Προς το περιεχόμενο

Ποια η διαφορα αναμεσα σε: spring, plate και algorithmic reverb?


stratigos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι να αγορασω ενα reverb και ειμαι αναμεσα σε 3 που εχει βγαλει η sknote (http://www.sknote.it/). Eιμαι αναμεσα στα:

 

Verbtone (plate)

Necklace (spring)

Stagespace (algorithmic)

 

Απο τα demo τους που ακουσα μου αρεσαν παρα πολυ (εχουν βαλει και αλλα ποσα demo σε διαφορα forums). Και τα σχολια που λενε σε kvr και gearslutz ειναι πολυ θετικα για τα εν λογω reverbs και την εταιρεια τους. Το θεμα ειναι πιο να επιλεξω και θα ηθελα να με βοηθησετε στο να κατανοησω τη διαφορα τους.

 

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το spring και το plate είναι η εξομοίωση των ομώνυμων hardware συσκευών που χρησιμοποιούσαν ελατήρια ή μεταλλικές πλάκες.

 

To algorithmic αναφέρεται στον τρόπο εξομοίωσης που χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα, και έρχεται σε αντίθεση με την convultion μέθοδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α καταλαβα.

 

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Τωρα το ψαχνω και εγω λιγο.

 

Πηρα παντως το Stagespace επειδη εχουν βγει και αρκετα extra presets, ειναι πιο καινουριο απο τα αλλα 2 (που μπορει αργοτερα να τα παρω και εκεινα αν μεινω ευχαριστημενος απο αυτο, ουτως η αλλως η τιμη τους θα ειναι η ιδια, ενω το stagespace θα αλλαξει συνφωνα με αυτα που λεει στο kvr μελος της εταιρειας μολις βγει το πρωτο update και θα παει στην ''κανονικη'' τιμη των 99 δολλαριων) και υπαρχουν αρκετοι που το πηραν και λενε τα καλυτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε, αφού πήρες ένα αλγοριθμικό που σου αρέσει ψάξου με αυτό. Τα αλγοριθμικά έχουν το καλό ότι μοιάζουν σαν ένα synth  ;D αλλά για reverb  ;). Μην αρκείσαι στα preset, κούνα κουμπάκια  ;D

 

Αν θέλεις επιπλέον και κάτι άλλο, για εμένα ψάξου με τα convultion, που χρησιμοποιούν δείγματα. Λιγότερες παράμετροι αλλά πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, ειδικά για "πραγματικούς" χώρους. Μπορείς να ξεκινήσεις με το δωρεάν SIR και τα άφθονα δωρεάν Impulses που υπάρχουν στο διαδίκτυο.  :)

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mεχρι να μου στειλουν το stagespace στο email μου (σημερα ηρθε) βρηκα ενα αλγορυθμικο reverb (FreeverbToo) το οποιο βγηκε και σε 64 bit version, ειναι free και 2 review εκαναν στο kvr 2 ατομα και του βαλαν 10/10.

 

http://www.sinusweb.de Πηγαινετε στο downloads.

 

Και εδω απο το kvr: http://www.kvraudio.com/product/freeverbtoo-by-sinus

 

Στο kvr δειτε και τα 2 reviews: http://www.kvraudio.com/product/freeverbtoo-by-sinus/reviews

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου