Προς το περιεχόμενο

Κριτικές για το KingKorg


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

 

Θα ήθελα να ρωτήσω την παρέα αν υπάρχει κάποιος που να έχει αγοράσει το KingKorg. Είναι αλήθεια ότι έχω μπει εδώ και πολύ καιρό στον πειρασμό να το αγοράσω, αλλά μέχρι στιγμής είμαι λίγο διστακτικός λόγω της υψηλής του τιμής. Μπορεί λοιπόν κάποιος που έχει ήδη το όργανο αυτό να μας πει λίγα λόγια για την ως τώρα εμπειρία του μαζί του?

 

Επίσης αν κάποιος σκεφτόταν να αγοράσει το KingKorg αλλά τελικά δεν το έκανε (όχι λόγω χρημάτων αλλά για λόγους επιλογής) θα ήθελα πολύ να μάθω τι τον απέτρεψε και ποιο άλλο όργανο επέλεξε τελικά.

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω το συγκεκριμένο synth ούτε το έχω περιεργαστει απο κοντά.

 

Το kingkorg είναι ένα 24 voice virtual analoq νέας κοπής , με την έννοια ότι εκτός απο τις κλασικές synth κυματομορφές διαθέτει και εναλλακτικές τύπου PCM (piano ,Rhodes κτλ) ενώ και στο μέρος των φίλτρων διαθέτει διαφόρων ειδών emulation (moog,korg κτλ.)

 

Απο τα clips στο YouTube δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε, αλλά δεν με ενθουσίασε κι ολας.

 

Γενικότερα στα διάφορα synth fora δεν βλέπω να γίνεται ιδαιτερος λόγος για το kingkorg, αλλά και εδώ βλέπεις ότι δεν είχες ιδιαίτερη ανταπόκριση στην ερώτηση σου. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί όμως και τίποτα.

 

Σχετικά με τις εναλλακτικές , θα μπορούσες να μας πεις για ποια χρήση το προοριζεις (live, studio), αν θα είναι το πρώτο-μοναδικό σου όργανο, τι μουσική θέλεις να φτιάξεις,κτλ.

 

Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω με άμεση γνώση του kingkorg ,αλλά απο την άλλη αν το ακουσες  στο net και σου άρεσε χτυπά το.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@hysplex

 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Το συγκεκριμένο πληκτρο θα έρθει να αντικαταστήσει και να αναβαθμίσει ένα roland RS-5 το οποίο έχω τα τελευταία 12 χρόνια, και το οποίο έχει φάει πολύ ξύλο γενικά... Θα έρθει να συμπληρώσει τον εξοπλισμό μου για live (καθώς δεν είμαι επαγγελματίας δεν έχω ιδιαίτερη στουντιακή χρήση) καθώς έχω ήδη ένα Nord Electro 3 το οποίο μου καλύπτει όλες τις ανάγκες για πιάνα, organ, κλαβιέ και μέλοτρον. Για να είμαι ειλικρινής δε θα με χάλαγε αν τα strings του king korg ήταν λίγο καλύτερα, ωστόσο εκτίμησα το ότι είναι σχετικά ελαφρύ, έχει άπειρα κουμπάκια ώστε να μπορώ να ελέγχο άμεσα τις παραμέτρους που θέλω, και επίσης έχει κανονικό μέγεθος πλήκτρων (σε αντίθεση με όλα τα microkorg, MS-20, Mininova κλπ.) κάτι που με ενδιαφέρει αρκετά. Έχει αξιοπρεπή σύνθια, και αρκετά καλά pads.

 

Όπως καταλαβαίνεις αυτό που στ' αλήθεια θα ήθελα, είναι ένα φορητό, ελαφρύ workstation το οποίο όμως θα έχει την virtual analog ποιότητα του kingkorg και ταυτόχρονα θα έχει και αρκετά knobs ώστε να ελέγχω άμεσα τις παραμέτρους που θέλω στα live. Κάτι τέτοιο δεν έχω βρει, είναι η αλήθεια. Γι' αυτό κινήθηκα προς την κατεύθυνση του KingKorg.

 

Η αλήθεια είναι όμως ότι ακόμα είμαι λίγο διστακτικός....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Pros

It's wonderfully light and manageable for a five-octave synth.

It's capable of producing convincing analogue sounds and a whole lot more besides.

The programming architecture is deeper than it first appears.

The sound quality is excellent.

 

Cons

Its keyboard is very lightweight and lacks aftertouch.

It has an external power supply.

There are lower cost alternatives.

 

Summary

The KingKorg is a brave release, entering a market dominated by low-cost alternatives and soft synths. Nonetheless, it does what it does very well. Despite some shortcomings, it's a very enjoyable synthesizer to program and play: simple, accessible, and capable of a much wider array of sounds than you might suppose.

 

KingKorg review (Sound On Sound - April 2013)

 

Workstation δεν ειναι βεβαια, αλλα ειναι VA και εχει "αρκετα knobs" οπως θελεις. Αν θες οπωσδηποτε VA με πολλα knobs ριξε ενα ματι και στο Studiologic Sledge το οποιο ειναι VA/Wavetable, η sound engine του ειναι Waldorf, εχει απειρα knobs και η τιμη του εχει πεσει κατα 200€ και ειναι πλεον στα 799€ στο Thomann.

 

http://www.thomann.de/gr/studiologic_sledge.htm

 

Sledge.png

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν ξερω αν ειναι αρκετο, ενας φιλος μου που το εχει του αρεσει πολυ.

Το εχω ακουσει στο σπιτι του και μου αρεσε και εμενα.

Επειδη ομως το τι αρεσει στον καθενα ειναι διαφορετικο... επιφυλασσομαι...

 

παντως η KORG ειναι εταιρια που βγαζει πολυ καλα μηχανηματα, και απο τα VA θα ελεγα οτι ειναι μια καλη επιλογη.

"Don't panic!" - Douglas Adams

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου