Προς το περιεχόμενο

Από desktop σε laptop


Rahman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας φίλοι!Εχω ενα Pc desktop 3Ghz processor kai μνήμη 1024 mb.

Το χρησιμοποιώ για μουσική όπως είναι αυτονόητο.Πάνω του έχω interface RME Fireface 800 το οποίο ειναι στα 192kHz sample rate/24 bit.Επειδή θα χρειαστεί να φύγω εκτός Αθήνας και θα πρέπει να παρω και κατι απο τον εξοπλισμό μαζι μου(Που να το τρεχω το desktop?)Θα πάρω ένα laptop και θα το συνδιάσω με την RΜΕ.Το λάπτοπ έχει σαφώς πιό μικρα δεδομένα.

1.73 GHz processor,512MB.Είναι δυνατόν να το κάνω αυτό? ,και αν ναι υπαρχει περιπτωση να έχω προβλήματα? Θα αντέξει την RME?

Παρεπιπτόντως,θα "τρέξω" τα Nuendo3 kai wavelab 5,απο εξωτερικό δίσκο

Eυχαριστώ και ελπίζω να έγινα όσο πιο κατανοητός γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γιατί να μην την αντέξει δηλαδή; :roll: Αν γράφει πουθενά στην RME ότι χρειάζεται ποιό γρήγορο υπολογιστή για να λειτουργήσει τότε αλλάζαε το θέμα, αλλά δεν το νομίζω. Επίσης αν έχεις παλιό επεξεργαστή στα 3Gh στο ντέσκτοπ και έχεις καινούριο λάπτοπ με pentium m δεν θα καταλάβεις και πολλές διαφορές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρώντας ότι το laptop έχει Firewire θύρα, κάνε δοκιμή να δεις ότι συνεργάζεται σωστά με την RME, γιατί με τα chipset δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκύψει. Μπορεί να υπάρχει καμία κουφή ασυμβατότητα., το laptop σου δεν είναι και καινούργιο.

 

Από εκεί και πέρα, η RME δεν θα έχει πρόβλημα. Όμως, το αν εσύ θα έχεις πρόβλημα να γράψεις μουσική, εξαρτάται από τα instruments που χρησιμοποιείς και τις απαιτήσεις τους, πόσο audio track γράφεις, τι plug-ins βάζεις και πολλά άλλα.

 

Επίσης, δεν χρειάζεται να "τρέξεις" τα προγράμματα από εξωτερικό δίσκο. Αυτά μπορούν να βρίσκονται και στον εσωτερικό. Στον εξωτερικό, αν χρειάζεται, θα ρυθμίσεις να βρίσκονται τα audio αρχεία που γράφουν αυτά τα προγράμματα, ή τα audio data κάποιων instruments (ιδίως αν τα δουλεύεις με streaming). Και πάλι, αν ο εξωτερικός είναι firewire, βάλτα όλα μαζί (με την RME) να δεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

 

Πάντως, αν είσαι "ταπεινός", μπορείς να τα κάνεις όλα με τον εσωτερικό δίσκο.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου