Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Midi Keyboard (ή μήπως synth?)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα/Καλησπερα :)

 

Ηρθε η στιγμη αυτο το φορουμ να με βοηθησει ξανα!

Μετα απο περιπου ενα χρονου που αγορασα το πρωτο midi keyboard μου ηρθε η ωρα να παρω κατι πιο φουλ-εξτρα...

Κυριως ασχολουμαι με την παραγωγη και σκεφτομουν να παρω το M-audio Axiom γιατι το εχω δουλεψει και απο κοντα (αν και ελαχιστα) αλλα ειδα οτι στο Thomann υπαρχει μονο το 1ης γενιας Axiom και θα αισθανομουν καλυτερα εαν αγοραζα κατι που θα ηταν top στην περιοδο που διανυουμε. Μπορει να καταληξω και σε αυτο αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας.

Το budget μου λοιπον ειναι μεχρι 300-350 ευρω και αναρωτιεμαι αφου διαθετω τοσα λεφτα για ενα midi keyboard αν θα μπορουσα να βρω και εαν θα ηταν καλυτερη επιλογη ενα synthesizer με αυτα τα λεφτα. Απο hardware synths ειμαι ψιλο-ασχετος και γιαυτο σας ρωταω.

 

*μια διευκρινηση, το keyboard θα ηταν καλο να ειναι με 61 ή παραπανω πληκτρα, εφοσων εχω ηδη ενα μικρο/φορητο...

 

Καθε βοηθεια και γνωμη ευπροσδεκτη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το budget μου λοιπον ειναι μεχρι 300-350 ευρω...

*μια διευκρινηση, το keyboard θα ηταν καλο να ειναι με 61 ή παραπανω πληκτρα, εφοσων εχω ηδη ενα μικρο/φορητο...

Το budget ειναι μικρο για αγορα synth με 61 πληκτρα. Βεβαια επειδη υπαρχουν και...περιεργοι, μπορει να πετυχεις καποια τρελη ευκαιρια στις αγγελιες, οπως τα δυο Yamaha MO6 που πωληθηκαν προσφατα στα 350 και 380 ευρω αντιστοιχα.

Υπαρχει ακομα ενα ΜΟ6 στις αγγελιες στα 430 ευρω, που ειναι μια ακομη αστεια τιμη για τετοιο synth. Αν μπορεις λοιπον να μεγαλωσεις το budget σου ως εκει, Τρεχα. Μιλαμε για φανταστικο μηχανημα.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστηχως φιλε θα το ηθελα πολυ αλλα η τσεπη αυτη την στιγμη δεν μπορει να παει μεχρι εκει γιατι μαζι με την αγορα του keyboard/synth θα αγορασω και διαφορα αλλα πραγματακια και πανω απο 350 ευρω, δεν βγαινω :D

 

Το υποψιαζομουν οτι μπορει να ειναι λιγα λεφτα για synth αλλα επειδη δεν ειμαι και πολυ σχετικος στα synthia ειπα να ρωτησω πιο εμπειρους.

Σ'ευχαριστω

 

Καποια αλλη προταση?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eιναι 350 για midi/synth keyboard και αλλη μια 100αρα περιπου για κατι βασεις μονιτορ και ενα ζευγαρι φτηνα ακουστικα καθαρα για ακροαση μουσικης (ποιοτητας youtube, mp3 etc.) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν παιζεις live, καλυτερα να πας σε midi keyboard (ο Waterfall θα σου προτεινε ενα moog voyager, αλλα ειναι εγκρατής τύπος ;D )

 

Και θα έλεγα να μη δώσεις πολλά λεφτα, οταν υπάρχουν και αυτες οι λύσεις

http://www.thomann.de/gr/alesis_qx61.htm

 

Και απο κει και περα, υπαρχουν ενα σωρο φθηνά ή και δωρεάν vst και προγραμματα (αλλη κουβεντα).

 

Σοβαρο συνθεσάιζερ καινουριο σε αυτά τα λεφτά, όντως είναι καπως δύσκολο να βρεις. Και αν βρεις καποιο, οι ηχοι του θα σε κουράσουν γρηγορα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eιναι 350 για midi/synth keyboard και αλλη μια 100αρα περιπου για κατι βασεις μονιτορ και ενα ζευγαρι φτηνα ακουστικα καθαρα για ακροαση μουσικης (ποιοτητας youtube, mp3 etc.) :)

Παιρνοντας σαν δεδομενο οτι εχεις ηδη καποιο αλλο MIDI keyboard, θα σου προτεινα να αφησεις προς το παρον απ'εξω τις "βασεις μονιτορ και το ζευγαρι φτηνα ακουστικα" και να πας για ενα απο τα παρακατω synths:

 

Korg microKorg (limited edition Black) - 369 €

http://alturl.com/hzv53

 

Korg microKorg (limited edition Red) - 369 €

http://alturl.com/5sftm

 

Novation MiniNova - 395 €

http://alturl.com/iuamq

 

Korg microKorg XL - 399 €

http://alturl.com/w2iqx

 

Waldorf Blofeld (Desktop edition) - 389 €

http://alturl.com/gf5c8

 

Τα 4 πρωτα synths εχουν πληκτρολογιο με πληκτρα μικροτερου μεγεθους απ'οτι τα κανονικα πληκτρολογια, αλλα συνδεοντας τα στο MIDI controller σου και παιζοντας τα απο κει λυνεται το "προβλημα".

Το πεμπτο synth δεν εχει πληκτρα, το συνδεεις μεσω MIDI στο controller σου και παιζεις.

Ολα τα παραπανω synths ειναι καλα, αλλα τα MiniNova και Blofeld ειναι κορυφαια.

(μη σε μπερδευει η γελοια τιμη τους, οι synth engines τους ειναι Top)

 

Τελος, να σου ξαναπροτεινω να πας τρεχοντας για το Yamaha MO6 απο τις αγγελιες που πωλειται 430 €. Ειναι ενα synth/workstation που η τιμη του σαν καινουργιο ηταν 1100 €.

Synths σαν το MO6 σε τετοιες αστειες τιμες σπανια θα βρεις.

 

(ο Waterfall θα σου προτεινε ενα moog voyager, αλλα ειναι εγκρατής τύπος ;D )

 

:-*

I_love_Moog.pngdaydream.gif

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θα σε ενθαρυνα και τοσο για maudio,ισως να μην μεινεις ικανοποιημενος απο τα πληκτρα.

Αρκετα καλη αποψη εχω αποκτησει για το roland/cakewalk http://www.thomann.de/gr/cakewalk_a_800pro.htm μετα απο καποια reviews στο ιντερνετ ,και αρκετα μελη απο το forum ενθαρυνουν αυτη την αποψη,ειδικα για το κλαβιε του. Ριξε και ενα βλεφαρο να δεις στα αντιστοιχα θεματα που αρκετα ειναι και προσφατα γιατι εχουν συζητηθει,πλεον η τιμη του ειναι αρκτεα χαμηλη.Αν ηθελα ενα νεο ημιβαρυκεντρισμενο κλαβιε(καθαρα σαν κλαβιε) θα πηγαινα ή σε αυτο,ή θα τσεκαρα και το cme uf http://www.thomann.de/gr/cme_uf60_classic.htm .Επειδη μου αρεσει καπως και το κλαβιε του novation sl mkII ,επειδη ξεφευγει σε τιμη θα σου ελεγα μηπως τσεκαρες και αυτο http://www.thomann.de/gr/novation_launchkey_61.htm αλλα θα πρεπει να ελεγξεις αν φορουν το ιδιο κλαβιε με τη σειρα sl mkII.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα/Καλησπερα και παλι!

Ευχαριστω πολυ για ολη την βοηθεια!

 

Καταρχην, πιστευα οτι με αυτα τα λεφτα κατι σε synth δεν θα εβρισκα, απλα ειπα να ριξω μια ερωτηση.

Ξεχασα πολλα να διευκρινησω στο πρωτο μου post και ειναι λαθος δικο μου.

Το MIDI keyboard που κατεχω ειναι το AKAI MPK Mini που εχει 2 οκταβες, με τα pads του και τα knobs του.. Το keyboard αυτο δεν εχει ουτε MIDI IN/OUT ουτε τιποτα. Ενα απλο micro-usb σε usb εχει. Τα πληκτρα του φυσικα και ειναι μικροτερα σε πλατος απο ενα κανονικο keyboard... Αυτο ηταν ενα θεμα που δεν με βολευε και πολυ στο μικρο keyboard και για'υτο ελεγα να παω σε κατι μεγαλυτερο.

Ενας αλλος λογος που συγκεκριμενα σκεφτομουν το M-audio Αxiom ειναι επειδη ειχε στο ''πακετο'' σαν προσφορα το Pro-Tools Express το οποιο θα με βολευε πολυ μονο και μονο για την σχολη μου. Οχι οτι το γουσταρω κιολας :P

 

Τωρα εφοσων απο οτι μου ειπατε οτι, με πανω-κατω τα ιδια λεφτα μπορω να παρω κατι που να παραγει ηχο απο μονο του, εγω παω προς τα εκει γιατι αυτο με εξιταρει πιο πολυ...

 

Ειδα τις επιλογες του 'Waterfall-K' και βλεπωντας καποια reviews για τα synthια πιο πολυ απο ολα με εψησε το ''Novation MiniNova'' λογω του synth-engine, του ευκολου διαχειρισμου του ηχου και ενα επιπλεον συν, το μικροφωνο για τα expressions, το οποιο απο οτι καταλαβα (λογικα) θα μπορει να χρησιμοποιηθει και σαν μικροφωνο για ηχογραφιση (low quality εννοειται). Μπορει να κανω και λαθος.

 

Αυτα ηθελα να σας γραψω και συγνωμη για το μεγαλο κειμενο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου