Προς το περιεχόμενο

Η Farfisa σήμερα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθώντας να κρατάω επαφή με τη σύγχρονη μουσική και επειδή δεν θέλω να επιβάλλω  (μόνο) τα γονεϊκά μας κολλήματα στα παιδιά μας όταν ταξιδεύουμε, αυτό το καλοκαίρι ακούγαμε μία συλλογή από σύγχρονες ποπ/ροκ (?) επιτυχίες.

 

Θέλετε γιατί ήμουν εκτεθειμένος στα ινδολαϊκά της εποχής, θέτε γιατί είναι (μαζί με το Hammond και το Vox Continental) από τα όργανα που χαρακτήρισαν τον ήχο των 60s/70s, δεν μπόρεσα να μην προσέξω την χρήση Farfisa σε μερικά από αυτά (και πόσο όμορφα ακουγόταν). Και όχι απαραίτητα μόνο σε garage φάση.

 

Κατ΄αρχήν αυτοί που το ξανάβαλαν (για μένα) στο (δημοφιλές) παιχνίδι. Οι Inspiral Carpets στο Saturn 5. Εντάξει, σύγχρονοι (από τα 80s) δεν είναι αλλά θέλω και εγώ τον εγκλιματισμό μου βρε παιδί μου.

 

Η πρόσφατη επιτυχία της εποχής με το (τινί άρυθμο και όμορφο για αυτό το λόγο) φαζαρισμένο farfisa των Caesar’s Palace (Jerk it out) που μαζί με το αρκετό reverb βγάζει ελαφρά μια γκαραζίλα.

Caesars - Jerk It Out

 

Άλλη μια πρόσφατη επιτυχία από τους Mgmt (kids)

 

Και βέβαια δεν θα μπορούσα να παραλείψω τους διασκεδαστικότατους (για μένα) Smash Mouth στο I Can't get enough of you, Baby (το οποίο προσωπικά μου θυμίζει το Backseat Nothing των Del Fuegos)

 

Δεν με ενδιαφέρει η χρήση farfisa πριν τα 80s (τα ξέρω, τα έχω ακούσει) ΟΥΤΕ και στα λαϊκά (δεν με ενδιαφέρουν εδώ) αλλά δεν με χαλάει αν έχετε ακούσει κάτι πρόσφατα και ας είναι προσομοίωση των 60s (όπως των Smash Mouth) και το προτείνετε.

 

ΥΓ. Ελπίζω μόνο να μην κάνω λάθος και να είναι όντως με Farfisa τα παραπάνω τραγούδια. Δεν είμαι keyboardιστας. Εξ' ακοής κάνω την μετάφραση.... :)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χεχε, πολυ ενδιαφέρον θέμα. Τη σκέψη για τη χρήση της φαρφίσεως την εκανα κι εγώ προσφατα, όταν είδα μια διαφημιση του compact disc club που ειχε τα παραπανω κομματια :D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή παλιά είχα κάνει κι εγώ έρευνα για τα πλήκτρα του Saturn 5 (αυτά τουλάχιστον που ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει έτσι), είχα καταλήξει πως είναι το Vox Continental, το οποίο βγάζει ένα ήχο πολύ χαρακτηριστικό και αμίμητο, διαφέροντας κάπως σε ηχόχρωμα από τα άλλα κλασσικά όπως η Farfisa (σε μερικούς αυτό θα ακούγεται αυτονόητο, αλλά σε εμένα όχι μιας και δυστυχώς ποτέ δεν είχα την τύχη να το δοκιμάσω ο ίδιος). Στο βίντεο φαίνονται λευκά πλήκτρα (πιθανόν από Farfisa) που αν δεν απατώμαι το Continental δεν είχε ποτέ, αλλά έχω καταλήξει σε αυτό.

 

YΓ. Σε άλλα βίντεο φαίνεται - και ακούγεται - όντως Farfisa, όπως πχ. μια Compact Duo στο πολύ ωραίο και τότε χιτ "Uniform" (ακούστε το σε HQ):

 

www.dailymotion.com/video/xczlnh_inspiral-carpets-uniform_music

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να μη ξεχναμε και τον ντοπιο βασιλια της farfisa

 

 

απο το 2.30 και μετα...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να μη ξεχναμε και τον ντοπιο βασιλια της farfisa

Δεν με ενδιαφέρει η χρήση farfisa πριν τα 80s (τα ξέρω, τα έχω ακούσει) ΟΥΤΕ και στα λαϊκά (δεν με ενδιαφέρουν εδώ)

Για σένα το γραψα γύφτο.  ;D

Μη μου βάλεις και τους Monkees τώρα.....

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως ο kanye west είχε βγάλει ένα ολόκληρο άλμπουμ με χρήση τέτοιον ήχων το 2008... Ο δίσκος λεγόταν 808s & Heartbreak...

 

(επίσης ο καζαντίδης μήπως δεν είναι και πολύ "σήμερα?")

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου