Προς το περιεχόμενο

Τρίξιμο στις χορδές κ θόρυβος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες καλησπέρα!

 

Παρήγγειλα την περασμένη βδομάδα αυτό:http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Basses/Bass-sets/_SET_-JD-JB-Lefthand-BK-Black-Combo-Bag-Kabel-Gurt/art-BAS036

και το πακέτο έφτασε σήμερα :)

 

Αναφέρω ότι είμαι αρχάριος κ ίσως ρωτήσω λ@κ@μια.

Τρίζουν ολες οι χορδές σε όλα τα τάστα όπου κ αν πατήσω, αλλά μόλις πιέσω λίγο παραπάνω σταματάει το τρίξιμο. Μπορώ με κάποια ρύθμιση(action?) να το στρώσω έτσι ώστε να μην πιέζω τόσο?

 

Ένα άλλο θέμα είναι ότι ο ενισχυτής βγάζει ένα θόρυβο ο οποίος σταματάει όταν ακουμπάω με το χέρι τη γέφυρα ή τις χορδές αλλά κ όταν κλείνω τέρμα το tone.Καμιά ιδέα?

 

Υ.Γ:Μπορεί να μου πει κάποιος και πώς  ποστάρω λινκ για να ξέρω την επόμενη φορά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υ.Γ:Μπορεί να μου πει κάποιος και πώς  ποστάρω λινκ για να ξέρω την επόμενη φορά?

Καλησπέρα φίλε και καλωσόρισες στην παρέα μας!  :)

 

Για να ποστάρεις κάποιο link πατάς το εικονίδιο "Εισαγωγή Συνδέσμου" και στη συνέχεια κάνεις copy - paste το link ανάμεσα σε αυτά: [ url ] [ /url ]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι από εμένα καλώς όρισες!

Λοιπόν όσον αφορά το θέμα σου τώρα:

1. θόρυβος ενισχυτή. Αυτά έχουνε να κάνουνε με ένα σωρό πράγματα, από γειώσεις μέχρι τις άθλιες συνδέσεις τις ΔΕΗ. Είναι φυσιολογικά πράγματα και να μη σε ανησυχούν καθόλου, ειδικά από τι στιγμή που είναι σε home use και χωρίς σταθεροποιητές τάσεις κ άλλα παρελκόμενα.

 

2. Πριν σου πω οτιδήποτε περι τριξίματος, θα σου πω ένα και μόνο ένα πράγμα: ΜΗΝ πειράξεις το action  ;D

Δεν ξέρω αν είσαι αρχάριος στο μπάσο μόνο (με γνώσεις κιθάρας κλπ κλπ) ή αρχάριος γενικά, απλά θα σου πω ότι αν το τρίξιμο εξαφανίζεται μόλις βάλεις λίγο παραπάνω δύναμη, μάλλον φταίει το γεγονός ότι τα χέρια σου δεν είναι ακόμα αρκετά δυνατά και γυμνασμένα.

Εάν είσαι σίγουρος για την τεχνική σου και το έχει δει δάσκαλος/φίλος/γνωστός που ξέρει και σου πει ότι δεν φταις εσύ, τότε ξεκινάνε άλλες διαδικασίες τις οποίες μπορείς να τις κάνεις μόνος σου, αλλά θέλουν μπόλικο χρόνο και εμπειρία που δεν έρχεται σε 2 μέρες.  Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις εφόσον το τρίξιμο δεν προέρχεται από τον τρόπο παιξίματός σου, είναι να το πας σε έναν μάστορα να του ρίξει μια ματιά.

 

Γενικά ρίξε μια αναζήτηση στο forum να δεις και άλλοι τι προβλήματα με τριξίματα είχανε, αν και μάλλον είναι επειδή είσαι αρχάριος και δεν έχεις συνηθίσει ακόμα τις σκληρές χορδές του μπάσου.

 

Τέλος, απλά να σου πω ότι συνήθως τα πιο φτηνά όργανα έχουν διάφορα μικροθεματάκια και γενικά θέλουν ένα ελαφρύ "σουλούπωμα" (χωρίς να ισχύει παντού και πάντα αυτό φυσικά). Δεν θέλω να σε ξενερώσω ή τίποτα τέτοιο, προς θεού. Απλά έχε το σε μια άκρη του μυαλού σου για να μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο :)

 

Καλή συνέχεια και ελπίζω να σε βοήθησα έστω κ λίγο

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Samurai, και τα 2 θεματάκια που αναφέρεις, είναι απόλυτα φυσιολογικά! Το εξήγησαν και τα παιδιά.

 

Το μπασάκι σου θέλει ένα σετάρισμα-ρύθμιση ώστε να μην τρίζει/"ταστάρει" υπερβολικά. Κατά τ΄άλλα, θα πρέπει να μάθουν τα δάκτυλα του δεξιού χεριού να πατούν γερά τις χορδές και το αριστερό χέρι να παίζει λίγο πιο απαλά. Είναι καθαρά θέμα συνήθειας και θα έρθει με τον καιρό.

 

Για τον ενισχυτή, για να μειώσεις το θόρυβο θέλει καλή γείωση στο σπίτι και καλό καλώδιο κιθάρας/μπάσου. Άρα βάζεις τον ενισχυτή πάντα σε πρίζα με καλή γείωση χωρίς άλλες μεγάλες συσκευές στο ίδιο πολύπριζο. Επίσης, κράτα μακριά τα pc, κινητά, ασύρματα τηλέφωνα, λάμπες φθορίου απ τον ενισχυτή γιατί προκαλούν θόρυβο.

 

Στο μπασάκι,αν έχεις και τα 2 volume των μαγνητών στην ίδια θέση (π.χ. τέρμα) θα έχεις λιγότερο θόρυβο γενικά. Αυτό διότι, όταν παίζουν οι δυο μαγνήτες μαζί, μειώνεται ο βόμβος/hum.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια

 

Πρώτη φορά πιάνω μουσικό όργανο γενικότερα στα χέρια μου κ το περίμενα οτι θα φταίει αυτό,απλά ήθελα να το σιγουρέψω :)

 

Θα ψάξω και για κανένα μάστορα να μου το σετάρει κιόλας και όλα καλα :D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου