Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μαγνήτη σε ESP M-ii


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ,θέλω γνώμες για επιλογή bridge μαγνήτη στη Esp mii deluxe.Αυτή τη στιγμή έχει τον JB trembucker ο οποίος με ενοχλεί στα πρίμα του(γρατζουνάνε).Απο ενισχυτή εχω ένα Laney GH50L σε καμπίνα Engl 2Χ12 V30.Παίζω metal ,όχι τπτ extreme, και ψάχνω ενα μαγνήτη με μεσαία και λογικό output.Πιθανές λύσεις που σκέφτομαι :evolution,tone zone ή κάτι σε tom anderson στους οποίους δεν έχω γνώση και θέλω βοήθεια και έχω ακούσει τα καλύτερα.

 

Ευχαριστώ

Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

DUNCAN TB-5 καλοριζικος......εξαιρετικα πριμα δεν ξυνει καθολου και τρομερα μπασα.....και εγω την ιδια γνωμη εχω για τον jb. ;)

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Πάντως και τα V30 δεν βοηθάνε αν σου ξύνει η κιθάρα με το συγκεκριμένο set up. To λέω γιατί το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τον JB είναι ότι δεν έχει αρκετα μπάσα για non gibson κιθάρες. Από την άλλη όμως είναι αρκετά μεσαίος και χωρίς πολλά πρίμα οπότε λογικά δεν θα έπρεπε να ξύνει.

 

O Tone Zone είναι κλασικός μαγνήτης και δοκιμασμένη λύση για τις superstrats. Με τους Anderson έχω ελάχιστη εμπειρία μόνο από δοκιμές σε μαγαζιά. Η εντύπωση που μου έμεινε είναι ότι είναι λίγο πιο "ανοικτοί" λιγότερο μεσαίοι δηλαδή και με περισσότερα πρίμα, άρα μπορεί και να μην σου κάνουν. Βέβαια δεν τους είχα δίπλα/δίπλα ούτε και τους έχω ακούσει σε ίδιες κιθάρες για να είναι μια έγκυρη άποψη η παραπάνω.

 

Εξακολουθώντας να πιστεύω ότι το πρόβλημα μάλλον βρίσκεται στο υπόλοιπο setup (μεγάφωνα/πετάλια) θα σου προτείνω πάντως να κοιτάξεις και τον Duncan Custom Custom ακόμα και τον PRS HFS αν θες και να splitάρεις. Όλοι αυτοί ακούγονται πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. O Custom Custom είναι ο πιο dark και πιο κατάλληλος για single note leads, (φαντάσου Van Halen brown sound) και ο HFS ο πιο bright αν θες να παίξεις και πολυφωνικά ακκόρντα ή sus2,sus4 κ.λ.π. Ο Tone Zone απ΄την άλλη υπερτερεί για πέμπτες και low riffing.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γέρνω προς tone zone ..έχει κανείς εμπειρία απο evolution ??

επίσης υπάρχει περίπτωση να βρώ στην Αθήνα μαγνήτη σε διαφορετικά χρώματα ,όπως μαύρο-cream??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα τον evolution σε bridge σε μια ibanez rg550 και δεν μου αρεσε να σου πω την αλήθεια, πολύ thin ήχος χωρίς παρουσία. Τον αλλαξα με τον fred που τα σπάει, πολύ γεμάτος ήχος με μπόλικα μπασομεσαία.

 

Τσέκαρε και τον Mo Joe λογικά θα σου κάνει σαν ήχος.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου