Προς το περιεχόμενο

πρόταση για κάρτα ηχου?


ALKIVIADIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αγαπητοι φίλοι καλημέρα,

 

εχω αγορασει το stealth ik multimedia και δεν μπορω να το σεταρω (setup) με τιποτα. εχω μπει λοιπον στην διαδικασια να αγορασω καποια αλλη καρτα ηχου. υπόψιν οτι ειμαι αρχαριος κιθαριστας και ψαχνω λιγο στο σκοτάδι!! ???

 

να παω σε λύση πεταλιερας? (line6 hd500x πχ)

να παω σε λυση καρτας? (line 6 pod studio)

 

υπάρχει καποια αλλη πρόταση?

 

ευχαριστω εκ των προτέρων !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου φίλε

 

Δεν το ξέρω το stealth ik multimedia, αλλά από τα 2 που αναφέρεις παρακάτω κανένα δεν είναι κάρτα ήχου..

Αν θες για line6, κάρτα ήχου είναι η UX1-2 (εδώ : http://line6.com/interfaces/#podstudio ).

Τα άλλα δύο είναι πολυεφφέ τα οποία μπορούν να συνδεθούν σε υπολογιστή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κάρτα ήχου.

 

Επειδή καταλαβαίνω οτι είσαι λίγο μπλεγμένος με τις επιλογές, πες μας καλύτερα τι θες να κάνεις για να σου προτείνουμε κάτι αντίστοιχο..

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το pod Hd500 ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ  ΚΑΙ  καρτα ηχου.

μαλιστα με εισοδο και προενισχυση και για μικροφωνο περα απο το κλασικο guitar input.

κανει καταπληκτικες εγγραφες (τουλαχιστον κιθαρα που εχω δοκιμασει)

 

ΑΛΛΑ

 

αν χρειαζεσαι μονο καρτα γιατι να χρυσοπληρωσεις το pod?

εκτος βεβαια αν σε ψηνει οτι θα εχεις ενα multifx unit και καρτα together για να γραψεις την κιθαρα σου αλλα να το δουλευεις και σαν fx σε καποιο ενισχυτη.

Θέλω Rory,Jimi,Stevie ray μαζί live!

Τι ζηταω πια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω  πολυ για την αμεση απαντηση. thisissparta το ux1 εννουσα και εγω σαν καρτα, το ζητουμενο ειναι να μπορω να συνδεσω την κιθαρα με τον υπολογιστη (να χρησιμοποιησω και καποια εφφε) και να μπορω να γραψω και αυτο που παιζω. σορρυ αν δεν το εξηγησα καλα, αλλα είπαμε.....πρωτάρα!!!

 

σακη εισαι στο μυαλο μου αυτο ακριβως σκεφτομουν + να μπορω να συνδυασω και backing trucs. εχω διαβασει αρκετα για την hd500x.....αλλα ενω τα αγγλικα μου ειναι καλα οι γνωσεις στην κιθαρα περιορισμενες!!!

 

οπωτε σκεφτομαι οτι μιας και θα δωσω καποια χρηματα, να παρω κατι ΚΑΙ για μελλοντικη χρήση!!!

 

υπάρχει καποια αλλη σκεψη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια προχειρη σκεψη που εκανα τωρα, ειναι πως αφου δηλωνεις πρωταρης το pod ειναι ικανο να σου σπασει τα νευρα. Θα το βριζεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Θα σιχτηριζεις την ωρα κ την στιγμη που το αγορασες. Μετα θα βριζεις κ εμενα.

Θελει αρκετο διαβασμα για τον τροπο λειτουργιας του και ακομα περισσοτερη υπομονη για να βγαλεις κατι καλο.

 

επισης ειναι σοφοτερο να πας στο πρωτο hd500 και οχι στο Χ γιατι το πρωτο παιζει να το βρεις κ μεταχειρισμενο φτηνα. (αλλα και καινουργιο ειναι παλι φθηνοτερο απο το Χ)

Η διαφορα τους ειναι οτι το Χ εχει ελαφρως μεγαλυτερο DSP limit και τιποτα παραπανω.

Θέλω Rory,Jimi,Stevie ray μαζί live!

Τι ζηταω πια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα φίλε

 

Λοιπόν, ως κάτοχος και των 2 (UX2 και HD400) έχω να σου πω τα εξής:

 

1. αν το θες αποκλειστικά για κάρτα ήχου, πάρε το UX. Είναι εξαιρετικά εύκολο στο setup, εντελώς plug-n-play. Χρειάζεσαι μόνο βασικές γνώσεις pc και να διαβάσεις το manual !!!   ;D

Extra: σου δίνει μαζί και software (Ableton Live & Reason) για να μπορείς να γράφεις οπότε δεν χρειάζεται να τα αγοράζεις/βρίσκεις από αλλού. Είναι μια πιο light version από τα full πακέτα αλλά μια χαρά κάνεις την δουλειά σου.

 

2. To HD500/X είναι εξαιρετικά μηχανήματα αλλά δεν είναι φτιαγμένα για κάρτα ήχου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΚΑΙ ως κάτι τέτοιο αλλά κατ' ουσία είναι πολυ-εφφε με επιπλέον λειτουργικότητες. Στο πρακτικό του θέματος, θα πρέπει να το συνδέσεις με κάποιον τρόπο στο pc σου και από εκεί να δρομολογήσεις ήχους σε όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς. Δεν λέω οτι δεν γίνεται, αλλά θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ψάξιμο. Επίσης δεν ξέρω αν ο τωρινός εξοπλισμός αρκεί για κάτι τέτοιο (πχ. η τωρινή καρτα ήχου σου που φαντάζομαι εκεί θα συνδεθεί το HD, θα σου βγάλει τον καλό ήχο που θα πάρει? Latency?)

Στα θετικά οτι καταλήγεις με ενα μηχάνημα που το χρησιμοποιείς και σε πρόβες κτλ

 

3. Δεν ξέρω τι διαφορά έχει η UX1 με την UX2 πέρα από τα inputs, αλλά συνήθως η line6 όλο και κάτι παραπάνω δίνει στα "ανώτερα" μοντέλα, οπότε ψάχτο καλά πριν πάρεις την 1 Vs 2

 

Τέλος, όσον αφορά το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα και το pod..αυτό που λέει ο sakisep91 το έχω συναντήσει συχνά εδω μέσα, αλλά πραγματικά όλα τα line6 έχουν μια λογική που αν την πιάσεις γίνεται παιχνιδάκι. Απλά θέλει λίγο υπομονή και (θα το ξαναπώ) να διαβάσεις το manual ! Επίσης βοηθάει πολύ να συνδέσεις το όποιο pod στον υπολογιστή σου με το πρόγραμμά που σου δίνουν που στα κάνει όλα πολύ πιο εύκολα στο να φτιάξεις ήχο.

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης δεν ξέρω αν ο τωρινός εξοπλισμός αρκεί για κάτι τέτοιο (πχ. η τωρινή καρτα ήχου σου που φαντάζομαι εκεί θα συνδεθεί το HD, θα σου βγάλει τον καλό ήχο που θα πάρει? Latency?)

 

 

το pod ειναι και USB AUDIO INTERFACE το συνδεεις με usb. και σε οποιοηποτε daw δουλευεις επιλεγεις το asio του pod. (δεν χρειαζεται αλλη καρτα)

Ακομα και τωρα αν θελω να γραψω κιθαρα θα παρακαμψω την καρτα ηχου μου και θα βαλω μονο το pod. δεν θα χρησιμοποιησω ουτε vst. (που μπορω να το κανω αν δεν βαλω εξομειωση απο την πεταλιερα.)

και αν θες του βαζεις επανω και τα μονιτορ σου. (ολα αυτα για το HD500. Δεν γνωριζω αν μπορουν τα 400 κ 300)

 

επεισης μου εχει αφησει την εντυπωση οτι δουλευει πολυ πιο στρωμενα απο την audio komplete 6 που εχω.

 

και παλι λεω οτι θελει πολυ υπομονη το ρημαδι..

Θέλω Rory,Jimi,Stevie ray μαζί live!

Τι ζηταω πια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου