Προς το περιεχόμενο

Κλεινω τον ενισχυτη με ανοιχτο το volume, πειραζει?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για την ακριβεια δεν κλεινω τον ενισχτη με ανοιχτο το volume, αλλα θα ηθελα να εχω την δυνατοτητα να το κανω. Υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει καποιο προβλημα στον ενισχυτη; Ασχετως αν κλεισω ή οχι το standby πριν το power off.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ο ενισχυτής σου είναι με λυχνίες και δεν κλείνεις το StdBy πριν το power, βοηθάς να αδειάσουν οι πυκνωτές λίγο πιο γρήγορα.

 

Απλά θα τον ακούς να σιγοσβήνει...

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση Alderbody, απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω πως δεν θα υπαρξει προβλημα, σωστα?

 

Ο ενισχυτης ειναι ενας jtm 45 clone, και ο λογος που θα ηθελα να τον κλεινω χωρις να χαμηλωνω τα volume ειναι γιατι θελω καποιες φορες να κρατησω το balance αναμεσα στο normal και στο high treble καναλι (το sweetspot μεχρι στιγμης ειναι στο 0.3 το high treble και 0.25 το normal :'( αλλα αυτο ειναι ξεχωριστη συζητηση)

 

Εχουμε καταληξει τελικα σαν νοιζ κοινοτητα οτι μπορουμε να κλεινουμε τον ενισχυτη παρακαμπτοντας το standy? Θελω να πω, δεν παιζει να παρουμε τιποτα στο χερι καποια στιγμη ε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kανένα πρόβλημα είτε με τη μια, είτε με την άλλη μέθοδο. Προσωπικά τον κλείνω αφού τον βάλω στο standby γιατί με ενοχλεί το ΓΚΟΥΠ και οι άλλοι θόρυβοι από το υπερπέραν που το συνοδεύουν, αλλά αν σχεδιάζω να τον αφήσω αχρησιμοποίητο για αρκετό καιρό, προτιμώ την αποφόρτιση χωρίς το standby. Γενικά θα βρεις κόσμο να παθιάζεται (χαραμίζοντας ηλιθιωδώς ενέργεια) υπέρ της μιας ή της άλλης λύσης, και σε επίσημα manuals θα δεις να προτείνεται πολλές φορές και ρητά το standby πριν το κλείσιμο, και απολύτως τίποτε αφήνοντάς σε ελεύθερο να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Για περισσότερα:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=194088.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=151419.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=168463.0

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks Bloody. Για να ειμαι ειλικρινης πιο πολυ με προβληματιζει το ανοιγμα εχοντας σηκωμενα τα volume απο την προηγουμενη φορα που επαιξα, παρα το κλεισιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα κάνει και σε προβληματιζει το..άνοιγμα

 

Με το φτωχο μου το μυαλο (οι γνωσεις μου στα ηλεκτρολογικα ειναι ανυπαρκτες :-[) σκεφτομαι οτι το ανοιγμα τον ενισχυτη με ηδη σηκωμενα τα volumes δεν ειναι και οτι καλυτερο για τις λαμπες του (τις τελικες κυριως??). Εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου που μου διαφευγει και το λες αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, δε νομίζω πως παίζει κανένα ρόλο από τη στιγμή που χρησιμοποιείς το standby για να τον ανοίξεις ομαλά. Αλλά αν έχεις αμφιβολίες για τη συνδεσμολογία με φόβο αν θα γίνει πανικός από πολλά ντεσιμπέλ θορύβου πχ. από κάποια επαφή καλωδίου που δεν είναι σωστή, μπορείς να το κρατάς στο μηδέν και να το ανοίγεις σιγά-σιγά, ειδικά αν είναι υπερευαίσθητο λόγω του pot που χρησιμοποιεί. Ακόμη θυμάμαι τις μέρες που είχα Hot Rod Dlx. και ίδρωνα να ρυθμίζω το volume, με τη διαφορά από τον ημι-πολιτισμό μέχρι την έξωση να βρίσκεται στην κυριολεξία από χιλιοστό σε χιλιοστό στην αρχή της διαδρομής του διακόπτη. Δε νομίζω να έχω συναντήσει μεγαλύτερο και πιο σπαστικό ελάττωμα σε κιθαριστικό λαμπάτο ενισχυτή, και μάλιστα μιλάμε αν δεν κάνω λάθος για τον ultimate best seller κιθαριστικό λαμπάτο ever...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου