Προς το περιεχόμενο

Μεταφορα Κιθαρας με Αεροπλανο ΙΙ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχω πληροφοριες σοβαρες για το θεμα μιας και ενδιαφερονται και αλλοι.

 

Ρωτησα την ΚΛΜ τι γινεται, μου ειπαν οτι ζητας συγκεκριμενα για το εισητηριο σου να μπορεσεις να παρεις την κιθαρα στην καμπινα. Μετα απο 24 ωρες μαθαινεις εαν η αιτηση σου εγινε δεκτη. Αν γινει εισαι οκ και πας ησυχος στο αεροδρομιο. Αν οχι...

 

Λοιπον εμενα σημερα μου ειπαν ΟΧΙ και τα εχω παρει, ψαχνω να βρω τροπο να φερω την κιθαρα.

 

1. Να παρω μια σκληρη θηκη Χισκοξ? Και να την τυλιξω με μπουρμπουλιθρες?

2. Η κιθαρα θα επιρρεαστει απο θερμοκρασιεσες και αλλαγες πιεσεων στις αποσκευες?

 

Σορρυ παιδες για τον πανικο, αλλα τα εχω παρει με τους τυπους, και πεταω την Δευτερα.

 

Γιαννης

okai LS85Q

Matamp 1224MkX, thd hotplate, HBE BigD, Soulbender and a useless guitarist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 70
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Απ'όσο ξέρω αλλαγές πιέσεων συμβαίνουν και στην καμπίνα των επιβατών, αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος η καμπίνα επιβατών συμπιέζεται ώστε να εξοιμοιώνει συνθήκες εδάφους για τους επιβάτες ακόμη και όταν το σκάφος ίπταται στα 35.000 πόδια. Στο χώρο αποσκευών δε νομίζω να συμβαίνει αυτή η συμπίεση καθώς δεν πιστεύω να ενοχλούνται οι βαλίτσες από την αλλαγή της ατμόσφαιρας.

 

Μια κιθάρα όμως μπορεί και να "ενοχληθεί" ακόμη και αν βρίσκεται σε σκληρή θήκη. ¶σε που δεν έχω εμπιστοσύνη και στους ανθρώπους που μεταφορτώνουν αποσκευές από και προς το αεροσκάφος. Νομίζω ότι αν τελικά φορτώσεις την κιθάρα μαζί με τις υπόλοιπες αποσκευές σου η μοναδική ασφαλής λύση θα ήταν ένα καλό μεταλλικό flight case. Εγώ προσωπικά δεν θα ρίσκαρα με τίποτα λιγότερο από αυτό.

 

Aπό την άλλη βέβαια σκέφτομαι ότι πολλά πράγματα που πολλοί παραγγέλνουμε από Γερμανία κλπ. έρχονται στην Ελλάδα προφανώς με αεροπλάνο και δεν έχω δει στα ΕΛΤΑ να μας τα παραδίδουν σε flight cases αλλά σε χαρτοκιβώτια. Και όμως δεν έχω δει κανένα πρόβλημα ακόμη...

 

Από εκεί και έπειτα σκέψου και άλλες λύσεις όπως π.χ. να στείλεις την κιθάρα Ελλάδα με UPS και να την παραλάβεις στο αεροδρόμιο από το γραφείο της εταιρείας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, μιλάμε για την Tokai τώρα, έτσι;

 

Για το αν οι κιθάρες επηρεάζονται μέσα στα αεροπλάνα, η απάντηση είναι ότι, έτσι κι'αλλιώς, αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος αποστολής, και από το εργοστάσιο εννοώ...

 

Πιστεύω ότι αν χρησιμοποιήσεις σκληρή θήκη + διπλό κουτί με φουσκίτσες ανάμεσα + πολλές μεγάλες επιγραφές FRAGILE για τους κάφρους δεν θα έχεις πρόβλημα. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω γιατι θυμαμαι πριν 3 χρονια να πεταω πολλακις απο Αγγλια για Ελλαδα-reverse,εχοντας ανα χειρας την κιθαρα μου(σε λεπτη θηκη rockbag) και το μονο που εκανα ηταν να την δινω στις ομορφες αεροσυνοδους........... :D :D :D :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα η μονη λυση ειναι για μενα (οικονομικα και απο θεμα διαθεσιμοτητας) μια Hiscox liteflite θηκη. Ανεβηκα (92κιλα) πανω της με μια λεσπολ μεσα και δεν επαθε τιποτα.

 

Αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι μηπως αγορασω εξτρα θεση στο αεροπλανο (εαν εχει λογικο κοστος) και παρω και τις δυο μαζι στο αεροπλανο.

 

Βασικα με τις στοκ θηκες (ΛΠ και Στρατ) δεν παιζει να πανε αποσκευες. Με Χισκοξ κατι γινεται συν μπουρμπουληθρες, αλλα και παλι θα με χρεωσουν υπερβαρο.

 

Τα κουριερ για ιδιωτη (φεντεξ κτλ) μου λενε περιπου 100 λιρες η καθε κιθαρα...

okai LS85Q

Matamp 1224MkX, thd hotplate, HBE BigD, Soulbender and a useless guitarist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βάλεις την κιθάρα σε σκληρή θήκη και την βάλεις στις αποσκευές ή την πάρεις μαζί σου δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τις μεταβολές πίεσης και θερμοκρασίας.

Η βασική προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι πως όταν με το καλό φτάσεις στον προορισμό σου, θα ανοίξεις με προσοχή την θήκη και θα αφήσεις την κιθάρα (μέσα στην θήκη) να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες θερμοκρασίας του χώρου που βρίσκεσαι, για αρκετή ώρα.

Για κανένα λογο μη πιάσεις την κιθάρα και αρχίσεις να παίζεις με το που θα ανοίξεις την θήκη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Της κολλας επισης και ενα αυτοκολλητο

 

ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ....ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΥΝΗΣΗ..ΑΠΛΑ...ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜ....Ω!!!!!! :D :D

 

Αυτό λογικά θα πιάσει... :lol:

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου