Προς το περιεχόμενο

Πόνος στο δεξί χέρι με το παιξιμο στο πιάνο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χερετώ,παίζω πιάνο πολύ καιρό αλλά τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει κάτι.Το δεξί χέρι πονάει όταν πάω να παίξω κάτι τεχνικό/δύσκολο ακόμα και ασ μην βάλω δύναμη.Αντίθετα το αριστερό ακόμα και αν παίξω το ίδιο πράγμα δεν νιώθω να πονάει καθόλου.Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά είμαι δεξιόχειρας.Μήπως κανείς ξέρει να μου πεί που οφείλεται αυτό και αν υπάρχει καμιά λύση;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Υ.Γ:Ζητάω συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Αν συμβαίνει αυτό μόνο κατά την διάρκεια παιξίματος δύσκολων τεχνικών θεμάτων που είναι οριακά στα δικά σου τεχνικά επίπεδα - όρια, το θεωρώ λογικό. Πιστεύω πως είναι θέμα εξάσκησης.

 

Επίσεις μπορεί η θέση που παίζεις να μην είναι η σωστή ή κάτι άλλο να φταίει όπως π.χ. το κλαβιέ στην περίπτωση ηλεκτρικού πιάνου (toucher & repetition).

 

Διαφορετκά, μάλλον έχεις "ταλαιπωρήσει" το δεξί σου χέρι λιγάκι παραπάνω.

Θέλει ξεκούραση και προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να σε κοιτάξει κάποιος γιατρός ειδικός. Μπορεί να έχει σχέση με τενοντίτιδα. Μην το αγνοήσεις, πρόκειται για θέμα υγείας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Δεν νομίζω να είναι θέμα κλαβιέ αφού καμιά φορα πριν πάω να παίξω,με το που πέρνει τον χέρι μου την στάση(και δεν στηρίζεται κάπου)αρχίζει να με πονάει.Αντιθέτως στο αριστερό αυτό δε συμβαίνει.Ίσως να φταίει οτι τον τελευταίο καιρό δοκιμάζω κάτι πολύ δύσκολα θέματα που δεν είναι στην ασκήσεις που μου βάζει ο δάσκαλός μου.Αυτό εννοείς να το έχω κουράσει;Επίσης αυτό το παθαίνω αν έχω ήδη παίξει πριν απο 3-4 ώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Σε ποιό σημείο του χεριού πονάς;

Είναι πόνος ή τσούξιμο;

Παλιά μήπως είχες κάποιο σπάσιμο ή κάκωση;

Να το αναφέρεις και στον δάσκαλό σου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ.

Δεν είμαι γιατρός ούτε μπορώ να σου δώσω συμβουλές έστω και εμπειρικά.

ΜΟΝΟ γιατρός μπορεί να σε συμβουλέψει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι,ποτέ δεν το έχω σπάσει ή κάτι παρόμοιο.Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς σε ποιο σημείο με πονάει αλλα νομίζω οτι πιο έντονα στο πάνω πάνω μέρος του χεριού αλλα νομίζω με πονάει όλο το χέρι.Μάλλον χρειάζεται να πάω σε κάποιο γιατρό.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω ο Λυδιος,μαστορας των βοτανων και της εναλλακτικης ιατρικης

ερχομαι να σου δωσω τη θεραπεια που ζητας.

 

-Αγορασε epsom salts.Ριξε μια ποσοτητα  σε ενα μικρο κουβαδακι με νερο(ή κανονικο κουβα) και βουτα το χερι

σου για καμποση ωρα.Λειτουγει και για καρπιαιο συνδρομο.

 

-Αγορασε βαμμα συμφυτου,η αλοιφη συμφυτου .Το βαμμα εσωτερικα 10 σταγονες 3 φορες την ημερα και εξωτερικα εκει που πονας.Η αλοιφη εννοειται εξωτερικα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΥΤΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΑΛΛΑ ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΚΤΛ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

 

Χωρις πλακα. Καλη θεραπεια!

Only those that want to rob you,make mystery of things.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου και γω δεν είμαι γιατρός ούτε ειδικός,τον Φεβρουάριο έπαθα τενοντίτιδα και ακόμα με ταλαιπωρεί και όπως πάει για μία ζωή το βλέπω,κάπου κάπου περνάει αλλά κατά κύριο λόγο με ταλαιπωρεί.

 

Δεν υποννοώ ότι μπορεί να έχεις αλλά και εγώ ξεκίνησα με πόνο μόνο όταν έπαιζα(κιθάρα)δεν το ξεκούραζα και κάποια στιγμή είπα να το ξεκουράσω και πέρασε.

 

Μόλις που πέρασε για λίγο αντί να περιμένω λίγο ακόμα ξεκίνησα πάλι και εκεί την έπαθα την χοντρή την ζημιά.

 

Η συμβουλή μου είναι να μην παίξεις και να μην το κουράζεις μέχρι να σου πει κάποιος ειδικός τι να κάνεις.

Στο ξαναλέω πως δεν υποννοώ για τενοντίτιδα αλλά μήπως αν δεν το ξεκουράσεις όπως είναι ερεθισμένο τότε να την πάθεις και αν την πάθεις δεν φεύγει και αν φύγει,φεύγει πολύ δύσκολα.

 

Μακάρι να μην είναι τίποτα και ας το ξεκουράσεις τσάμπα και γω αν έκανα υπομονή δύο βδομάδες τώρα θα ήμουν καλά και αυτό που κατάφερα είναι να με ταλαιπωρεί από τον Φεβρουάριο.

 

Τώρα που βλέπω πόσο με ταλαιπώρισε θα το ξεκούραζα για ένα μήνα και όχι μόνο για δύο βδομάδες που χρειαζόταν.

 

Περαστικά σου και σου εύχομαι να μην είναι τίποτα το σοβαρό!

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο την περιγραφη σου φαινεται οτι εχει δημιουργηθει καποια φλεγμονη περι της περιοχης μετακαρπιων οστων, της πηχεοκαρπικης αρθρωσης ή των οστων του πήχη.

Οπως σου πρότειναν οι εκλεκτοι συναδελφοι και σου προτείνω κι εγω λογω επαγγελματικης ιδιότητος θα πρεπει για αρχη μέχρι να πας σε εναν ορθοπεδικό να ξεκουραστεις,  ξεκούραση που επιβάλλεται για να μην χειροτερευσει η βλάβη μιας και το χερι την ωρα εκεινη του πονου αντανακλαστικά προσπαθει να λειτουργησει ανταγωνιστικά και έτσι επιβαρυνονται άλλα σημεια αθελα σου αλλά και η ιδια η φλεγμονη διογκώνεται.

Δεν μπορει ακομα και ειδικος απο το φορουμ να σε εξετασει και να σου πει τι πρεπει να κανεις.

 

Αρα ξεκουραση, εξεταση απο τον γιατρο για διερευνηση μεσω κινησεων και ακτινογραφιας για να εντοπιστει η φυση της φλεγμονης και μετα να δοθουν οι αναλογες οδηγιες (εναλλαγη ψυχρων και θερμων επιθεματων, αναρτηση, επιδεση και καταλληλη φαρμακευτικη αγωγη ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΛΕΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ)

 

Οπως εχει ξαναειπωθει στο φορουμ πολλοι τετοιοι τραυματισμοι οφειλονται και σε υπερβολικη εξασκηση αλλα και σε φτωχό ζέσταμα που πολλοι το υποτιμουν.

 

Some say its boring, i say its important.

 

Περαστικα και προσοχή για να γινει σωστη θεραπεια γιατι πολλές φορες οι φλεγμονες, τα διαστρεμματα και τα μικρα ρωγμωδη καταγματα ειναι τα χειρότερα γιατι δεν τα προσέχουμε ανάλογα και στο τέλος δημιουργούν χρονιες βλάβες λογω της κακης αντιμετωπισης.

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις.Η μόνη λύση είναι να πάω σε κάποιο γιατρό και να το ξεκουράζω. kbasilis περαστικά εύχομαι να σε αφήσει και μακάρι να αφήσει και εμένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου