτι επιθυμητο από πολλούς high gain κιθαρίστες (κάποιοι αφήναν και τα wha πατημένα τέρμα στις πιο extreme καταστάσεις των 80s, ο TZ φυσικά δεν είναι τόσο extreme). Πάντως μπορεί να πάιξει άνετα οποιοδήποτε είδος σε Ibanez απο απομίμιση LP hard rock ήχους μέχρι Megadeth.

 

Για τον Super Distortion διαφωνώ. Oι Gibsonομαγνήτες κάνουν σχεδόν πάντα μόνο σε Gibson. Καλά θα μου πουν κάποιοι αμα τους πλακώσεις στα γκάζια...ο Kurt τους έβαζε και σε Jaguar...Τέλος πάντων απλά για να μην παίζει η κιθάρα λες και την περασες από High Pass Filter καλό είναι να αποφεύγονται. Και το αντίθετο βέβαια ο Τone Zone όντως είναι μπασοβαρύς και boomy στις Les Paul.

 

Για το neck κι εγώ προτείνω Paf Pro. Εντελώς διάφανος μπορεί να πάρει επάνω την "μανα του και τον πατέρα του" από γκάζια και effects και παρόλα αυτά να μην λασπώνει με τίποτα.

 

Δυστυχώς οι σχέσεις μου με τις συγκεκριμένες κιθάρες και μαγνήτες σταμάτησαν κάπου στις αρχές της προπερασμένης δεκαετίας...οπότε μάλλον οι πιο εκσυχρονισμένοι θα σε βοηθήσουν περισσότερο. Εγώ απλά παραθέτω αυτά που ξέρω μιας και αναφέρθηκες στα πιο "κλασικά" μοντέλα του DiMarzio που τυγχάνει κι έχω ακούσει (για αρκετά χρόνια).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tone zone και air norton... O 2oς για εμενα ειναι ο γλυκοτερος neck μαγνητης που εχω ακουσει....... Ο tone zone ειναι πολυ versatile και και παιζει πολλα ηδη μουσικης... Σε ιμπι ταιριαζει τελεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου