Προς το περιεχόμενο

Κατασκευή ήχου jupiter 80 σε fantom x?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας ωρε πληκτράδες ;D Με τη σειρά μου και γώ θέλω να σας ρωτήσω τα εξής για τον ήχο που ακούγεται στο ''1:05 και στη συνέχεια στο ''1:52 (ο ίδιος ήχος στο δεξι χέρι..) στο παρακάτω βίντεο..

 

 

Θέλω αν είναι εφικτό βέβαια να φτιάξω αυτόν το ήχο στο fantom x..Για πείτε ρε παίδες, με τι δείγμα απο το όργανο να πειραματιστώ?Έχει πορταμέντο ο ήχος? Είναι μονοφωνικός και έχει και κανένα νέο περίεργο εφε το οποίο δεν διαθέτει το fantom? Στο ''1:52'' κάτιι αλάζει με το aftertouch.... .Τα φώτα σας παρακαλώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή η τρίλια που κάνει δεν είναι με το aftertouch, αλλά με το να παίζει τις νότες ενωμένες. Είναι παικτικές τεχνικές που ενσωματώθηκαν στην τεχνολογία συγκεκριμένων ήχων. Αν ακούσεις προσεκτικά, αναφέρει τον όρο "SuperNatural Strings". Είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία, που φυσικά δεν αναπαράγεται με το Fantom-X. Μόνο στο περίπου μπορείς να φτάσεις στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά πρώτα πρέπει να έχεις τα κατάλληλα δείγματα, ως αρχικό υλικό. ;)

 

Δες στη λίστα με τα δείγματά σου, είτε στα εργοστασιακά, είτε σε κάποια κάρτα επέκτασης SRX, αν έχεις το συγκεκριμένο όργανο, το Erhu (κινέζικο βιολί), και ξεκίνησε από εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δείγμα Erhu δεν βρήκα μες το όργανο και ούτε στην srx o7 που έχει.Δεν ξέρω βέβαια αν έχει αυτό το δείγμα η srx 09. Πάντως ένα 30 λεπτο που ασχολήθηκα για αρχή.. (γιατί έχει πολύ ''ψωμί'' η υπόθεση :P) κατάφερα με ένα δείγμα πνευστού με λίγο πείραγμα στις μεσαίες του eq και λίγο πορταμέντο ;D  να προσεγγίσω σε ένα ταπεινό βαθμό τον ήχο του jupiter.Θα πειραματιστώ και με άλλους συνδιασμούς ήχων μετέπειτα και πιστεύω οτι θα προσεγγίσω ακόμη πιο πολύ τον ήχο.Στην τελική κάτι όμορφο θα βγεί και ας μην ακούγεται το ίδιο! Σε ευχαριστώ Cyclops! Άτιμο Jupiter!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψήνομαι Cyclops για srx 09  ;D

 

Δεν είχα ποτέ μου πλήκτρο που να παίρνει επεκτάσεις SRX. Αν είχα χρήματα, θα χτυπούσα ένα Fantom-XR, μόνο και μόνο για την ικανότητά του αυτή, συν τη μηχανή σύνθεσης Fantom-X. ;)

 

Edit:

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, βλέπω ότι οι τιμές των SRX είναι ακόμα πολύ υψηλές. Γιατί έτσι; Μάλλον λόγω αυξημένης ζήτησης; ???

Για παράδειγμα, δικαιολογείται αυτή η τιμή; ???  :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

...θα χτυπούσα ένα Fantom-XR, μόνο και μόνο για την ικανότητά του αυτή, συν τη μηχανή σύνθεσης Fantom-X. ;)

Το G έχει καλύτερη μηχανή σε σχέση με το Χ όπως και να το κάνεις. Μάλλον εννοείς τα (κάποια) ROM δείγματα που λείπουν :)

 

...οι τιμές των SRX είναι ακόμα πολύ υψηλές. Γιατί έτσι; ...

Σε λάθος σημείο έψαξες.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το G έχει καλύτερη μηχανή σε σχέση με το Χ όπως και να το κάνεις. Μάλλον εννοείς τα (κάποια) ROM δείγματα που λείπουν :)

Ναι, αλλά δε βγήκε ποτέ σε rack μορφή. Γι' αυτό με δελέαζε πάντα το Fantom-XR. ;)

 

Σε λάθος σημείο έψαξες.

Πραγματικά το εύχομαι, είναι πολλά 3 κατοστάρικα για μία SRX. Για τι τιμή μιλάμε; Στο περίπου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ναι, αλλά δε βγήκε ποτέ σε rack μορφή. Γι' αυτό με δελέαζε πάντα το Fantom-XR. ;)

Κοίτα να δεις. Από τα χέρια μου σαν μουσικός έχουν περάσει σχεδόν όλες οι σειρές των keyboards της Roland. Δεν θυμάμαι ποτέ να μπήκα σ'αυτή τη διαδικασία του να ζητήσω τόσο επίμονα από κάποιο μηχάνημα κάτι που κάνει κάποιο άλλο. Το δεχόμουν όπως ήταν - γι'αυτό που ήταν - γι'αυτό που κάνει. Βέβαια, δεν είχαμε ποτέ μόνο ένα ή δύο μηχανήματα. Πάντοτε είχαμε αρκετά έως πολλά και μιλάω για το live. Κάποιες φορές, θα έλεγα ότι ήμασταν υπερβολικοί στον live εξοπλισμό μας. Σήμερα για παράδειγμα δεν θα έπαιζα με 4 keyboards και 5 rack όπου από το ένα rack θα χρησιμοποιούσα μόνο έναν ήχο !!!

 

Τελευταία είχα το X και το XR. Τώρα έχω το G και το XR για διαφορετική δουλειά το κάθε ένα και χωρίς να κοιτάει το ένα μηχάνημα το άλλο με μισό μάτι. Το κάθε ένα είναι προγραμματισμένο να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Στην αλυσίδα υπάρχουν και άλλα όπως για παράδειγμα VariOS-JV-XV-JD κλπ ( κλπ = Kurzweil - Akai - ;;; ). Πάντοτε σε rack. Όμως, το κάθε ένα κάνει κάτι συγκεκριμένο, αφού το κάθε hardware μηχάνημα έχει τον δικό του χαρακτήρα, το δικό του ηχόχρωμα.-

Και για να μην με ρωτήσεις, ακουστικό πιάνο δεν παίζω από κανένα Fantom, χωρίς να υποτιμώ τα πιάνα τους, κάθε άλλο. Χρησιμοποιώ SuperNatural ηλεκτρικό πιάνο βαρυκεντρισμένο 88 πλήκτρα και με full range pedal controllers λόγω του SuperNatural.

 

Πραγματικά το εύχομαι, είναι πολλά 3 κατοστάρικα για μία SRX.

Πίστεψέ με δεν είναι πολλά, η κάθε μία αφορά πλήρες set/sound group category από patches & samples με την γνωστή ποιότητα της Roland. Αν σκεφτείς ότι δεν είναι στάσου να φορτώσω αλλά power on and ready - on board, αυτό και μόνο φτάνει, εμένα τουλάχιστον. Όταν γράφω - παίζω μουσική δεν θέλω να με απασχολούν άλλα πράγματα όπως φορτώματα, προγραμματισμός και κουμπάκια. Όπως το δει κανείς.

 

Για τι τιμή μιλάμε; Στο περίπου;

Αρκετά κάτω από 3.

 

Τέλος πάντων, κάνει ακόμα ζέστη, περίμενε σε καμιά δεκαριά μέρες που θα δροσίσει και τότε θα μπορέσουμε να τα πούμε καλύτερα.

 

Φιλικά πάντα

♪♫♪

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου