Προς το περιεχόμενο

Marshall SL5


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα μετά από σχεδόν 7 μήνες(!) αναμονής (έχοντας κάνει προπαραγγελία από την στιγμή που ανακοινώθηκε στη NAMM) τον συγκεκριμένο ενισχυτή.

 

Μόλις...χθες βρήκα χρόνο (...) να τον βγάλω από το κουτί του και να κάνω μιά καλή δοκιμή 2 ωρών.Είχα διαβάσει ότι review υπήρχε και παίρνοντας απλά μιά "γεύση" από sound samples στο διαδίκτυο,ήμουν πολύ περίεργος αν θα άξιζε τον κόπο η αναμονή.

 

Ε λοιπόν ναι,άξιζε.Ο ενισχυτής είναι με μία λέξη καταπληκτικός! Μην πέσετε στην παγίδα οτί επειδή είναι "signature" έχει απαραίτητα και περιορισμένο αγοραστικό κοινό.Προσωπικά τον αγόρασα και για "συναισθηματικούς" λόγους,αλλά κυρίως γιατί κρίνοντας -τουλάχιστον- από τα specs είχε όλα όσα ήθελα:

 

Combo: check!

Σχετικά απλό κύκλωμα: check!

Τελική EL34 : check!

12άρι & Celestion Vintage 30 ηχείο : check!

 

 

Και το κυριότερο:Επιτέλους ένας 5άρης combo ενισχυτής με -σχετικά- ΜΕΓΑΛΕΣ διαστάσεις καμπίνας σε συνδυασμό με 12άρι ηχείο!

 

(Α,έχει και ένα κουμπάκι λέει η Marshall που πάει από τα 5 watt στο 1,για να παίζεις με την...ησυχία σου στους..."κόφτες",αλλά πιστέψτε με οτί δεν έχει καμία απολύτως σημασία γιατί και πάλι είναι πολύ δυνατός για να τον "τελικιάσεις".

 

Αντιθέτως,λίγα ήταν αυτά -σε ότι αφορά τα specs- που με αποθάρρυναν:2 για την ακρίβεια.

 

1ον Θα ήθελα αντί για αυτό το $!@*reverb να είχε fx loop... Έστω και parallel...

 

2oν Θα ήθελα να ήταν φτιαγμένος στην Αγγλία...Βέβαια αν ήταν,θα ήταν και η τιμή...λιράτη...  ;D

 

Και μια που μιλάμε για την τιμή,φτηνός δεν είναι σε καμία περίπτωση (ειδικά αν λάβουμε υπόψη οτί φτιάχνεται στην Κίνα) ,αλλά ούτε και παράλογα ακριβός.Βέβαια,όταν βλέπω πόσο θα μπορούσα να τον αγοράσω στην Αμερική  αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να μου τον φέρει κάνα φιλότιμο περιστέρι...  ;D (τον αγορασα από Ελλάδα στα €680.00)

 

Προς το παρόν αυτά.Αργότερα θα γράψω πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις μου,αφού κάνω και μερικά πειράματα με κάτι προενισχύτριες που παρατεμπελιάζουν τώρα τελευταία...  ;D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχάς καλόπαιχτος!

 

Πολλά λεφτά για 5άρι watt κινέζικο.Πως μπορέσανε να τον βγάλουνε στην κίνα;

Εδώ ο class 5 και ήταν βρετανικός.

 

Πάντως όσο τον έχω ακούσει στο youtube ακούγεται καλά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε S9F, σου εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου να τον ευχαριστηθείς, και να τον "λιώσεις"!

Μια παρατήρηση, όμως, εδώ!

Επειδή θεωρώ ότι όντως είναι ακριβός ο ενισχυτής, για την ποιότητα κατασκευής του, θα ήταν καλύτερα για σένα, με το συγκεκριμένο sound signature στο μυαλό, και σ' ένα στικάκι, ίσως, να είχες απευθυνθεί σε Έλληνα κατασκευαστή, ώστε να έχεις α) κορυφαία υλικά, β) χειροποίητη κατασκευή, γ) δυνατότητα επιλογής specs, δ) real time παρακολούθηση της κατασκευής, και τελικά ε) one of a kind ενισχυτή.

Νομίζω, αξίζει τον κόπο. Και τα χρήματά μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θελω να τον ακουσω γιατι ειμαι αρκετα περιεργος..Ομως τι εχει να ζηλεψει απο εναν blackstar HT-1R?

 

edit: Το 8αρι ηχειο του?

 

το esfaxes...

Τι να πρωτοπουμε...??

Για τις λαμπες?

Για το μεγαφωνο?

 

YΓ:Ηχητικα δε το ξερω καθολου...γι'αυτο ρωταω στην αρχη...Απο θεμα χαρακτηριστικων παντων ειδικα στο θεμα της τελικης ενισχυσης η μια EL34 εναντι των προενισχυτριων ως αντι-τελικων που χρησιμοποιουν οι blackstar νομιζω οτι θα κανει τη διαφορα...

 

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ και οτι με τα ιδια λεφτα παιρνεις μεταχειρισμενο DSL κομπο η κεφαλη που ειναι σιγουρα πολυ καλυτερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγιές και καλόπαιχτος και απο μένα!Ανεξαρτήτως τιμής, ίσως να ρίσκαρες λίγο που τον τσίμπησες χωρίς να τον έχεις ακούσει αλλά αν είναι ακριβώς αυτό που ζητούσες θεωρώ οτι η επιλογή σου σε δικαίωσε.Στα βίντειο ακούγεται πάρα πολύ καλός.Πολύ σημαντικό επίσης που μπορείς να τον ευχαριστιέσαι και σε ανθρώπινες εντάσεις!Μεγιές και πάλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το esfaxes...

Τι να πρωτοπουμε...??

Για τις λαμπες?

Για το μεγαφωνο?

 

 

Σορρυ το μπερδεψα με ενα αλλο μικρο ενισχυτακι,ειχα ξεχασει οτι δεν εχει τελικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου