Προς το περιεχόμενο

V-machine ως rack και άλλα


Ligant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να ρωτήσω τα εξής σε όσους έχουν ασχοληθεί με το V-machine http://www.smproaudio.com/index.php/en/products/v-machines/v-machine

 

1)με όσα vst έχει δοκιμαστεί και παίζει χωρίς πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα να κολλήσει  μετα από πολλές ώρες χρήσης ή γενικά να crasharei όπως crasharei και ένα pc;;

αυτή είναι η σημαντικότερη ερώτηση αφού με το pc ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το κρασάρισμα..με αυτό το μηχανηματάκι το αποφεύγουμε;;(είναι δηλαδή τόσο σταθερό όσο ένα "κανονικό" synthesizer?)

 

2)μπορώ με κάποιο τρόπο να φτιάξω samples από μερικούς αγαπημένους ήχους από ένα βαρύ vst όπως το omnisphere και να το εισάγω μέσα στο μηχανηματάκι ή θα αποτύχει;

 

3)Σε γενικές γραμμές υπάρχει κάποιος που το έχει να μας πει αν αξίζει;

 

Αμα έπρεπε να ανεβάσω αλλού το ποστ ας το μεταφέρουν οι admins

Ευχαριστώ για το χρόνο όσων διαβάσουν-απαντήσουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 51
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

1) Μου εχει κρασάρει μονο (επανεκκινηση για την ακριβεια), μόνο όταν του φορτωσα την πολυφωνια του B4II. Πατησα σχεδον όλα τα πληκτρα, με κρατημένο πεντάλ και κράσαρε. Μια φορά το δοκιμασα. Κατα τ'αλλα, με απλή χρήση δε μου εχει παρουσιάσει ποτέ προβλήματα.

 

2) Πως να το εισάγεις μεσα στο μηχάνημα? Σε κάποιο πιο ελαφρύ vst sampler? Γιατί να μη μπορεις?

 

3) Αξίζει, για συμπληρωματικό. Εγώ το χρησιμοποιώ για Lounge Lizard, impOscar και B4II demo. Kαι ως μοναδα εφφέ για τη φωνή σε ενα προτζεκτ. Δε θα βασιζομουν πάνω του για ολόκληρο λάιβ, αν και δε μπορώ να το αιτιολογήσω. Ισως το μονο στανταρ προβλημα για αποκλειστική χρήση είναι το loading time. Δεν ενοχλεί σε σπιτική χρηση, ή αν το εχεις για 2ο, αλλά για 1ο συνθ, αργει στο loading.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ κατατοπιστικός..;)

 

1)αυτό περιγράφετε στο manual ή κάτι τέτοιο(πχ να σου λέει ότι αντέχω μέχρι τόσο πολυφωνία κτλ)..ή μπορεί εκτός απροόπτου να σου κρασάρει οτιδήποτε ακόμα και μαμίσια vst αν τα ψιλοζορίσεις;

 

2)υπάρχει κάποιο tutorial που να μου προτείνεις γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα..μπορώ να πάρω ας πούμε τα αρχεία του Omnisphere και να τα δώσω να διαβάσει το sampletank του v-machine ή θα πρέπει να "ηχογραφήσω" μία μία της νότες που θέλω και να τις περάσω κάπου;

 

3)όταν λες δεν μπορείς να το αιτιολογήσεις εννοείς φαντάζομαι πως ενώ δεν έχει κάνει κάποια στραβή..νιώθεις έτσι σαν προαίσθημα ότι θα σε δώσει;..γιατί εγώ κυρίως για live και jam φάσεις το θέλω για να μην κουβαλάω τα pc και περιμένω να ανοίξουν τα προγράμματα κτλ..

Loading time εννοείς το πρώτο loading που θα κάνει μέχρι να ανοίξει ή για να αλλάξεις vst? πόσο δλδ είναι πάνω κάτω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Οχι, δεν περιγραφεται καπου επίσημα αυτο. Φαντάζομαι πως θα το κάνει με οποιοδήποτε vst, αν του φορτώσεις τόση πληροφορια. Εγω με το Β4 το εφτασα σε πολυ εξτριμ ορια, δεν νομιζω να χρειαστει ποτε να παιξει κάποιος έτσι σε κανονικες συνθηκες ;D

 

2) Ενα ενα τα samples δυστυχώς :-\ Εκτος αν βρεις καποιο αλλο προγραμμα για να τα ομαδοποιεί κτλ. Αλλά πάλι πρεπει να τα ηχογραφήσεις ενα ενα, αν δε σου δίνει προσβαση στη βιβλιοθήκη το omnisphere (σε  μορφη .wav πχ)

 

3) Καθε ξεχωριστό vst, κανει περίπου 3" να φορτώσει. Σχεδον απαγορευτικό για γρήγορες αλλαγές. Βεβαια, μπορεις να φορτώσεις μεχρι 12 vst ταυτοχρονα, αλλά δεν το συστήνω :)

Εγω προσωπικά το εχω ενσωματώσει σε 2 πιο χαλαρά συγκροτήματα (με πιο "κλειστά" lives και πειραματικές διαθεσεις). Στο ένα ως electric pianos module (με το Lounge Lizard), και στο άλλο ως fx για τη φωνή realtime.

 

Στις προβες μου δουλευει ρολοϊ.

 

Αλλά παντα εχω ενα αγχος όταν χρησιμοποιώ ρευμα ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)πάντως αυτό που θέλω να καταλήξω είναι...αν πχ εγώ έχω δοκιμάσει το vst και τρέχει τέλεια ακόμα και παίζω όλες τις νότες ταυτόχρονα με πεντάλ(λέμε τώρα :P)

και λειτουργεί τέλεια....υπάρχει περίπτωση αυτό να κολλήσει χωρίς λόγο και αιτία κάποια στιγμή όπως κολλάνε τα pc?

 

2)όχι δεν σου δίνει..οπότε ένα ένα export σε wav...πονάω και μόνο στη σκέψη ;D

 

3)σαν fx ακούγεται ωραίο..αν θες να χώσεις τίποτα delay reverbia κτλ να πωρώσεις του φίλους σου κιθαρίστες λέει;) (guitar rig φάση)

σκέφτομαι και το άλλο..αν θες πχ δυο vst τα χώνεις ταυτόχρονα και τα κάνεις midi learn σε κανά fader και το παίζεις έτσι..αν και δεν το έχω να αλλάζω τόσο συχνά..ντάξει να λέμε την αλήθεια για το χαβαλέ το θέλω..αλλά λέω αν κάτσει καμιά δουλειά με ήχο από πιανάκι...να μην το πάρω ??? ..

αμαρτία..και έχει ωραία πιανάκια απ' τη μάνα του;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

E αυτό δεν το ξερω. Φαντάζομαι πως θα εχει μικροτερη πιθανοτητα, από ενα βασανισμένο windows pc. Και στην τελική, όλα τα ψηφιακά συνθς, αυτή τη δουλεια κανουν. Νταξει, αυτό εχει και το θεμα της συμβατοτητας των διαφορων που θα του πετάξεις εσυ.

 

Αυτο με τα 2 vst, γίνεται ναι. Ή να τα αναθεσεις σε διαφορετικό midi καναλι.

 

Το sampletank εχει μερικους πολυ χρησιμους ήχους.

 

Τώρα για πιανα μη με ρωτας. Αρχισα να αναπτυσσω δυσαρεστα συναισθήματα για ψηφιακές απομιμήσεις του πιάνου. (Πλην των supernatural της Roland, που κερδίζουν την εκτίμηση μου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πως λειτουργούν τα ψηφιακά synths αλλά αν λειτουργεί όπως αυτά και υπάρχει 1/100000 να μου κολλήσει δεν με νοιάζει..είναι τόσο πιθανό όσο το να σου σπάσει η χορδή του πιάνου :P

 

Ναι..αυτό με τα midi καναλια δεν το είχα σκεφτεί..

 

άκου στο 1:20..χωρίς το πεντάλ κιόλας..εντάξει δεν είναι και τόσο άσχημο..;)

 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις..αν υπαρχει και άλλος που ξέρει να τον ακούσουμε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το SuperNatural δεν αφορά μόνο τον ήχο, δηλαδή το "δείγμα". Αφορά και άλλα πράγματα.

Επίσης μην ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό. Αν για παράδειγμα βάλουμε κάποιον x μουσικό να παίξει σε ένα V-Piano και κάποιον πιανίστα να παίξει σε ένα non SuperNatural πιάνο, ο δεύτερος θα βγάλει καλύτερο αποτέλεσμα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία τι παίζεις και πως παίζεις. Το ίδιο ισχύει για όλα τα όργανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω, οτιδήποτε σε generic υπολογιστή (και το V-Machine ουσιαστικά ένας generic υπολογιστής είναι, σε αντίθεση με τα synthesizers που είναι πολύ εξειδικευμένοι υπολογιστές, φτιαγμένοι να κάνουν μία δουλειά, και να την κάνουν άριστα) δεν θα το εμπιστευόμουν σαν κύρια πηγή ήχου. Θα προτιμούσα να είχα και ένα "κανονικό" synth μαζί, για τους πιο "απλούς" ήχους, και για τους "σύνθετους" (π.χ. τεράστιες ορχήστρες κλπ) θα είχα κι ένα φρεσκοσυντηρημένο και σενιαρισμένο (από άποψη τι software θα είχα μέσα) laptop, μαζί με ένα επιπλέον κλαβιέ. Στην παραμικρή στραβή, θα γυρνούσα στο κανονικό πλήκτρο μου. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου