Προς το περιεχόμενο

Tremolo pedal (choppy sound)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπεριζω ολους τουε συν-forum-ιτες.Τον τελευταιο καιρο τσεκαρω διαφορα tremolo πεταλια στο youtube  που να προσφερουν ηχο chopper μεταξυ αλλων κ εντυπωση μου εκαναν τα ακολουθα:

1) DLS TR-1

2) Catalinbread Semaphore Tap Tempo Tremolo

3) Gig Fx Chopper

Στην περιπτωση μου με βολευει, λογω χωρου στο pedalboard μου, ενα πεταλι τυπου wah (οποτε παω κατευθειαν στο Νο 3) ή καποιο πεταλι με tap tempo αλλα με μικρο footprint (δηλ οι 2 πρωτες περιπτωσεις).

Γνωριζει κανεις το ο,τιδηποτε για τα προαναφερθεντα πεταλια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μη κουραζεσαι το καλυτερο τρεμολο που εχω ακουσει στη ζωη μου ειναι αυτο

 

 

ΠΑΡΤΟ.

 

ΠΡΙΝ ακουσω αυτο,το καλυτερο ηταν το Catalinbread Semaphore Tap Tempo Tremolo

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω (για κάθε είδους τρέμολο που χρειάζεσαι και tap tempo, όχι μόνο για το "ελικόπτερο") το Seymour Duncan Shape Shifter. Πολύ ευέλικτο και με άριστο ήχο. Άλλες επιλογές λιγότερο εύχρηστες: αυτά της Diamond, της Empress και του Cusack.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και ακούστηκαν οι εναλλακτικές ας πω για το Gig Fx...

Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμα στο board μου. Πολύ ωραίο εφέ κατά τη γνώμη μου αλλά δεν συμπεριφέρεται σαν τα "κλασικά" tremolo pedals που αναφερθηκαν πιο πριν. Έχει συνολικά 4 modes. To πρώτο φέρνει πιο πολύ σε vibe παρά σε τρέμολο. Τα υπόλοιπα είναι chop με τα 2 modes να είναι συνδυασμός. Το expression το κάνει πολύ εύχρηστο. Τα προηγούμενα έχουν tap tempo. Εξίσου καλό και το tap αλλά προσωπικά το expression το θεωρώ πιο βολικό. Υπάρχει μάλιστα και μια έκδοση πιο καινούργια που έχει και midi (δεν έχω τη συγκεκριμένη).

 

Τέλος να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο ΑΞΙΖΕΙ να το έχεις true stereo. Αν δεν είναι έτσι το setup σου θα έλεγα να πας στις άλλες προτάσεις που αναφέρθηκαν.

OMEGA MONOLITH

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρον thread. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα αναφερθέντα, αλλά οι choppy ήχοι είναι κάτι με το οποίο θέλω να πειραματιστω, κάποια στιγμή. Και.. ψάχνοντας, έπεσα πάνω στο Boss Slicer. Εντάξει, δεν είναι παραδοσιακό trem, αλλά ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον. Είναι και κανα 2 στις Αγγελίες αυτή τη στιγμή, αν είχα τα φράγκα θα δοκίμαζα κάποιο.

 

Από αυτά που αναφέρεις, το Gig FX ακούγεται πραγματικά... γαμάτο!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω ακούσει το gig fx και συμφωνώ με τον takissam.

Το tap tempo είναι πολύ πιο εύχρηστο για "κανονική" χρήση, αλλά το expression δίνει πολλές επιπλέον επιλογές. (ιδανικό θα ήταν ένα μοντέλο που διαθέτει και τα 2 kate me).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περισσοτερο βρισκομαι ανμεσα στο DLS κ στο Gig FX (παρολο που δε βρισκομαι σε stereo set up)...Παρεπειπτοντως εστειλα ενα mail στη Strymon (εξaiρeτικη εταιρια,εχω το El Capistan κ το BlueSky) δινοντας τους μια ιδεα για την κατασκευη ενος tap tempo tremolo με διαφορα waveforms (πχ triangle,square,chopper κτλ) κ ο τυπος που απαντησε βρηκε την ιδεα ενδιαφερουσα λεγοντας μου πως θα προωθησει το mail στους μηχανικους της εταιριας.

To Seymour Duncan Shape Shifter ειναι αρκετα ενδιαφερον πεταλι αλλα το Cusack Tap-A-Whirl δε το βλεπω να εχει κ τοσο μικρο footprint ενω το Empress δεν προσφερει καθολου chopper ηχο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το DLS δεν το έχω ακούσει (Live). Τώρα τσέκαρα κάτι videos.

Έχει και ένα expression input!! Μήπως τελικά είναι αυτό που λες? Ψάξτο λίγο γιατί μπορεί να  έχεις τη δυνατότητα να συνδέσεις volume/expression pedal.

Το συγκεκριμένο πάντως φαίνεται να είναι πιο παραμετροποιήσιμο από το Chopper.

OMEGA MONOLITH

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου