Προς το περιεχόμενο

Πως βγάζουμε dry σήμα από το POD HD 500 ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

 

Σήμερα έψαχνα λίγο το POD HD 500 και προσπαθούσα να βρω άκρη με τα outpout και τις συνδέσεις του.

Θέλω λοιπόν να ηχογραφήσω dry to σήμα μέσω usb και να το μονιτοράρω παράλληλα για να ακούω distorted την κιθάρα έτσι ώστε να κάνω reamp μετά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται.

 

Το pod xt που είχα παλιότερα απλά πήγαινες στο panel που σου έδινε η εταιρία και πάταγες την επιλογή unprocessed through usb και κομπλέ.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως λέει και ένα ποστ στο link του Καπετανόσκυλου (  ;D  ) πρέπει ουσιαστικά να θυσιάσεις το 1 signal path και να το αδειάσεις τελείως από εφφέ (βολεύει προφανώς να το κάνεις από το HD500 edit) και προσωμειώσεις ενισχυτών /καμπίνας .

 

 

Αφού το κάνεις αυτό απλά βεβαιώσου ότι στο track που έχεις διαλέξει να παίρνει το dry σήμα από το dry signal path που άφησες κενό στο ΗD500 edit .

 

Για να μην ακούς το dry σήμα,είτε διάλεξε ως output 2 φορές το signal path που θα χρησιμοποιείς για monitoring μέσω του DAW .Εναλλακτικά -με μια επιφύλαξη όμως γιατί δεν έχω δοκιμάσει αν επηρρεάζει το dry σήμα που παίρνει το DAW-  και λίγο πιο εύκολα απλά κλείσε το bypass volume του dry signal path από το HD500 edit

 

Αν σου αρκεί ένα signal path για να φτιάξεις τον ήχο σου,μπορείς να βάλεις ένα άλλο track να γράφει ταυτόχρονα και να παίρνει σήμα από αυτό το track που χρησιμοποιείς για monitoring, και έτσι θα έχεις μια καβάτζα αν κάτι πάει στραβά με το reamping που θέλεις να κάνεις ή αν θες να έχεις ένα σημείο αναφοράς.

 

 

 

Αν επιτρέπεται με τί θα το κάνεις reamping?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επειδή το θέμα δεν το "έχω" και πάρα πολύ με τους όρους κτλ. Θα προσπαθήσω να βγάλω μια άκρη και να μην πετάξω καμιά φοβερή χαζομάρα.

 

Το άρθρο το είχα διαβάσει και παλιότερα. Αυτό που διάβασα είναι ότι ουσιαστικά το POD HD 500 δίνει dry σήμα απευθείας μέσω s/pdif, tο οποίο παίζει να με βολέψει αφού η κάρτα ήχου που έχω (M-audio 410) διαθέτει τέτοια σύνδεση.

 

Το reamping θα γίνει με real ενισχυτές και με μερικές προσομοιώσεις μέσω POD   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου