Προς το περιεχόμενο

First polyphonic synth in history


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθώς έβλεπα το Synth Britania για άλλη μια φορά αναρωτήθηκα πιο ήταν το πρώτο αναλογικό πολυφωνικό synth που βγήκε στην αγορά...ισχύει ότι ήταν το polymoog??κάτι το οποίο δεν κατάλαβα από την ανάγνωση στο vintage synth ήταν το εξής  It should be noted that the Polymoogs are not true poly synths in the traditional sense. They use a ‘divide-down’ circuitry arrangement similar to certain string synths, combo organs, etc. This allows them to be fully polyphonic across the entire range of the 71-note keyboard.  τί θέλει να πει ο ποιητής??

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω ποιο ήταν το πρωτο πολυφωνικο ;D

 

Αλλα αυτο που δεν καταλαβες, ήταν μια τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν συχνα στα string synths (αυτο το λεει ήδη βεβαια :D )

 

Χρησιμοποιούσαν λοιπον, 12 ταλαντωτες με σταθερο τονικο ύψος, έναν για κάθε νότα της χρωματικής κλίμακας. Οι ταλαντωτες λοιπόν ήταν στανταρισμένοι στην ψηλοτερη οκταβα που μπορουσε να παράγει το όργανο.

 

Οι πιο κάτω οκτάβες, ήταν απλά η διαίρεση της συχνότητας αυτών των ταλαντωτών. Πχ τη ΛΑ 220hz, την έπαιζε ένας ταλαντωτης των 440hz, στον οποίο (δεν ξερω με ποιον τρόπο) διαιρούταν η συχνότητα /2.

 

Ετσι με 12 ταλαντωτες, είχες ενα οργανο πλήρης εκτασης.

 

Υπάρχουν και αντίστοιχα συστήματα με 1 ταλαντωτή που ταλαντώνεται σε μη ακουστά Mhz, και διαιρείται ωστε να παράγει ολες τις νότες.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λές να ήταν το mellotron...The Mellotron is an electro-mechanical, polyphonic tape replay keyboard originally developed and built in Birmingham, England, in 1963.(wikipedia)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To mellotron δεν ήταν συνθεσάιζερ. Από τη στιγμή που ο Moog εβγαζε την ίδια περίοδο modular συστηματα, θα μπορουσε το πρωτο πολυφωνικο, να ειναι ενα συστημα με πανω από έναν, ταλαντωτες.

 

Η E-mu, είχε βγάλει πολυφωνικα keyboard controllers περίπου το '70

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου