Προς το περιεχόμενο

Stombox distortion VS Amp Distortion


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα στο φορουμ.Στα δικα μου αυτια ακουω μεγαλη διαφορα μεταξυ πεταλιου και ενισχυτη γενικα και ειναι ο λογος που εδωσα ολα μου τα πεταλια.Ο ενισχυτης "βγαζει" αντερα ενω τα πεταλια ακουγοντουσαν τρανζιστορ πολυ.

Παρολαυτα λογω GAS εγω μπανισει το Jekyl & Hyde απο ενα φιλο και μου αρεσει πολυ ως ηχος σκετος αλλα φοβαμαι μην και αυτο μπει στην κατηγορια των προηγουμενων.

Ουστιακα νιωθω οτι δεν "παιρνω" λαμπα απο τα distortion γενικως.Αυτο εινια κατι γενικο η πχ φτιχνεται με μοντα να βαλω το πεταλι send η return κλπ?

ευχαριστω για τον χρονο σας μαγκες!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρις να θελω να σε προσβαλω τα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις ανηκουν

 

1.στον χωρο της υποκειμενικοτητας

2.στον χωρο της επιστημονικης φαντασιας... ;D ("παιρνω λαμπα" ::))

3.στο χωρο της αγνοιας (αλλο πραγμα το Overdrive & αλλο το distortion)

4.στο χωρο του προσωπικου σου γουστου

 

οποτε καλυτερα να αποφασισεις με γνωμωνα το 4 και να μην αναζητησεις ακυρες συμβουλες απο ατομα που ενδεχομενως εχουν διαφορετικα γουστα και διαφορετικο εξοπλισμο απο εσενα.

 

τωρα αν ζητας γνωμη για το Jekyl & Hyde ,το ειχα για πολλα χρονια και ειναι ενα θαυμασιο πεταλι που συνδιαζει το κλασσικο TS overdrive (Jekyl) με ενα βαρυτερο distortion (Hide).

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

 

Δεν γίνονται εύκολα γενικεύσεις σε αυτό που ρωτάς. Αν υποθέσουμε ότι έχεις λαμπάτο ενισχυτή, με ένα καλό overdrive ή distortion στο καθαρό κανάλι του μπορείς να πάρεις ωραία βρώμα χωρίς τρανζιστορίλα και τζιτζίκια. Επίσης για παραπάνω ποσότητες gain, το ίδιο μπορείς να πετυχεις με κάποιο πετάλι πάνω στο βρώμικο κανάλι του λαμπάτου ενισχυτή σου (ειδικά αν σου αρέσει το χρώμα της βρώμας του ενισχυτή σου). Το θέμα είναι ότι για να πετύχεις ωραία αποτελέσματα χρειάζεσαι να κάνεις πιθανά αρκετές δοκιμές (ή αγορές) πεταλιών, καθώς και να έχεις ενισχυτή που να τα πηγαίνει καλά με αυτά.

 

Το να βάλεις το distortion πετάλι σου στη λούπα του ενισχυτή παρακάμπτοντας το preamp section του ενισχυτή (αν είναι αυτό που ρωτάς) προσωπικά δεν θα στο πρότεινα. Αφενός δεν είναι κατάλληλα όλα τα βρωμοπέταλα να λειτουργούν σαν preamps από μόνα τους, αφετέρου αν δεις τριγύρω σου δεν θα δείς πολλούς να το κάνουν... κι αυτό για προφανείς λόγους... δεν δουλεύει το ίδιο καλά με το να το βάλεις πριν το input του ενισχυτή. Επομένως αν είσαι ικανοποιημένος με τον ενισχυτή σου, τον κρατάς και συνεχίζεις δοκιμές πεταλιών μέχρι να βρείς αυτό που θα σε ικανοποιήσει (προτάσεις για αυτό υπάρχουν άπειρες όπως γνωρίζεις), ή αποφασίζεις να πας σε κάποιον άλλο ενισχυτή, πιθανά και πιο pedal friendly, και ξαναρχίζεις την ίδια αιωνίως επαναλαμβανόμενη διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3.στο χωρο της αγνοιας (αλλο πραγμα το Overdrive & αλλο το distortion)

 

Δεν βλέπω να αναφέρθηκε σε overdrive πάντως.

 

Φίλε αν θες σώνει και καλά να "πάρεις λάμπα", υπάρχουν πετάλια που έχουν λάμπα, π.χ. αυτό

 

http://www.thomann.de/gr/behringer_vt999.htm

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισως δεν το εθεσα στο σωστο.Δουλευω PV C50 και οταν εβαζα πχ το satch της VOX το αποτελεσμα ηταν σαν να ακους γκαζι solid state ενισχυτη.Οχι τζιτζικιλα αλλα σαφως κατωτερο (στα αυτια μου) και σιγουρα πιο αδειο και το εχω ακουσει και σε μερικα αλλα πεταλια αυτο,παντα σε σχεση με το drive του PV.

Οσο για το VS σιγουρα μου χει τραβηξει το ενδιαφερον πολυ και η μονη ερωτηση που εχω να κανω (γιατι τα υπολοιπα ειναι δοκιμη) επειδη πρακτικα δεν μπορω να κουβαλησω 30κιλα ενισχυτη για ενα πεταλι το OD του VS λειτουργει και ως Tubescreamer?Ρωταω γιατι τουλαιχστον κατα οτι εχω παιξει και ακουσει(που σιγουρα εινια λιγοτερα απο πολλους εδω για αυτο εξαλλου και ζητω τα φωτα σας  ;D) δεν κανουν ολα τα drive αυτην την δουλεια καλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α και μια αλλη (εκτος θεματος λιγο) υπαρχει διαφορα αναμεσα στην παλια και καινουρια εκδοση του η οχι?

Οντως δεν μιλησα καθολου για ovedrive η distortion.Μιλησα γενικα.Γκουρου δεν ειμαι αλλα τα βασικα τα ξεορυμε :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Αυτό που συνήθως ισχύει είναι ότι ένας πραγματικά καθαρός με μεγάλο headroom ενισχυτής σου δίνει με τα κατάλληλα πετάλια overdrive/distortion/amp sim πολλά διαφορετικά ηχοχρώματα ενώ ένας βρώμικος ενισχυτής με μικρό headroom είναι συνήθως "one trick pony".

 

Από 'κει και πέρα υπάρχουν παραχωρήσεις που πρέπει να κάνεις. Δεν είναι δυνατόν με ένα πεταλάκι που προσομειώνει έναν plexi ή έναν jcm800 ή έναν boogie να έχεις τα ίδια αποτελέσματα  βάζοντας το μπροστά από εναν καθαρό ενισχυτή με το να είχες τον ίδιο τον ενισχυτή.

 

Επίσης όλα τα overdrive/distortion δεν κάνουν για όλους τους ενισχυτές. Πετάλια με οξυ χαρακτήρα ταιριάζουν καλύτερα σε βρώμικους ενισχυτές για boostάρισμα. Πετάλια με smooth χαρακτήρα και amp sim style ταιριάζουν παρισσότερο σε καθαρούς ενισχυτές.

 

Στην περίπτωσή σου δεν αναφέρεις καν σε ποιό κανάλι του ενισχυτή σου χρησιμοποιούσες τα drive, οπότε δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Γενικά, αν θες να "πάρεις λάμπα" κράτα το gain των πεταλιών σου χαμηλά, το volume ψηλά και μάθε να χρησιμοποιείς το volume της κιθάρας σου για να "καθαρίζεις" τον ήχο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To VS Jekyll Hyde V2 το είχα και μετά από λίγο καιρό το έδωσα καθώς δε με κάλυπτε σαν ήχος. Καλό πετάλι είναι αλλά δεν ήταν του γούστου μου, το γκάζι του μου φαίνοταν λίγο άχρωμο - αδιάφορο για τα γούστα μου. Αν θες ντε και σώνει λαμπάτο πετάλι τσέκαρε το ΗΤ-DIST και το HT-DUAL της blackstar. Το δεύτερο το έχω και είναι πολύ ευέλικτο πετάλι με ωραίο ήχο και μεγάλο εύρος gain.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου