Προς το περιεχόμενο

Πολυ ''ξερα'' και ''thin'' φωνητικα...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!

Ειμαι καινουργιος στο φορουμ σας που βλεπω ειναι ακριβως αυτο που εψαχνα...

Ασχολουμαι 3 χρονια με την μουσικη χωρις να ξερω καποιο οργανο και τρομερη θεωρια,εχοντας οπλο μονο την φωνη μου και τον υπολογιστη μου.

προσφατα ομως τελειωσα(σχεδον) ενα project μου με την βοηθεια και ενος φιλου κιθαριστα.

Εχω τελειωσει με την βοηθεια samples, midi instruments και τα λοιπα 12 κομματια στα οποια

λειπουν μονο τα φωνητικα (μερικα ισως θελουν και λιγο βελτιωση μερικες κιθαρες λογο παραμορφωσης των samples κ.τλ.) και καποια modification στους στιχους.

Ειπα να φτιαξω ενα Home studiaki με μονο τα απαραιτητα...Ετσι πριν τρια χρονια

αγορασα ενα μικροφωνο (sm pro m-audio mc01 condenser) και μια καρτα ηχου (lexicon omega). Δεν ειμαι τραγουδιστης, ουτε εχω καποια ιδιαιτερη φωναρα, μα ολοι μου λενε οτι εχω καλη χροια στη φωνη και αναγνωριζω τονους και μπορω να τους αναπαραγω σωστα (δεν ειμαι και tone deaf δλδ) Απο την αλλη πιστευω πως τα τραγουδια που γραφω θελουν

να ερμηνευονται περισσοτερο με παθος παρα με πτυχια φωνητικης..το album δεν εχει ενα συγκεκριμενο genre, υπαρχουν rock κομματια,ηλεκτρικες μπαλαντες, παρα πολλα τεκνο στοιχεια.υπαρχει dance κομματι και pop/punk.

Τελος παντων, στο θεμα μας τωρα...

Χθες προσπαθησα να ηχογραφησω μερικα.το session πηγε σχετικα καλα καθως δεν ειχα υψηλες απαιτησεις απλα προσπαθουσα να εκφρασω το εκαστοτε τραγουδι οσο πιο καλα μπορουσα. Οταν ομως ηρθε η ωρα να μιξαρω τα φωνητικα στο τραγουδι, παρατηρησα οτι ο ηχος τους ειναι πολυ ξερος και λεπτος...Αυτο χαλαει τελειως τα σκοτεινα τραγουδια του αλμπουμ που πρεπει να εχουν ενα τονο μυστηριου...Δοκιμαζω reverb και delay και μετα βρισκομαι στο αντιθετο ακρο-ακουγεται η φωνη οπως σε κατι ελληνικες σειρες που μιλαει ο Θεος στον ηρωα! Επισης μου ειναι πολυ δυσκολο να κανω το τρακ των φωνητικων να ακουγεται

ανετα μπροστα απο τα οργανα...Ειτε θα τα παταει λιγο ειτε θα ακουγεται με προσπαθεια απο τον ακροατη...Αυτα λοιπον...Δεν ξερω αν φταιει το equipment μου,η φωνη μου ή ειναι ενας συνδυασμος...?Ευχαριστω προλαταβολικα οποιον θελησει να με βοηθησει!  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δοκίμασε να διαβάσεις λίγο τα άρθρα "Ηχογραφώντας φωνή - μέρος Α'" (και Β' & Γ')

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;cat=5;sort=;sorto=;start=10

 

Ίσως σε βοηθήσει.

 

Ένα δείγμα της δουλειάς σου, επίσης θα βοηθούσε.

 

Διαφορετικά μάλλον είναι ασαφές αυτό που ψάχνεις

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον AudioCostas. Ίσως ένας κομπρέσορας σε βοηθήσει στην ένταση. Το reverb καλό είναι να το χρησιμοποιείς σε χαμηλότερες τιμές, ρυθμίζεται το dry/wet mix, αναλογία εφέ-καθαρού σήματος , καθώς και ο "χώρος" (π.χ. μεγάλη αίθουσα, γήπεδο, δωμάτιο, βαρέλι). Και στο τέλος ένα equalizer για να διορθώσει κάποια πράγματα. Για τη συνολική μίξη, παίζει ρόλο που κινείται συχνοτικά το κάθε όργανο και αν αφήνει κάποια κενά στο eq για να δένουν μεταξύ τους σε σύνολο. Το reverb, αν το εντοπίσεις σε κάποιο σημείο που σου αρέσει, κατά προσωπική μου γνώμη, βάλτο λίγο χαμηλότερο, κι ας μη σου ακούγεται το ίδιο. Ο μόνος κριτής θα είναι τ' αυτιά σου. Συγκρινέ το και με άλλες παραγωγές, κάποιο σχετικό γνωστό τραγούδι, αλλά εκεί πιθανώς να ξενερώσεις, γιατί θ' ακούς και υλικό που έχει υποστεί mastering. Γενικά, θέλει παίδεμα για να αρχίσεις να αποκτάς μια μικρή εμπειρία. Και αυτά στα λέω, χωρίς να είμαι και τρελός γνώστης. Υπάρχουν πολλοί πιο έμπειροι σ' αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την παρα πολυ γρηγορη βοηθεια σας!

Ευχαριστω για το λινκ φαινεται πολυ χρησιμο.

Θα σας εστελνα καποιο σαμπλ αλλα φοβαμαι μην πονεσουν τα αυτια σας (χεχε)

απο τις ασχημες μιξεις...

Λοιπον εκανα extract ενα σημειο απο ενα τραγουδι για δειγμα...

πως μπορω να σας το στειλω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως μπορω να σας το στειλω?

Ή ως attached mp3 (στις πρόσθετες επιλογές από κάτω από το κουτάκι που γράφεις το κείμενό σου, κάνεις επισύναψη αρχείου) ή κάνεις link σε κάποιο site που έχεις ανεβάσει το κομμάτι. Διαλέγεις.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχα το βρηκα.

Αυτο ειναι μια πρωτη προσπαθεια που εκανα στην μιξη...

Τωρα το παλευω παλι...

Αρχισα να χρησιμοποιω distortion και μ'αρεσει αρκετα

αλλα και παλι ειναι πολυ μακρια απο αυτο που ειχα στο μυαλο μου!

ισως ανεβασω και το δειγμα με distortion.

Eπισης δεν ειμαι 100% ικανοποιημενος με την ηχογραφηση στο σαμπλ που σας στελνω θελει μερικες προσπαθεις ακομα.προσπαθω ομως πρωτα να βρω τα σωστα εφφε (για να μην ασχολουμαι τσαμπα) και μετα να τελειοποιησω το performance.

memoria2013.MP3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι ειδικός. Η μίξη μάλλον δεν είναι η καλύτερη αλλά αυτό που θέλει σίγουρα βελτίωση είναι η φωνή σου. Το κομμάτι ακούγεται ωραίο. Όταν το τελειώσεις ανέβασέ το να το ακούσουμε.

ο χρόνος αρκετός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου φαινεται οτι ειναι λιγο χαμηλα η φωνη στο κομματι. Τωρα αυτο ειναι και υποκειμενικο αλλα για τα γουστα μου η φωνη πρεπει ναναι απτα στοιχεια που ειναι πιο πανω γενικα. Κατα τα αλλα δεν ειναι κ τοσο ασχημο οσο νομιζεις.  :)

 

Οσο για το reverb δεν ειναι αναγκη ολα να τα βαλεις στο τερμα. Δοκιμασε κατι πιο χαλαρο στυλ plate η room, γυρω στο 1-1,5s διαρκεια. Και βλεπεις απο εκει...Επισης αν το βαζεις χρησιμοποιωντας καποιο mix κουμπι μη το βαζεις στο 100%. Ξεκινα καπου στο 15-25%.

Τρολολολολολολολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου