Προς το περιεχόμενο

bad cat xtream tone


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα ! μήπως έχει κανείς εμπειρία με αυτό το πετάλι ;; ελάχιστα  clips έστω και απο το  youtube  και κανένα  video review  δε κατάφερα να βρω ! έτσι δυο λόγια θα ήθελα για τη χροιά και τις δυνατότητές του, κατασκευή , τυχών προβλήματα ... τέτοια . μια περιγραφή του τί κάνει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω εμπειρία και με τα δυο βρωμοπέταλα της BadCat, το Two Tone και το Xtreme Tone. Mιας και ρωτάς για το δεύτερο, δεν θα επεκταθώ στο πρώτο. Προήλθε από μια απόπειρα να αποδοθεί ο ήχος του Μatchless Hot Cat σε ένα πετάλι. Είναι σαν μια πιο high gain έκδοση του Τwo Tone, το οποίο βασιζόταν στο Matchless Hotbox (σχεδόν πανομοιότυπα σε ήχο και κύκλωμα), φέροντας δυο 12ΑΧ7 λάμπες που αναλαμβάνουν το clipping σε πολύ υψηλά βολτάζ που τους παρέχει από τα 220V ένας εσωτερικός μετασχηματιστής. Υπόψιν πως το Two Tone μπορούσε ήδη να φτάσει σε τρελά επίπεδα gain, οπότε από αυτή την άποψη το Xtreme γίνεται αχρείαστα άγριο. Προσφέρει όμως την εξής ευελιξία που το Two Tone δεν είχε: διαθέτει δυο footswitchable dirty ήχους, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Ο ένας είναι σχεδόν έως κανονικά distorted (πχ. για rhythm) και ο άλλος "Conan! What is best in life? - To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women."

 

Η χροιά του είναι εστιασμένη σε έναν πολύ λεπτομερή ήχο για καταστάσεις που χρειάζονται μεσαίο έως πολύ υψηλό gain. Eίναι εξαιρετικός και ιδιαίτερα αρμονικά πλούσιος (καμία σχέση με solid state πετάλια που προσπαθούν να φτάσουν σε τέτοια επίπεδα gain ξεκινώντας συνήθως από τη συνταγή του Muff και καταλήγοντας να ακούγονται πολύ αφύσικα, "boxy" και "sizzly"), με πολύ ευέλικτο eq που χρειάζεται όμως να το συνηθίσεις μιας και επιφέρει τεράστιες αλλαγές με μικρές ρυθμίσεις. Toνικά θα έλεγα πως κάθεται κάπου μεταξύ ενός Mesa Rectifier και ενός super high gain Vox.

 

Προβλήματα δεν γνωρίζω πέρα από το γεγονός πως είναι τεράστιο και πολύ βαρύ (άριστη ποιότητα κατασκευής και φετίχ έργο τέχνης point-to-point εσωτερικά, αλλά καθόλου pedalboard friendly), και πως μερικές φορές βγάζει ένα hum το οποίο εξαρτάται από το σετάπ σου και ίσως να μην παρουσιαστεί καθόλου. Μπορείς και επιβάλλεται να πειραματιστείς με άλλες λάμπες για διαφορετικά ηχητικά αποτελέσματα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξεις πάλι σε 12AX7, αλλά καλύτερης μάρκας από τις φτηνές Ruby που φέρει. Επίσης, για να αναδείξει τον ήχο του πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σε εντάσεις μπάντας - ξέχνα το bedroom playing.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά το έχω γράψει πολλές φορές σε στούντιο και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Λαμπάτος ήχος που αγγίζει οριακά το distortion, πλούσιο σε αρμονικές και κατά την γνώμη μου ο μόνος του αντίπαλος είναι το GTO της Soldano.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Αγγίζει οριακά" το distortion από την... πάνω πλευρά (του Armageddon-in-a-box), όχι από την κάτω. Ή για να το πούμε αλλιώς ξεκινάει από λίγο πιο πριν (ανεπαίσθητα) και φτάνει - μάλλον υπερβολικά γρήγορα - σε επίπεδα Κόναν όπως σημειώθηκε πιο πριν.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ πολύ παιδιά! δυστυχώς δε κατάφερα να μαζέψω αρκετά για τέτοια αγορά και πάω για  tonebone hot British. Ευχαριστώ πολύ όμως για τη βοήθεια !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου