Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή μαγνητών σε epiphone με στοχο το split


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρά!

 

ένας φίλος μου σκέφτεται να αλλάξει προς το παρόν τον neck μαγνήτη της epiphone les paul standard του με κάποιον άλλο, με σκοπό τη δυνατότητα split.

 

Το θέμα είναι αν έχει κάποιο νόημα η όλη διαδικασία, απο πλευράς πτώσης της έντασης σε split mode και απο πλευράς ηχητικού αποτελέσματος που δεν θα φτάνει ποτέ τον ήχο ενός μονου.

 

Επίσης οι μαγνήτες που φοράει τώρα η κιθάρα είναι 2-conductor που σημαινει οτι όταν ο neck ειναι splitαρισμένος, ο bridge θα παραμένει διπλός, οπότε τί θα προκύψει στη μεσαία θέση του επιλογέα ηχητικά?

 

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπει P90 στο neck αλλά υπάρχουν P90 που να ταιριάζουν στην θέση humbucker και αν υπάρχουν αξίζουν?

 

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους μαγνητες humbuckers και P90?

 

Ο φίλος μου παίζει blues φάση gary moore, ροκιές και το πιο πολύ gain που χρειάζεται είναι για satriani (λόγω του satriani αποφάσισε να πάρει neck που σπλιτάρει γιατι το χρησιμοποιει και αυτος σε πολλά κομμάτια)

 

 

ευχαριστώ!

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω σε LP και SG διπλους που τους εχω σπλιταρει, εχω κανει τα πηνια παραλληλα και τους μαγνητες εκτος φασης. Ο καθε μαγνητης σε καθε κιθαρα και ενισχυτη θα ακουστει διαφορετικα. Σιγουρα αλλαζει ο ηχος, καποιοι πλησιαζουν αρκετα τους μονους καποιοι οχι.

 

Καλο ειναι αν η κιθαρα του εχει τα original ποντεσιομετρα να αλλαξει και και αυτα με μετρημενα 500αρια. Με δυο push/push ή push/pull δε θα χρειαστει να τη σκαψει για switches και μπορει να εχει ολους τους ηχους που προανεφερα.

 

P90's σε σχημα διπλου βγαζουν οι S.D., Lollar, Gibson, Bare Knuckle, Rio Grande, Häussel κ.α. Σα P90's δε θα ακουστουν τελειως αλλα παλι ο ηχος του θ' αλλαξει. Διπλοι υπαρχουν παρα πολλοι να διαλεξει αναλογως τα χρηματα που διαθετει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι για push/pull λέγαμε και εμεις, απλά επειδή δεν υπάρχουν λεφτά λέγαμε πρώτα να αλλαξει τον neck που τον θελει για ήχο μονου και αργότερα και τον bridge για να ολοκληρωθει η δουλεια.

 

Ο τωρινός bridge σα διπλός δεν τον χαλάει κιολας.

 

Για neck hubuckers που σπλιτάρουν έχουμε αυτους στο μυαλό μας:

1) SD Jazz (που τον είχα και εγώ παλιοτερα στη schecter μου)

2) SD paf 59 (τον προτείνει πολύς κοσμος και φαινεται να ειναι κλασσικη επιλογή)

3) Dimarzio Fred (ο μαγνητης του Satriani που τον ακουμε και σπλιταρισμενο σε κομματια του)

4) Κάποιος P90 που δεν ξερω ποιος θα μπορουσε να ειναι γιατι πρεπει να εχει και το σχημα humbucker, αλλά σ'αυτη την περιπτωση προφανώς δε μιλάμε για split). Ίσως ο tonerider rebel 90?

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Toν  Fred απο οσο γνωριζω τον χρησιμοποιει στη bridge θεση, οχι στη neck.

 

Για P90's σε σχημα διπλου ανεφερα πολλες εταιρειες. Το μονο που μπορει να κανει ειναι διαβασμα και clips στο ΥouTube. Στο τελος ομως στα τυφλα θα πρεπει να διαλεξει και να εμπιστευτει το ενστικτο του.

 

Αν η δουλεια προκειται να γινει απο τεχνικο με αμοιβη προτεινω να τα αλλαξει αλα μια φορα, ποντεσιομετρα και μαγνητες. Υπαρχουν και μεταχειρισμενοι, ειδικα απο αμερικη ερχονται αρκετα φθηνοτεροι. Κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι διαφορετικης αξιας πυκνωτες αλλαζουν αρκετα τον ηχο ενος μαγνητη, οποτε διαβασμα και εκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thanks κωστα!

 

ναι έχεις δίκιο, στο ενδεχόμενο να μπει dimarzio, τελικά είναι ο PAF-Joe. Αυτός γενικά σαν μαγνήτης τι λέει? Για μπλουζιές είναι καλός? Σε les paul τον έχει δοκιμάσει κανείς?

 

Οι tonerider alnico IV humbuckers τι λένε? Είναι και φτηνοι αυτοι, αλλά θα δεί διαφορά σε σχέση με τους stock?

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(παρόλο που έχω μπερδευτεί ως προς το αν θα μπει P-90 στο neck), να προτείνω τον Dreamer. Κι αυτό επειδή έχω δοκιμάσει Epsilon και Omega και μου άρεσαν πάρα πολύ.

Αν οι κανονικοί P-90 του Andy αποτελούν ένα ασφαλές κριτήριο για το επίπεδο της δουλειάς του, μη τονε φοβηθείτε. ;D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εμείς εχουμε μπερδευτει, κυριως επειδή ούτε εγώ ουτε ο φιλος μου εχουμε παιξει ποτε με P90 οποτε δε ξερουμε αν μετράει. Σιγουρα θα προσπαθησουμε να βρουμε καμια κιθαρα με P90 να παιξουμε και βλέπουμε μετα.

 

Προς το παρόν η πιο μεγάλη πιθανότητα είναι να μπει humbucker με push pull για split.

 

Αρχισα να διαβάζω διάφορα για τους tonerider που ειναι φτηνοι οπότε θα μπορεσει να αλλάξει και τους 2 μαζι και να γλυτώσει κάποια εξοδα. Μέχρι στιγμής διαβάζω πολύ καλά λόγια για το σετακι AC4 (alnico IV). Έχει δοκιμάσει κανείς? Σε split mode ισως?

 

Θα περάσουμε και απο το fuzzville που τους φερνει νομιζω να παιξουμε με καμια κιθάρα με αυτους πάνω.

 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά! Ό,τι άλλες προτάσεις ή πληροφορίες έχετε πειτε τες!

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και εμείς εχουμε μπερδευτει, κυριως επειδή ούτε εγώ ουτε ο φιλος μου εχουμε παιξει ποτε με P90 οποτε δε ξερουμε αν μετράει...

 

Εχω S.D. Phat Cat bridge και Lollar P90 neck σε διαφορετικες κιθαρες. Ο Lollar μου αρεσει πιο πολυ αλλα και ο Phat Cat κανει καλα τη δουλεια του γιατι ηθελα ενα μονο που να συνεργαζεται με strat μονους και το κανει καλα. Θεωρω τους P90's απο τους πιο ευελικτους μαγνητες, πολυ καλοι και σε καθαρο και σε βρωμικο ηχο. Αφου ομως η κιθαρα του ειναι σκαμμενη για διπλους τους κανονικους P90's τους ξεχναει.

 

Υπαρχουν και οι Fralin P-92s & Twangmasters, μαγνητες σε μεγεθος διπλου και ηχο κοντα σε μονο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας βάλει έναν bluesbucker που είναι διπλός με dummy coil με ήχο p-90 και πολύ καλό σπλιτάρισμα

http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers/bluesbucker

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Αν θες να σου σπλιτάρει ο μαγνήτης κατ' αρχάς θα πρέπει να έχει χρήσιμο output σαν μονός. Αυτό πρακτικά (και με πολλές προϋποθέσεις) σημαίνει ότι πρέπει ο μονός να έχει μια αντίσταση πάνω από 5k. Άρα ένας "παραδοσιακός" διπλός θα πρέπει να έχει πάνω από 10k αντίσταση. Αυτό αυτόματα αποκλείει όλους σχεδόν τους vintage output, PAF clone humbuckers οι οποίοι σχεδόν πάντα φτάνουν max τα 8-8,5k. Επίσης αν βάλεις έναν μαγνήτη 10k στο neck δεν θα είναι πολύ χρήσιμος σαν διπλός στο neck μιας και θα μπουκώνει/λασπώνει ενώ θα πρέπει να αλλάξεις και τον bridge με έναν γύρω στα 12k για να διατηρείς μια ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών θέσεων της κιθάρας.

 

Υπάρχει η λύση των μαγνητων με mismatched coils όπως οι Fralin Unbuckers http://www.fralinpickups.com/humbuckers.asp#un Αυτοί όταν σπλιτάρουν διατηρούν τον μαγνήτη με το μεγαλύτερο output. Εκεί βέβαια δεν έχεις 100% humbucking, κάποιος θόρυβος περνάει ακόμα και όταν τον έχεις ως διπλό.

 

Ενδιαφέρουσα ιδέα σε Epi είναι να αλλάξει όλο το σετ με μαγνήτες PRS είτε με Vintage Bass/HFS είτε με Modern Eagle και να κάνει με push pull το ίδιο switching με μια CE24 (το μόνο switching που δίνει πέντε χρήσιμους ήχους ταυτόχρονα σε κιθάρα με δύο μαγνήτες IMHO, μιας και δεν χρησιμομποιεί μόνο του τον μονό τον neck των 8k αλλά σε συνδυασμό με έναν πολύ πιο hot bridge). Στα συν ότι οι Epi επωφελούνται από τα αυξημένα μεσαία των μαγνητων της PRS...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου