Προς το περιεχόμενο

Edirol PCR-M30


JM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους!

 

Πρωτα απ'ολα χαιρομαι που βρισκομαι στην παρεα σας.. Εχω βρει αρκετες απαντησεις σε διαφορα θεματα ψαχνωντας και διαβαζοντας εδω..

Αλλα σαν καινουριο μελος που ειμαι καντε ενα κουραγιο και δειξτε μου τα φωτα σας σχετικα με ενα midi keyboard που σκεφτομαι να αγορασω..

 

Καταρχην, μετα απο ενα συντομο googlarisma το EDIROL PCR-M30 μου φανηκε αρκετα καλο για τις απαιτησεις μου. Χρειαζομαι ενα keyboard για παραγωγη ηλεκτρονικης μουσικης (δουλευω με το Reason κυριως). Πιστευω πως τα 32 πληκτρα που εχει το συγκεκριμενο μοντελο μου ειναι αρκετα.. Δεν ειμαι και κανας πιανιστας να θελω περισσοτερα.. :P Επισης, χρησιμοποιω το Ableton Live για dj mixing οποτε τα knobs και τα "ποτενσιομετρα" που εχει θα μου φανουν χρησιμα με ενα σωστο assign.

Καπως ετσι ειπα να τα συνδυασω (παραγωγη και dj mixing) σε ενα controller.

 

Πως σας φαινεται το σκεπτικο μου? Εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο μοντελο? 'Η μηπως να κοιταξω για κατι αλλο? Εχετε να προτεινετε κατι?

 

Οποιοδηποτε σχολιο αποδεκτο.. Ευχαριστω εκ των προτερων..

 

JM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

γεια χαρα και σε σενα :D

 

έχω μια όχι και τόσο καλή εμπειρία με το pcr-m1 (το ultra slim keyboard),της edirol.

συγκεκριμένα,είχε ένα νεκρό πληκτρο κι ας ήταν ολοκαίνουργιο.το επέστρεψα και άρχισα να ψάχνω κάποια forums για να δω αν είχαν και άλλοι παρόμοια προβλήματα .δυστυχώς στο kvraudio.com είδα πως πολλοί ήταν απογοητευμένοι με τα edirol κ πως το "φαινόμενο" με τα dead keys ήταν πολύ έντονο.

 

δε ξέρω το budget σου,όμως τα novation remote sl είναι super για το reason κ' το ableton.και η σειρά axiom της m-audio πολύ καλή και πολύ οικονομική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ.. Με προβληματισε αρκετα αυτο που ειπες οτι συμβαινει στα edirol και φαινεται οτι πρεπει να ψαξω περισσοτερο.. Το novation remote sl ειναι ακριβο για τα λεφτα που σκεφτομαι να διαθεσω.. Υπολογιζω γυρω στα 200 ευρω..

 

Ελπιζω να πουν και τα υπολοιπα μελη τη γνωμη τους..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω παίξει με κάποιο Edirol, έχω παίξει όμως με ένα Roland (ίδιο πράγμα δηλαδή) το οποίο ήταν καλό αλλά τίποτα παραπάνω, δεν με ενθουσίασε. Πάντως το θέμα dead keys να το ψάξεις, είναι πολύ σπαστικά τα προβλήματα τέτοιου είδους.

 

Θα ψηφίσω M-Audio δαγκωτό. Αρκετά καλή ποιότητα κλαβιέ, συνεχής υποστήριξη από την εταιρία, σε νορμάλ τιμές και εύχρηστα. Το Axiom είναι ό,τι πρέπει αλλά επειδή έχει πολλά features που δεν ξέρω αν σου χρειάζονται, τσέκαρε και το Oxygen.

 

Τα Novation είναι όντως πολύ ψηλά σε θέμα ποιότητας αλλά μου φαίνονται κι εμένα τσιμπημένα τα ρημάδια...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε περιπτωση dead keys ή οτιδηποτε αλλο "dead" το καλυπτει η εγγυηση ετσι δεν ειναι?

 

Απ'οτι βλεπω αρκετοι μου λενε να παρω M-Audio.. Εχω μπει σε διλημμα γιατι το Edirol θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω και για τα 2 προγραμματα που δουλευω (πληκτρα για το Reason, knobs kai sliders για το Ableton).. Δηλαδη 2 σε 1.. Οποτε θα γλυτωνα καποια λεφτα και χωρο..

Τωρα ομως λεω να παρω ενα keyboard απλο 4 οκταβων με mod wheel και pitch bend μονο χωρις επιπλεον λειτουργιες το οποιο θα μου χρησιμευσει μονο στο Reason, και αργοτερα να παρω ενα controller αποκλειστικα για το Ableton(πχ. το UC-33e της M-Audio).. Ισως να βολευει περισσοτερο ετσι για να μην εχω "ιστοριες" με το Edirol..

Λοιπον, εχετε να προτεινετε καποιο σχετικα "φθηνο" keyboard 4 οκταβων?

 

Sorry αν σας κουραζω αλλα δεν θελω να αγορασω κατι το οποιο θα μετανοιωσω μετα και να πανε τα λεφτα μου χαμενα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

M-Audio Keystation 49, πάμφθηνο και εν πολλοίς διατηρεί τα πλεονεκτήματα των πιο ακριβών μοντέλων της εταιρίας.

Σκέψου, το έχει ο cos_dr (τρελό πληκτρερόνι) και είναι ευχαριστημένος! Εγγύηση λέμε! :D

 

Εκτός κι αν θέλεις να γλυτώσεις κάπου 10-20 ευρώ και πάρεις κάποιο από τα διάφορα no-name ή "μάρκα-μ'-έκαψες" keyboards που κυκλοφορούν παντού. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά θα είναι ελαφρά χειρότερα ποιοτικά.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης, παρατηρώ ότι έχεις ψιλοκολλήσει με την Edirol, πράγμα ακατανόητο. Δεν είναι η πανάκεια για ένα απλό κλαβιέ, ούτε είναι η μόνη εταιρία στον κόσμο που να βγάζει τέτοια προϊόντα.

Αν όντως θες κάτι με knobs και faders, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις Edirol για τον απλούστατο λόγο ότι οποιοδήποτε MIDI keyboard και να διαλέξεις, με τον ίδιο τρόπο θα σετάρεις τους controllers του ώστε να ελέγχεις τα προγράμματά σου.

 

Μη σε αποθαρρύνει το θέμα Edirol και σε φρενάρει από τις υπόλοιπες αγορές σου. Απλά δες τί πραγματικά χρειάζεσαι, κάνε μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς και σκέψου το...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως, φίλε JM και λοιποί συμφορουμίτες, για να πω και εγώ την γνώμη μου, έχω το PCR-M80 (με τις πέντε οκτάβες) εδώ και ένα χρόνο αισίως, και δεν μου έχει παρουσιάσει dead keys η κάποιο άλλο πρόβλημα.

Μη σε πάρω και στο λαιμό μου μπορεί να μου έτυχε εμένα το καλό. Μιας και από ότι βλέπω δεν χαίρει και άκρας εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία αυτή η μάρκα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης' date=' παρατηρώ ότι έχεις ψιλοκολλήσει με την Edirol, πράγμα ακατανόητο. Δεν είναι η πανάκεια για ένα απλό κλαβιέ, ούτε είναι η μόνη εταιρία στον κόσμο που να βγάζει τέτοια προϊόντα.[/quote']

 

Χεχε.. Ειναι το μονο μοντελο στα λεφτα που μπορω να διαθεσω και συνδυαζει 2σε1.. Keyboard και επιπλεον sliders και knobs που δεν εχουν τα υπολοιπα μοντελα στην ιδια τιμη.. Και να σου πω την αληθεια, την edirol δεν την ειχα τοσο ακουστα οσο m-audio κ λοιπες..

 

Ρωτησα και καποιους αλλους για το θεμα των dead keys και ειχαν οι περισσοτεροι το προβλημα αυτο.. Φαινεται ειναι θεμα τυχης αν θα βγει καλο η οχι.. Μαλιστα σε εναν απο αυτους του ετυχε 2 φορες και τελικα πηγε σε m-audio axiom 49..

 

To keystation 49 που λες φιλε Alchemist θα το εχω υπ'οψιν μου.. Ελπιζω να γραψει και την αποψη του και ο cos_dr αφου μιας και ειναι πλητρονι θα ξερει καποια πραγματα παραπανω..

 

Ευχαριστω παντως παιδες για τα reply.. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου