Προς το περιεχόμενο

Έννοιες audio από Ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Επανέρχομαι στο noiz.gr μετά από μεγάλη απουσία  γιατί πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα άρθρα θα βοηθήσουν να αυξηθούν οι γνώσεις για τις συσκευές audio στους ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς.

Τα άρθρα αυτά που θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα 50 θα βρίσκονται στον ιστότοπο: http://stefanos604.blogspot.gr

Με λεπτομερή ανάλυση θα παραθέτω ανά τακτά διαστήματα μικρά εκλαϊκευμένα άρθρα με τα οποία θα προσπαθώ να εμβαθύνω σε έννοιες που έχουν σχέση με Audio συστήματα που πιστεύω θα βοηθήσουν τους μουσικούς σε ότι αφορά: Προστασία ηλεκτρονικών συσκευών, συνδεσμολογία συσκευών , κατανόηση των διαφόρων ρυθμιστικών (Controls) , κυψελών (jacks – sockets), βυσμάτων ( Plugs ) ……………

Δίνω αυτές τις πληροφορίες με την εμπειρία μου σαν Ηλεκτρονικός Μηχανικός Μικροκυμάτων (που όμως ασχολήθηκα αρκετά και με συντήρηση , κατασκευές και επισκευές τέτοιων Audio συσκευών) και φυσικά δεν απευθύνομαι σε ηλεκτρονικούς ή μουσικοτεχνολόγους δίνοντας κυκλωματικές επεξηγήσεις αλλά σε μουσικούς που θέλουν να λάβουν απλώς κάτι παραπάνω από εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Προσβλέπω σε σχόλια , επί του blog, ώστε να διευκρινιστούν τυχόν ασάφειες που δεν γίνονται κατανοητές και θα χαρώ αν πιο ειδικοί από μένα ( μουσικοτεχνολόγοι) κάνουν με σχόλια τους εμπλουτισμό αυτών ή παραπέμψουν σε δικά τους άρθρα σχετικά με το αντικείμενο.

Mέχρι στιγμής έχουν ‘’ανεβεί’’ τα άρθρα:

 AUX IN

 DI Boxes

 Τι είναι το decibel (db) ;

 Watt vs db

 παραδείγματα κατανόησης των decibels (db)

 Προστασία Ηλεκτρονικών Συσκευών από υπέρταση, υπόταση, κεραυνούς.....

 Σταθεροποιητής Τάσεως  (voltage regulator)

 UPS (Uninterruptible Power Supply )

 Καλώδια Balanced vs Unbalanced

 .........

  Συνεχίζονται…….

 

Η προσφορά με μεράκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλό reference, που να το διαβάσω κιόλας! Αν μπορέσει να γίνει σειρά άρθρων και να αναρτηθεί στο Noiz θα λυνει πολλές τεχνικές απορίες. Απαντάει σε ερωτήματα που πετάγονται συχνά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου