Προς το περιεχόμενο

Τιμές TC Electronic στο Thomann


Indiana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια κι από μένα.

Παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια τις τιμές κάποιων προϊόντων(διακαείς πόθοι κάποια από αυτά) στο Thomann κι αν και δεν έχω κάνει print-screen για να μιλάω με στοιχεία, ωστόσο θυμάμαι αρκετά καλά ότι:

 

Το g-major2 είχε 444€ το 2010, αργότερα ανέβηκε στα 500€ κι είχε  φτάσει μέχρι και σχεδόν στα 570€. Τον τελευταίο καιρό έχει πέσει στα 400+ψιλά, μέχρι που σήμερα το είδα στα 395€!

 

Το g-force έχει κι αυτό αρκετά μεγάλη ταλάντωση απ' τα 1200 έως τα 1600 και ξανά πίσω στα 1388€ αυτή τη στιγμή που γράφω.

 

Τέλος, το g-system δεν παίζεται. Απ' τα 1200 έως τα 1600 και τώρα πια στα 990!!!

Δε θέλω καν να σκεφτώ την ψυχολογία αυτού που το αγόρασε "σχεδόν μισοτιμής" 900€ ή κάτι τέτοιο τον καιρό που είχε limit up!

 

Μικρές μεταβολές έχω βρει και σε άλλα προϊόντα όπως τη Marshall 1936 (2Χ12 καμπίνα), αλλά ποτέ δεν έφταναν οι μεταβολές αυτά τα μεγέθη.

 

Ξέρει κανείς κάτι;

Μόνο εγώ το έχω δει ή έχουμε κι άλλα αρρωστάκια στο forum;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ενας παραγοντας ειναι η ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ισοτιμια ,η TC ειναι δανεζικη εταιρια και η Δανια δεν εχει ευρω αλλα DKK,το ιδιο και η Μ.Βρεττανια που εχει GBP,ο αλλος λογος ειναι οτι ειναι πλεον παλαιας τεχνολογιας μηχανηματα και ως γνωστον καθε...λεπτο ηλικιας ενος digital μηχανιΣματος... ;D...το απαξιωνει....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαίνω τόσο το θέμα της ισοτιμίας, όσο και την πτώση τιμής λόγω παλαιότητας, ειδικά για τα ψηφιακά μηχανήματα.

 

Αλλά εδώ μιλάμε για τελείως διαφορετική ποσοστιαία μεταβολή σε κάθε ένα από αυτά που παράθεσα όπως επίσης δε μιλάμε για συνεχή πτώση.. αλλά κανονικό ασανσέρ!

 

Πάντως, το g-force φαίνεται να είναι αξεπέραστο παρά το ότι είναι digital.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης μη ξεχνας οτι τοσο μεγαλα μαγαζια κανουν συχνα clearance για να ξεστοκαρουν.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θυμαμαι οτι οταν ειχα αγορασει απο το bon studio μια gibson les paul studio (rip) ειχα δωσει 1200 ευρω ...μεσα σε μικρο διαστημα (γυρω στον 1,5 μηνα) ο Θωμας την πηγε στα 8 περιπου κατοσταρικα κ αργοτερα παλι η τιμη ξαναανεβηκε στον thomann...ειχα φρικαρει τοτε με την διαφορα στην τιμη κ ποσο κοροΐδο πιαστηκα που εδωσα 400 ευρω παραπανω...

μετα την πουλησα κ ησυχασα...(δεν μου ταιριαζε...) ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η TC Electronic αν δεν κανω λαθος εχει την πολιτικη να ενθαρυννει τους retailers της να κανουν σοβαρες εκπτωσεις οταν ενα μοντελο παει για καταργηση, ωστε να διωχνουν το παλιο stock και να βαζουν νεες παραγγελιες.  Το λεω αυτο γιατι εχω παρατηρησει τρομερες μειωσεις στον thomann και σε αλλα μαγαζια με την ανακοινωση του discontinue.

 

Για παραδειγμα, πριν απο 4-5 χρονια το G-Sharp κοστιζε γυρω στα 250 ευρω, οσο κοστιζε και το M350 που ειναι ουσιαστικα πανομοιοτυπο μηχανημα αλλα με presets για γενικη studio χρηση αντι για κιθαριστικη. Με το που ανακοινωθηκε η καταργηση του G-Sharp πριν απο 4 χρονια εμφανιστηκε εν μια νυκτι σε thomann, dv247 και αλλα μαγαζια σε προσφορα στα 100 ευρω και μεσα σε ενα μηνα ειχε εξαφανιστει απο προσωπου γης. Το M350 απο την αλλη υπαρχει ακομα, μπορει ισως να θεωρηθει απαρχαιωμενο και ομως η τιμη του ειναι ακομα κοντα στο 200ρικο.

 

Το ιδιο ακριβως ειχε συμβει και με τη σειρα classic pedals - το Classic OD ας πουμε, με το που εμφανιστηκε στο site ως discontinued επεσε απο τα 95 στα 45 ευρω σε πολλα μαγαζια ενω αλλα πεταλια, οπως το Classic Compressor, που συνεχιζαν την παραγωγη τους παρεμειναν στις ιδιες τιμες.

 

Και θυμαμαι ειχα δει και αλλα παραδειγματα. Οι εκπτωσεις σε παλαια μοντελα σιγουρα δεν ειναι κατι το περιεργο ή καινουριο, απλα εχω την εντυπωση οτι η TC προσπαθει ενεργα να επηρεαζει την τιμολογηση προιωντων της στους μεγαλους retailers.

 

Και μετα φυσικα εχεις και τα τυχαια fluctuation στις τιμες, συνναλαγματικες διαφορες, προιοντα-κραχτες και αλλα πολλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΑ χαμηλές τιμές έχουν και τα Nova της TC στον Thomann. Το οποίο είναι τρομακτικό από μόνο του, γιατί είναι εκπληκτικά μηχανήματα. Αν γίνονται discontinued, απλά αναρωτιέμαι τί ετοιμαζόμαστε να δούμε από την TC... ??? :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγκεκριμένα για το g-system που το εχω βάλει στο μάτι από καιρό, παρατήρησα ότι και ο Νάκας που ειναι ο dealer της TC στην Ελλάδα το έριξε στα 990 την ίδια περίοδο με το Thomann. Οπότε μάλλον κάποια πολιτική της TC πρέπει να υπάρχει πίσω απο τις μειώσεις. Για την ιστορία ο μόνος λόγος που δεν το πήρα απο το Νακα τελικά ήταν ότι το μοναδικό g-system που υπήρχε στο κατάστημα της Ναυαρίνου δεν ήταν από τα τελευταία που ειναι iB-Modified.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευω πως πεφτει γραμμη απο την εταιρεια. Εγω το Ditto το ειχα δει 110 ή 120 δε θυμαμαι, και σε ιντερνετικο μαγαζι που ειναι εδω στο Μοναχο το ειχε 99. Μολις το πηρα ειδα την αλλη μερα το Θωμα να το εχει κ αυτος 99.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου