Προς το περιεχόμενο

The Inka Silver Project


marathon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιά φορά και ένα καιρό ήταν μία μαύρη κιθάρα...για την ακρίβεια ήταν η πρώτη partcaster που έφτιαξα, τις καλές εποχές που το δολάριο ήταν 1,50-1,60.

http://www.customshop.gr/?btp_work=my-fender-cs-54

Όλα τα parts, γνήσια Fender, μαγνήτες Custom Shop 54 Pickups και το μπράτσο American Highway από τον Stratosphere.

 

Όλα καλά...αλλά ήταν απλά μαύρη :D Και δεν ταίριαζε με τις υπόλοιπες του Customshop μου.

Από την άλλη είχε πέσει στα χέρια μου ένα πολύ καλό σώμα Alder από Fender Japan...και με έτρωγε. Η ευκαιρία ήρθε όταν κάποια στιγμή, είδα στου Κακανιάρη το χρώμα Inka Silver...

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι η παραδοσιακή -μάσκα, αερογράφος- γιατί το συγκεκριμένο σχέδιο ενδείκνυται για αυτό. Αρχικά, όλο το σχέδιο έγινε στον υπολογιστή σε φυσικό μέγεθος, σε δεύτερη φάση έγινε η εκτύπωση σε διαφανές αυτοκόλλητο βυνίλιο χωρίς να γίνει transef ώστε να μείνουν και οι μάσκες και οι αντίμασκες και κόπηκε σε plotter. Το υπόλοιπο project. έγινε στο μαγαζί του Κώστα Κακανιάρη σε νεκρές μέρες, γιατί (προφανώς) υπήρχε όλος ο επαγγελματικός εξοπλισμός για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Όσο και εάν φαίνεται εύκολο και απλό το εικαστικό, το συγκεκριμένο project έχει πάνω από 10 ώρες επεξεργασίας πριν μπεί το τελικό λούστρο.

 

Οι πρώτες φάσεις της διαδικασίας κύλησαν ομαλά…μέχρι την ώρα που αρχίσαμε να βγάζουμε τις μάσκες από το pickguard…O Kώστας έχει μία εμπειρία πάνω από 30 χρόνια, στη βαφή και επεξεργασία…Έκανε λοιπόν τη επεξεργασία και τη βαφή στο pickguard όπως ήξερε τόσα χρόνια… Όμως για κακή μας τύχη, οι εποχές αλλάζουν από ότι φαίνεται, χωρίς να μας ειδοποιούν. Τα παλιά καλά (original) pickguards, ήταν φτιαγμένα από ασετόπαστα. Τα σημερινά είναι από μέτριας ποιότητας πλαστικό, κάτι που κάνει τη παραδοσιακή διαδικασία βαφής να επανεξετάζεται από την αρχή…Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο pickguard είχε αγοραστεί από τον Stewmack…οπότε φαίνεται ότι και οι Αμερικάνοι, ανακάλυψαν τη Κίνα! Το χρώμα λοιπόν δεν έκανε πρόσφυση με το υλικό του pickguard…και ο Murphy χαμογελούσε. Με απλά λόγια, οι αυτοκόλλητες μάσκες έβγαιναν μαζί με το χρώμα…Μία γρήγορη έρευνα στην Ελληνική αγορά, επιβεβαίωσε την Κινέζικη εισβολή. Πουθενά pickguard από ασετόπαστα…για καλή μας τύχη, βρέθηκε ένα σε κάποιο ντουλάπι, και το project επανεκκίνησε.

ink_01.jpg

 

O Murphy όμως συνέχιζε να γελάει...Δεν είχα λύσει τα ηλεκτρικά από το προηγούμενο σώμα όλο αυτό το καιρό ???. Εϊχα ένα τέλεια βαμμένο σώμα και pickguard...και όταν πήγα να βάλω τα ποντεσιόμετρα είδα ότι οι τρύπες στο καινούργιο pickguard (όπως και τα ανοίγματα για τους μαγνήτες) ήταν μικρότερα. Με πολύ κόπο κρατήθηκα να μην βάλω τρυπάνια και λίμες...γιατί έβλεπα τη ζημιά να έρχεται...και δεν ήθελα να κερδίσει ο Murphy 8)...Ξανά λοιπόν στον Κώστα (γιατί είπαμε, ο μάστορας δεν φαίνεται στο πώς φτιάχνει μόνο αλλά και στο πώς διορθώνει). Βέβαια είχαν περάσει και κανα 2 βδομάδες παραπάνω με τα μπρός-πίσω...Αφού λοιπόν ανοίξαμε τις τρύπες, ανακαλύψαμε με τρόμο ότι ούτε το 5θέσιος είχε τις σωστές τρύπες...Άντε πάλι τρύπημα...Τεςπα...τέλος καλό-όλα καλά ;D...Απλά τα γράφω όλα αυτά για να δείτε τι ζημιά μπορεί να κάνει ένα απλό pickguard. :D

Συνέχεια...Tα pickup cavities, βάφτηκαν με Conductive Shielding Paint από τον Stewmac για να μην μπλέκουμε με χαλκούς και άλλες κακοτεχνίες. Μετά ανέλαβε δράση ο επίσημος beta tester, φίλος και συμπαίκτης Γιώργος Κεφαλάς, για τα τελικά ηλεκτρολογικά και τις δοκιμές στους ενισχυτές του. Φαίνεται ότι ο γραφίτης του Stewmac κάνει δουλειά γιατί η κιθάρα είναι αθόρυβη σε μάχιμες συνθήκες.

 

Μικρή συμβουλή….Όταν κάνετε ένα τέτοιο project, κάντε περισσότερες μάσκες για καλό και για κακό. Εμείς τις χρειαστήκαμε όταν πήγαν χαμένες αυτές που βάλαμε στο πρώτο pickguard.

 

Nομίζω ότι τώρα έχω πια ένα όργανο με “vintage” ήχο αλλά σε “μοντέρνα” συσκευασία!

ink_23.jpg

 

Περισσότερες φωτογραφίες από τη διαδικασία εδώ

http://www.customshop.gr/?btp_work=the-inka-silver-project

 

Και ένα γρήγορο αυτοσχεδιαστικό κλιπ που έφτιαξα χθές (θέλει λίγο φτιάξιμο το intonation) πάνω σε μία μελωδία του Chris Botti

Positano.mp3

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

  • Moderator

Έλα, μην σε πιάνουν οι τσιγκουνιές. Αφού έχεις πολύ υλικό από την εξέλιξη του project. Ανέβασε και εδώ.  Δώσε... ζωμό στον λαό  ;D

 

 

ΥΓ: Μεγαλουργήσατε πάλι με τον Κώστα  8)

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλα, μην σε πιάνουν οι τσιγκουνιές. Αφού έχεις πολύ υλικό από την εξέλιξη του project. Ανέβασε και εδώ.  Δώσε... ζωμό στον λαό  ;D

καλά...πάρε 8 λεπτά ;D ;D

 

Υπάρχουν κάποια σημεία που κρατάει πολύ...τώρα μαθαίνω το After Effects :P

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

καλά...πάρε 8 λεπτά ;D ;D

 

Υπάρχουν κάποια σημεία που κρατάει πολύ...τώρα μαθαίνω το After Effects :P

 

Άσε φίλος... άργησες  ;D Το έχω δει από την Παρασκευή  ;)

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Marathon η κιθάρα είναι χάρμα οφθαλμών! Νομίζω άξιζε τον κόπο και τον χρόνο να ασχοληθείς.

Επίσης ο ήχος της είναι εξίσου ωραίος.  :)

 

Μπράβο σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σημερινα pickguard ειναι κατασκευασμενα απο διαφορα ειδη πλαστικων οπως ABS κλπ, το παραδοσιακο celluloid η ασετοπαστα οπως λες, σπανια η καθολου χρησιμοποιειται πια, λογω απαγορευτικου κοστους. Υπαρχει παντως τροπος να βαψεις τα πλαστικα. Χρησιμοποιουν μια ειδικη προεργασια που παντρευει το πλαστικο με τη βαφη. Στην περιπτωση σου ομως, που χρησιμοποιεις για μασκα αυτοκολλητο βινυλιου, που εχει ισχυρη κολλα, δεν ειμαι βεβαιος αν παλι θα αντεχε στο ξεκολλημα. Αφου βρηκες τελικα pickguard celluloid, ακομα καλυτερα.

Τα συγχαρητηρια μου για το project, (ειναι δικο σου το σχεδιο;) εχει μια χρωματικη ισορροπια που μου αρεσει, οσο για το σχεδιο που συνεχιζεται μεσα στο pickguard...ολα τα λεφτα. Μπραβο!

Guitar playing is a serious matter

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχει παντως τροπος να βαψεις τα πλαστικα. Χρησιμοποιουν μια ειδικη προεργασια που παντρευει το πλαστικο με τη βαφη. Στην περιπτωση σου ομως, που χρησιμοποιεις για μασκα αυτοκολλητο βινυλιου, που εχει ισχυρη κολλα, δεν ειμαι βεβαιος αν παλι θα αντεχε στο ξεκολλημα.

Άσε...με πήρε στο λαιμό του ο μάστορας!!! ;D ;D Εδώ ήθελα και πέρλα στο μαύρο και δεν μου έβαλε ;D ;D

 

ειναι δικο σου το σχεδιο;

Όχι...πάντα μου άρεσε η Copper Alien του GZ Guitars (δεν τη βλέπω στο site του)...και πήρα στοιχεία

 

οσο για το σχεδιο που συνεχιζεται μεσα στο pickguard...ολα τα λεφτα

Νάναι καλά ο μάστορας που με ανέχεται :P 8)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου