Προς το περιεχόμενο

Το Κουτί της Πανδώρας - ΑΕΠΙ


Sakis_Gallo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η μπάλα πάλι στην εξέδρα Superfunk ::)

 

[Κι επειδή η ΕΡΤ λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο άρα όλοι οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν σε αυτήν είναι λαμόγια άρα τελείωσε η κουβέντα]....??

 

Τέλος πάντων, συμφωνούμε ότι υπάρχει ζήτημα στο συγκεκριμένο χώρο και με τη συγκεκριμένη εταιρεία το οποίο απορρέει (όπως τα περισσότερα θέματα άλλωστε) από την έλλειψη ακριβούς νομικού και θεσμικού πλαισίου το οποίο επιτρέπει ασυδοσίες. Επειδή το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι πάνω πάνω στην πολιτική ατζέντα γενικά (άσχετα που στην Ελλάδα έχει περάσει στα ψιλά), προβλέπω στο μέλλον πολλές νέες εταιρείες αυτού του έιδους να ξεφυτρώνουν εκμεταλευόμενες το κενό αυτό. Κλασικό Ελληνικό μοτίβο ανάπτυξης κάθε επιχειρηματικού τομέα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 211
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Administrator

Παιδιά μην το κουράζετε. Οι απαντήσεις έχουν δοθεί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

 

Προς samy paraga

 

1. είπαμε ΔΕΝ είναι μονοπωλιακή. Υπάρχουν κι άλλες εταιρείες και μπορείς να φτιάξεις κι εσύ μια.

 

2. οι αμοιβές αφορουν τα μέλη και αν είναι δυσαρεστημένα δεν θα τα υποστηρίξει ο άσχετος απο το καφενείο. Υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες και δικαστήρια στην τελική.

 

3. Ο τρόπος χρέωσης των καταστημάτων δεν είναι μοναδικός αλλά ισχύει και για άλλες παρεμφερείς οργανώσεις και δεν είμαι ο ρομπεν των δασων άξαφνα να υποστηρίξω τον καθε επιχειρηματία μικρό ή μεγάλο. Εχω πολλά άλλα άμεσα προβλήματα να λύσω εν τω μεταξύ. Τα δικαστηρια κρίνουν όχι εγω.

 

4. Ο κρατικός προστατευτισμός της ΑΕΠΙ βάση της νομοθεσίας μπορεί να θέλει "κοίταγμα". Οπως και ο προστατευτισμός 122 άλλων επαγγελματικών ομάδων εις βάρος των υπολοίπων. Η χώρα μας δεν είναι ο παραδεισος της υγειούς αγοράς.

 

Προς kaimani: όσο φιλική κουβέντα και να γίνεται, χωρίς τεκμήρια δεν λες τίποτα. Απλά ρίχνεις λάσπη. Και ιδιαίτερα όταν μιλάς ανώνυμα και προσβάλλεις κάποιον τρίτο δημόσια. Καλώς όρισες.

 

Νομίζω το θέμα έχει καλυφθεί και απλά επαναλαμβάνεται επειδή δεν διαβάστηκε απο την αρχή. Καλό είναι να προσθέτουμε νέα στοιχεία στην κουβέντα παρακαλώ αν και εφ 'όσον υπάρχουν.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως και ο προστατευτισμός 122 άλλων επαγγελματικών ομάδων εις βάρος των υπολοίπων. Η χώρα μας δεν είναι ο παραδεισος της υγειούς αγοράς.

 

ρε τι μαθαινει κανεις σε αυτο το φορουμ... ;D

 

και εγω που νομιζα οτι ζουσα σε μια ευνομουμενη ευρωπαϊκη χωρα...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Ποιόν προσέβαλα;

Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά. Εγραφα σε δεύτερο ενικό.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Yameth ,δεν έχω μαγαζί ,ούτε διεκδικώ πνευματικά δικαιώματα απ την ΑΕΠΙ .

Συζήτηση κάνουμε και νομίζω είμαι κόσμιος και δεν τραβάω κανένα προσωπικό ζόρι επί του θέματος  :)

 

Το αν μπορώ να ανοίξω κι εγώ μια ΑΕΠΙ ? ναι μπορώ ,ενδεχομένως και δυιλιστήριο μπορώ να ανοίξω ,αλλά η πιάτσα δεν σηκώνει άλλα πλην των 2 υπαρχόντων  ;D

 

Το πως απαιτεί και βρίσκει άκρη ο εκάστοτε καλλιτέχνης δεν το είδα πουθενά ,εκτός αν νοείται λύση η προσφυγή στα δικαστήρια .Ρώτησα δλδ πως καθορίζεται η αμοιβή? Με τις πωλήσεις? και κατά πόσο είναι αδιάβλητη η μέτρηση αυτή? Τη δημοφιλία? και πως μετριέται αυτή?

 

Ρώτησα επίσης ,πως τιμολογείται η είσπραξη δικαιωμάτων και κατά πόσο είναι αδιάβλητη ,δλδ πως είναι δυνατόν να διαχωρίζουν ένα μέταλ καφέ  ;D στου Ψυρρη με ένα καφενέ στα Ζωνιανά ιδίων τετραγωνικών και τραπεζοκαθισμάτων .

 

Εντάξει δεν υπάρχει απάντηση ,αλλά όπως είπε και ο ΛΚ έχει καταντήσει αηδεία ο κάθε βαλιτσάκιας να μπαίνει σε ένα μαγαζί και να λέει τόσα για τη μουσική κι αν θες ,αν δε θες θα τα πούμε στο δικαστήριο ,από πίσω ο σινεματζής τα ίδια και μετά στο καπάκι και ο Νόβας  :)

Ο οποίος Νόβας έχει πιο σαφείς και ξεκάθαρες χρεώσεις κατά κατηγορία μαγαζιών ,αριθμό τραπεζοκαθισμάτων και συγκεκριμένων υπηρεσιών .

 

Έτσι όπως πάει το πράμα σε λίγο θα έρθει και κάποιος να ζητάει δικαιώματα επί των ταινιών που βλέπει κανείς και από τη Νοβα  ;D

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

samy paraga Το ξέρω πως δεν τραβάς ζόρι (ούτε κι εγώ) αλλά εικάζουμε, σπιλώνουμε χωρίς στοιχεία και κυρίως χωρίς να μπουμε καν στην διαδικασία να διαβάσουμε την πληροφόρηση που δίνει η ΑΕΠΙ στην σελίδα της.

 

Το μονοπώλιο τι το αναφέρεις; Εφ οσον μπορείς και υπάρχει κι άλλος, δεν είναι μονοπώλιο. Αφήνεις απλά εντυπώσεις...

 

Το πως απαιτεί και βρίσκει άκρη ο εκάστοτε καλλιτέχνης...

Θα γίνεις μέλος; Σε ενδιαφέρει; Κάνε τον κόπο να διαβάσεις το συμφωνητικό που θα υπογράψεις. Αν και νομίζω υπάρχουν πληροφορίες στη σελίδα τους.

 

Το ίδιο ισχύει και για το πως τιμολογείται η είσπραξη δικαιωμάτων. Υπάρχει τιμοκατάλογος απ' ότι θυμάμαι, καθόλου απροσδιόριστος.

 

Επίσης αν θυμάμαι καλά το φόρουμ μας δεν λεγεται ο "Κήρυξ των Ζωνιανών". Μπορούμε να κουβεντιάζουμε τα πάντα σχεδόν στο Περι Ανέμων αλλά εδώ μιλάμε σαν μουσικοί και όχι σαν επιχειρηματίες καφέ.

 

Τωρα το τι θεωρεί ο καθένας μας σημαντικότερο (μουσική ή Νοβα κλπ) ας μη το κουβεντιάσουμε καθως εσύ έχεις ήδη αποφασίσει.  ;D

 

Υ.Γ.Η Νοβα είναι ιδιωτική εταιρεία που πληρώνει δικαιώματα.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω τα είπε όλα ο ΛΚ. Νομικό κενό+Ελληνική οικονομικοπολιτική πραγματικότητα=ας αρχίσουν οι χοροί. Και επειδή απ' αυτήν την εξίσωση κερδισμένη βγαίνει η ΑΕΠΙ και όχι οι καταστηματάρχες, προς τα 'κεί θα πρέπει να είναι στραμμένα τα βλέμματα και οι μεγενθυτικοί φακοί. Το ότι ο χ-Βαξεβάνης μπορεί να έχει αντζέντα είναι άσχετο (σχετικό μόνο με την δημόσια παρουσίαση του θέματος), το ότι ο χ-Βαξεβάνης μπορεί να πληρώνεται εργαζόμενος σε "νταβατζήδικη" εταιρία/οργανισμό και αυτό άσχετο, το ότι ο χ-καταστηματάρχης είναι τίμιος ή όχι, αυτό και αν είναι άσχετο. Το ότι υπάρχουν και άλλα άπειρα παραδείγματα τέτοιου τύπου στο ελλάντα και αυτό άσχετο.

 

Bottom line, υπάρχει κάπου κάποια εταιρία που παίρνει λεφτά από πολίτες (η δικαιολογία της πράξης αυτής καθ' εαυτής είναι δίκαια, τα 'παμε) κινούμενη σε σαθρό νομικό υπόβαθρο. Είναι ή δεν είναι πρόβλημα αυτό;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την ΑΕΠΙ , αμάν πια με την χώρα του τσάμπα !!!!! Σημερα ο μουσικός ψάχνει να βρει ένα εισόδημα με το δικανο μιας και δεν πουλάμε πια δίσκους .Μετα έχεις το τσάμπα και στα live, που είναι πια και το μόνο εισόδημα που μπορείς να έχεις.....και τέλος να και οι ΑΕΠΙ....δηλαδή ούτε απο broadcast να μην μπορείς.....δηλαδή τσάμπα τα πάντα ......έλεος .......τι να κάνουμε να γίνουμε κλέφτες ?

Rehearse more....edit less!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Ο ν 2121/1993 δεν είναι ο μόνος ελληνικός νόμος που παρουσιάζει θέματα.

Υπάρχει σωρεία νόμων που παρουσιάζουν τέτοια θέματα.

Τι να λέμε, ακόμα και ο ίδιος ο Ποινικός Κώδικας.

Ο λόγος;

Κυρίως  η απ’ ευθείας - αυτούσια μεταφορά ξένης νομοθεσίας , που μερικές φορές, αν μη τι άλλο,  χάνεται στην (κακή) μετάφραση,  καθώς και  η μη αξιολόγηση των στοιχείων και δεδομένων  της κοινωνίας στην οποία πάει να εφαρμοστεί.

 

 

Ευτυχώς , έστω και σε δεύτερο χρόνο, έρχονται μερικές πραγματικά εξαίσιες Δικαστικές αποφάσεις (όλων των βαθμών) , και επαναφέρουν τα πράγματα στην (κοινή) λογική.

 

edit:

Ένα πρόχειρο παράδειγμα.

Αν κάποιος π.χ. κλέψει ένα πορτοφόλι, μέσα στο οποίο υπάρχει cash card και ο pin, και πραγματοποιήσει ανάληψη μετρητών, θα παραπεμφθεί για "Απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ)" :o :o :o : κατ’ αρθ.  386Α ΠΚ, κατά πάγια Ελληνική Εισαγγελική πρακτική  (κατά ανάλογη – κακή) εφαρμογή του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα ( αρθρ. 263a).

 

Φυσικά είμαι εκτός θέματος, αλλά  ήθελα να δώσω το πνεύμα.  ;D ;D ;D

Μέχρι και στους νόμους εισαγωγή κάνουμε  ;D ;D ;D ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου