Προς το περιεχόμενο

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΣΜΟΣ REVERB - ΖΗΤΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ


koap4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα, εχω ένα μικρο θεματακι με το Reverb ελλατηριων του ενισχυτη, (δεν γνωρίζω ίσως είναι και φυσιολογικό και σας απασχολήσω τζαμπα αλλα,) οταν ανοιγω το ποτενσιομετρο του πανω από τη μέση σφυριζει, ξεκινα σιγά σαν να ερχεται το σφύριγμα απο πολυ βαθια και βγαινει στην επιφάνεια.

 

Ο ενισχυτής ειναι χειροποιητος  οπότε μαρκα-τυπος δεν παιζει, 60W 2x12, φτιαγμένος στα προτυπα και με ήχο Fender όπως μου έχουν πει γνώστες που τον έχουν δει και ακούσει. Εχουν αντικατασταθεί όλοι οι πυκνωτες και τα ποτενσιομετρα σε γενικο σερβις που του έγινε, καθότι παλιος και vintage εκτος από το ποτενσιομετρο του REVERB και ένα πυκνωτάκι που υπάρχει στο ποτενσιομετρο του reverb, νομιζω ειναι cy59 με τρια παδαρακια (το έχω παραγγείλει). Ο ενισχυτής παίζει αψογα χωρις κανενα πρόβλημα στον ήχο του, δεν έχει τον παραμικρό βόμβο που συνήθως έχουν τόσο παλιοι ενισχυτές έστω και όταν τους ανοίγεις για να ζεσταθούν οι λάμπες. To Reverb εχει αντικατασταθει με καινουργιο (Accutronics 4AB3C1B Reverb Tank). Φοράει 2x EL34, 4xECC83 & 3x ECC81 TESLA οι οποίες δεν έχουν πολλές ώρες λειτουργίας καθώς ο ενισχυτής βρισκόταν για πάνω από 20 χρόνια σε αποθήκη και εκτός λειτουργίας.

 

Ισως να μην έχουν σημασία όλα αυτά που γράφω και ζητώ συγνώμη, αλλά προσπαθώ να δώσω οσο το δυνατον περισσότερες πληροφοριες για να σας κατατοπίσω.

 

Και τελευταιο να πώ οτι το reverb εως τη μεση λειτουργεί πολύ καλα και είναι υπερ αρκετο για οποιοδήποτε παιξιμο, μετά τη μεση ειναι τοσο πολύ το βάθος του και όσο το ανοίγεις σταδιακα ακόμη περισσότερο, που έχεις την αίσθηση ότι ο ήχος ερχεται από την Αργεντινη και βέβαια ερχεται και το σφύριγμα - μικροφωνισμός.

 

Αυτό με κάνει να σκέφτομαι μήπως φταίει το ποτενσιόμετρο και πρέπει να αλλαχτει?, ή το πυκνωτάκι του?, ή να φταίει η λάμπα του? ή έτσι δουλεύει το συγκεκριμένο Reverb? ή μήπως φταίει που έχει απομονωθεί το Vibrato του? Πολλά ερωτήματα....

 

Δεν μ ενοχλεί στο παίξιμο διοτι δεν ειναι δυνατον να χρησιμοποιησει κανεις τοσο πολυ βαθος, απλά για λόγους λειτουργικούς μιας και έχω αφιερώσει τόσες ώρες και χρήμα για να τον φτιάξω, (έφαγα τον γάϊδαρο να κολλήσω στην ουρά?)

Οσοι μπορούν να βοηθησουν ας πετάξουν καμιά ιδεα.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξεκινα αλλαζοντας τη λυχνια που το οδηγει,κατα 90% εκει ειναι το προβλημα 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος ενισχυτής ακούγεται... αν ευκαιρείς βάλε και καμιά φωτογραφία. Το reverb που ρωτάς γιατί από τη μέση και πάνω γίνεται τόσο έντονο δεν πιστεύω πως έχει σχέση με τον μικροφωνισμό που περιγράφεις. Πολλοί ενισχυτές το έχουν αυτό (και ακριβοί, και απείραχτοι κατευθείαν από την εταιρία). Αν δεν διορθωθεί και το θες με καλύτερο και πιο χρήσιμο εύρος, νομίζω πως θα χρειαστεί να αλλάξεις το ποτενσιόμετρο που αναλαμβάνει να μιξάρει το dry σήμα με το wet. Αλλά στο φόρουμ έχουμε αρκετούς ηλεκτρονικούς που έχουν πιο έγκυρη γνώμη.

 

Αλήθεια, πολύ λάμπα βλέπω... ο ενισχυτής θα ήταν πλήρως λειτουργικός και με δυο κανάλια και χωρίς δυο ECC81 και δυο 83. Τι δουλειά κάνουν αυτές? Μήπως έχει δυο εντελώς ανεξάρτητα κανάλια με διαφορετικά προενισχυτικά στάδια?

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα.

Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα στον Twin reverb μου αλαξα τη 12ατ7 του reverb driver και το προβλημα λυθηκε, ζωντανευοντας και το βαθος.

 

Οπως ειπε και ο Superfunk πιο πανω, πιστευω πως το προβλημα οφειλεται εκει.

 

 

Play loud 'till neighboors start cryin'

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε bloody_sunday, πραγματικά είναι πολυ ωραίος ενισχυτής, το reverb δεν γινεται εντονο απο τη μεση και πάνω, δουλευει κανονικά και αυξανει σταδιακά φτάνοντας μεχρι το ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ και μικροφωνιζει σε πολυ μεγάλα βάθη. Νομιζω λογικά θα έπρεπε να σταματά (να φτάνει στο τέρμα του δλδ), στο σημείο που αρχίζει να μικροφωνίζει διότι απο κει και πέρα τόσο βάθος ειναι άχρηστο. Αυτό το λέω λαμβάνοντας υπόψη τον άλλο ενισχυτή μου Fender που δεν βαθαίνει τοσο πολυ.

 

Τώρα οσον αφορά τα τεχνικά δεν είμαι ο κατάλληλος να σε ενημερώσω γιατί τόσες λαμπες, έχει πάντως 4 κανάλια 2 clean normal και 2 bright που βρωμίζουν λίγο και το καθένα έχει διαφορετικό ήχο.

 

Φωτο θα προσπαθήσω να ανεβάσω

 

Ευχαριστώ τον Superfunk και τον aldebaran1986 για τη συμβουλή τους, μετά τις διακοπές μου θα κοιτάξω τη λυχνία μήπως και βαλει φρένο το άτιμο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξεκινα αλλαζοντας τη λυχνια που το οδηγει,κατα 90% εκει ειναι το προβλημα 

Ειναι μικροφωνισμός ή ταλάντωση;

Οπως ειπε και ο SF αλλαξε την ΑΤ με άλλη ΑΤ ή με ΑU.

Aν διορθωθεί είσαι ΟΚ. Μπορεί να ειναι και ταλάντωση όμως. Τσεκαρε τις καλωδιώσεις σου. Να έχεις οσο το δυνατόν μικρότερα καλώδια, να μη περνάνει απο μέρη με μεγάλες τασεις, κ.λ.π. Μήπως βάλεις καποια μικρή αντίσταση στο OUT Jack ή στο IN Jack του reverb (στο σασσι, οχι στο tank) για να "κοψεις" λίγο σήμα.

www.colorsound.gr - Hand made, All Tube Amplifiers, Effects, Accessories

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά ρε φιλαράκι, εσύ έχεις βρει το μυστικό για το ίντρο του  Supernatural του Peter Green, και παραπονιέσαι κιόλας...;

 

 

;D ;)

 

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου