Προς το περιεχόμενο

Ξέρετε απο Yamaha MO6;


nikoloutsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ YAMAHA MO6.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ BΡΩ ΥΛΙΚΟ (ΗΧΟΥΣ κλπ.)??ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ?

Γιατί το πήρες τότε? 8)

 

ΥΓ. Μην γράφεις κεφαλαία plz.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψαξε στο google για καποιο εξειδικευμένο φόρουμ, χρηστών ΥΑΜΑΗΑ. Συνήθως εκει ανεβαζουν αρχεια με ήχους για καθε οργανο.

 

Παράλληλα όμως, ξεκινα να διαβαζεις ή να δεις καποια βιντεάκια, σχετικα με την subtractive synthesis (αφαιρετική μεθοδος συνθεσης ήχων). Είναι η βαση, για να κατανοήσεις πως λειτουργούν αυτά τα όργανα.

 

Παιξε και με το όργανο, δες πως συμπεριφερεται ο ήχος όταν πειράζεις τα φίλτρα, τα envelopes (αυτο που εχει attack,decay, sustain, release).

 

Προσπαθησε να προσεγγίσεις καποιους ηχους που σου αρεσουν σιγά σιγά, ειτε συνδιάζοντας αλλους, είτε εκ του μηδενος.

 

Γενικά θα σου προτεινα να θετεις ενα στοχο (πχ, θα φτιάξω τον τάδε ήχο) και να προσπαθεις να τον πετύχεις. Ετσι θα ειναι πιο ευχαριστη και δημιουργική η δουλεια σου :)

 

 

 

Και παραλληλα με όλα αυτα, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθει κάποιος που εχει να σου στείλει καποιους ήχους. Εγω δυστυχως δεν εχω το συγκεκριμένο όργανο. Αλλά και να βρεθει, θα προτεινα να προσπαθήσεις και μονος σου να φτιάξεις. Θα σε βοηθήσει παρα πολυ ;)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ neeq για τη βοηθεια!θα τα ψαξω ολα σιγα σιγα. κι εγω ελπιζω να βρεθει καποιος που να εχει κανα ωραιο σετ με ηχους κ να μπορει να μου στειλει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Γιατί δεν ξεκινάς με τους μαμίσιους (preset) ήχους? Τι πρόβλημα έχουν ή τι νομίζεις πως μπορεί να κάνει κάποιος άλλος καλύτερο απο την ίδια την Yamaha? Εκτός κι αν ψάχνεις για οριεντάλ...

Καλό είναι να ανοίξεις το manual για να το επαναφέρεις σε default κατάσταση (Reset μαλλον) και απο εκεί και πέρα να αρχίσεις κι εσύ να γνωρίσεις τι σημαίνει σύνθεση ήχου, όπως σου είπε ο neeq.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...ελπιζω να βρεθει καποιος που να εχει κανα ωραιο σετ με ηχους κ να μπορει να μου στειλει...

Το ΜΟ6 ειναι ενα πολυ δυνατο synth, και ερχεται απο το εργοστασιο με παραπανω απο 500-600 ηχους συν τα Performances που δεν θυμαμαι τωρα ποσα ειναι. Και μονο να ακουσεις και να παιξεις με αυτους τους ηχους_η γκαμα των οποιων ειναι πολυ μεγαλη_θα σου παρει πολυ καιρο.

 

Υποψιαζομαι οτι για να ζητας νεο σετ ηχων για αυτο το synth μαλλον θα παιζεις...σκυλαδικα. :P

Αν ναι, επρεπε να παρεις καποιο Korg. ;D Και αυτο οχι βεβαια επειδη το ΜΟ6 δεν ειναι ικανο να σε καλυψει (καθε αλλο...) αλλα γιατι για τα Korg synths κυκλοφορουν πολλα σετ με "Ελληνικους" ηχους απο διαφορους, ενω για τα Yamaha οχι.

Οποτε θα κατσεις κατω και θα φτιαξεις μονος σου τους ηχους που θελεις.

 

Τα παραπανω αν ψαχνεις για "Ελληνικους" ηχους. Κατα τα αλλα, διαβασε 5 βασικα πραγματα για τα synths, διαβασε και το manual του ΜΟ6 και αρχισε να φτιαχνεις ηχους.

Σαν synth το ΜΟ6 εχει πολυ μεγαλες δυνατοτητες κατασκευης νεων ηχων, αλλα παραλληλα ειναι πολυ straightforward στο editing του ηχου με κατανοητα μενου, οποτε με λιγο διαβασμα του manual δεν θα εχεις προβλημα.

 

Και ενα "must have" site για να τσεκαρεις:

www.motifator.com

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τοτε δεν θα εχεις προβλημα. Ακου τα Hammond του, με λιγο πειραγμα σκοτωνουν. Καθως και οι lead ηχοι του.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου