Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου και monitors/εξοπλισμός για αρχάριο


dj_pns

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά! Eπειδή το άλλο θέμα ήταν σε άλλη κατηγορία (Ξεκινώντας) και ηταν αρκετά παλιό, τώρα που το επανάφερα δεν εχει απαντηθέι (και λογικό) είπα να ανοίξω καινούριο.

 

Θέλω μια βοήθεια σχετικά με το παρακάτω θέμα μου....

 

Προς το παρον εχω m audio fast track pro και m audio axiom 49 midi keyboard, γράφω με FL studio (mainstream καταστάσεις.) Δέν ηχογραφώ live κανάλια, όργανα κτλπ δηλαδή, δουλεύω ΜΟΝΟ με το DAW μου,τα plugins και με το midi keyboard μου.

Το μονο που ίσως ηχογραφήσω είναι καμια φωνή με καποιο πυκνοτικό, και αυτό αργότερα όχι τώρα.

 

Επίσης έχω (ψιλο-άσχετο) και Sennheiser HD 25 ακουστικά που τα χρησιμοποιώ στο DJing και προς το παρόν την παλεύω με αυτά εφοσον δεν υπάρχουν μονιτορ.

 

1) Για monitors λεω να παρω τα KRK KP5, είναι οκ για αρχή η καλυτερα να δωσω αλλα 100 για να παρω τα KP6?

 

(Να αναφέρω πως μαζί με την κάρτα ήχου και τα μονιτορ θα πάρω και ενα korg nanokontrol με 50e για να ελέγχω τις εντάσεις απο το μixer.)

 

2) Αξίζει να δώσω την fast track pro για να παρω κατι ποιο ακριβό (π.χ. http://www.thomann.de/gr/focusrite_saffire_pro_24.htm) ή για το level που ειμαι (θα με ελεγα λιγο πανω απο αρχαριο) δεν αξιζει προς το παρον?

 

Επίσης κατι ακομα που σκέφτηκα...  Αν έδινα λευτα απο τωρα σαν "επενδυση" για κατι ακόμα ποιο ακριβό (π.χ. http://www.thomann.de/gr/motu_audio_express.htm) και KRK KP8 monitors θα ήταν καλή κίνηση η δεν χρειάζεται με τίποτα μεχρι να ανέβω level? (που δέν νομίζω να γίνει και σε 1 χρόνο, σίγουρα εχω ψωμιά ακόμα)

 

 

Και κάτι τελευταίο, οι DAW controllers για να ελεγχω τις εντάσεις στο mixer (συγικριμενα σκεύτομαι behringer bcf 2000) αξίζουν ή όχι τα 200€ περιπου που κοστίζει?

Ίσως τον πετύχω και μεταχειρισμένο πουθενά με κανένα 100άρι. Λέει η θα με βολέψει αρχικά το korg nanokontrol με τα 50 ευρουλάκια του?

 

 

Απλα οπως καταλαβαίνετε ειναι δύσκολες εποχές, μακάρι να είχα για να δώσω, αλλα δέν έχω. Αμα τα KP5 και η fast track pro μου κανουν δουλεια, γιατι δεν εχω και εμπειρια ακόμα για να έχω απαιτήσεις, θα ήταν μιά χαρά, γιατι εκει που θα έδινα αρκετά € παραπάνω μπορώ να τα βάλω στην άκρη ή να καλύψω άλλες υποχρεώσεις

 

Aν καποιος εχει καμια άλλη πρόταση, με μεγάλη μου χαρά να την ακούσω :)

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη στιγμή που κάνεις τη δουλειά σου απροβλημάτιστα και δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις θα έλεγα να μεινεις με την κάρτα που έχεις και να μη δώσεις λεφτά εκει.

Για μόνιτορ καλά είναι και τα RP5 και τα RP6 για τα λευτά τους. Προσπάθησε να τα βρεις σε κάποιο μαγαζι να τα ακουσεις να διαπιστωσεις τις διαφορές μόνος σου και αν δικαιολογούν για σένα την τιμή τους. Εναλλακτικά μπορείς να κοιτάξεις και τα fostex και τα yamaha που είναι αξιοπρεπή μονιτορ στην κατηγορία αυτή.

http://www.thomann.de/gr/fostex_pm05n_black.htm

http://www.thomann.de/gr/yamaha_hs50m_bundle.htm

 

 

Απλα οπως καταλαβαίνετε ειναι δύσκολες εποχές, μακάρι να είχα για να δώσω, αλλα δέν έχω. Αμα τα KP5 και η fast track pro μου κανουν δουλεια, γιατι δεν εχω και εμπειρια ακόμα για να έχω απαιτήσεις, θα ήταν μιά χαρά, γιατι εκει που θα έδινα αρκετά € παραπάνω μπορώ να τα βάλω στην άκρη ή να καλύψω άλλες υποχρεώσεις

 

Δεν είναι καιροί για πολυτέλειες, πάρε μονο τα μονιτορ που πραγματικά χρειάζεσαι γιατι με τα ακουστικά θα κάνεις και ζημιά στα αυτιά σου κάποια στιγμή αν χρησιμοποιείς μόνο αυτά. Εγω ούτε controller θα έπαιρνα , αν δε θες να μιξάρεις on the fly μπορείς ανετα να μάθεις να χρησιμοποιείς το mixer του DAW σου και να γράφεις automation όπου χρειάζεται.

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τα krk 5 και είμαι ικανοποιημένος απο καθε άποψη.

Πρίν τα αγοράσω είχα δοκιμάσει και τα krk 6, επειδή χρησιμοποιώ τα μονιτορ για metal ηχογραφήσεις και για να παίζω κιθάρα, είχα μια αμφιβολία κατα πόσο θα με καλύψουν τα μπάσα των krk5. Μετά απο 1 χρόνο που τα έχω πιστεύω οτι είναι ότι πρέπει και ειδικά για σπίτι, τόσο απο θέμα μπάσων όσο και έντασης και ποιότητας.

Η άποψη μου είναι αν τα θες για το σπίτι να πας για τα krk5, τα μεγαλύτερα δε ξέρω κατα πόσο θα τα χρησιμοποιούσες, και κράτα τα λεφτά για κάτι άλλο.

Επειδή χρησιμοποιώ πολλά vst, από διάφορα synth μέχρι συμφονική ορχήστρα, είμαι επίσης ικανοποιημένος πλήρως απο την απόδοση τους και σε αυτόν τον τομέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!  ;D

 

Τα yamaha εχω διαβάσει οτι δέν εχουν ικανοποιητικό μπάσο το οποίο χρειάζεται για την mainstream μουσική που γράφω... για τα fostex δεν εχω ιδέα.

 

Το δωμάτιο μου δεν ειναι και πολύ μεγάλο, αλλα δέν νομιζω να ειναι υπερβολικά και τα 6άρια γι αυτό και τα έβαλα στην λίστα.

 

Απλα επειδή τώρα ξεκινάω στην ουσία στα πιο σοβαρά, σκεύτηκα να κρατήσω αυτα τα 100e και να πάρω τα kp5 γιατι στην ουσία διαφορά τώρα δεν θα καταλάβω απο αυτα τα 2, και αναβαθμίζομαι στο μακρύ μέλλον με κάτι πιο ακριβό.

 

Όσο για τον controller δεν ειναι θεμα για 50e, εξαλλου γι αυτη τη δουλεια τον θελω κι εγω για το mixer του DAW μου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπερβολικά δε θα ναι, αλλά πιστεύω τα 5άρια σε καλύπτουν και με το παραπάνω και μιας και οι εποχές είναι δύσκολες θα σου λεγα να πας για αυτά.

Πέρα απο αυτό τα yamaha έχουν την έξοδο του μπάσου απο πίσω το οποίο σημαίνει οτι πρέπει να έχεις κάποια απόσταση πίσω απο τα ηχεία και καλύτερα καμία κουρτίνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία οπότε όλα κλείνουν προς τα KP5 και κρατάω και την fast track pro μου.

Θα τα πάρω και σε άσπρο, πολύ πουλ-μούρ ρε παιδί μου  :P :P :P

 

Λέτε να κιτρινίζουν με τον καιρό?  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου