Προς το περιεχόμενο

This is not a daily job


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν αναρτήθηκε πολυ προσφατα, εχει καμια 10ρια χρονια που γυρναει στο ιντερνΈτς ;D

 

Παντως εχει πλάκα :D

 

πάλι ρόμπα έγινα                    ;)    :) :) :) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι ρε σιγα. Εμεις που εχουμε φτασει στο τελος του ιντερνΈτς (2 φορες) και εχουμε επιστρεψει, εχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους λιγοτερο ενθουσιώδεις χρήστες να ανακαλυπτουν αργοτερα καποια πραματα. Δεν το ειπα για κακο.

 

Αλλωστε το μήνυμα του ειναι διαχρονικό ;D

 

Για να συνεισφέρω τώρα και οντοπικ, παρατηρώ οτι το θρασος των επιχειρηματιών πηγαίνει αναλογα με τη διαθεση των μουσικών να διαπραγματευτουν.

 

Οταν ήμασταν πιτσιρικάδες, μας έλεγαν απλά ελατε να παιξετε και αν βγαλουμε θα σας δώσουμε, και πηγαιναμε.

 

Τωρα που τους κλεινω το τηλεφωνο στη μούρη, ανεβαζουν κι αυτοι τους τόνους.

 

Πριν λίγο καιρό με πηρε ενας από ένα μπαρακι και μου ειπε να παμε να παιξουμε για 3 ώρες με το 20% ως αμοιβη, ρωτώντας με αν εχουμε κόσμο.

 

Του εξήγησα οτι δε φερνω κοσμο (απλα κοινοποιώ ότι παίζω και αν θελει καποιος φίλος έρχεται, ή αν ξερω ότι το προτζεκτ ενδιαφερει καποιον συγκεκριμένο, τον ενημερωνω προσωπικά), και ότι για 3 ωρες παίζει συγκεκριμενη αμοιβή.

 

Η απάντηση του, θα μπορούσε να είναι "ενταξει φίλε, οι απαιτήσεις σας απέχουν από τις δυνατοτητές μας, καλή σου μέρα", ή "μπορείτε να ρίξετε την τιμή σας, να μειώσουμε και την ώρα?"...

 

Όοοοοχι...ο αφεντικαρας προτίμησε να πει "δεν πάει έτσι η δουλειά φίλε, δε μπορείς να ζητάς ότι γουσταρεις" ???

 

Και φυσικα τον χαιρέτησα και του το έκλεισα, καθώς απείχαν πολύ οι αντιλήψεις μας και δε θα καταφερναμε καλή συνεργασία.

 

 

Το να είσαι ομως ξεκάθαρος απο την αρχη ότι δεν εισαι PR της ΔΑΠ για να κουβαλας κοσμο, και οτι θελεις τόσα για τόση ώρα, λειτουργει πολυ καλα με ανθρώπους που ειναι επίσης προθυμοι να συνεννοηθουν.

 

Μου έχει τυχει πχ να μου κάνουν παζάρι, του στυλ θα σας δωσουμε λιγότερα, αλλα θα παίξετε 4 συνεχομενες φορες κτλ.

 

Το σημαντικό είναι να γινονται ξεκάθαρες συζητήσεις, και χωρις να εχουμε απο πριν τη αντίληψη ότι ο αλλος μας χρωσταει χάρη (και απο τις δύο πλευρες).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Κοιτάξτε...

 

Η δουλειά ΔΕ πάει έτσι. Η ΚΑΘΕ δουλειά δε πάει έτσι. Ο μαγαζάτορας με τα ΤΟΣΑ έξοδα, δύσκολα θα ρισκάρει να σε φέρει με σταθερή αμοιβή, χωρίς μία εγγύηση... Αυτό είναι κάτι που υπάρχει στα πάντα, κι εγώ ακόμη το εφαρμόζω μέχρι ένα βαθμό στον εκδοτικό οίκο: Αν μου έρθει ο ΑΣΧΕΤΟΣ, με το ΜΗΔΕΝ ονομα, και ΧΩΡΙΣ τη δυνατότητα να μου φέρει πωλήσεις, πρέπει η μουσική του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να είναι αριστουργηματική για να τον εκδόσω (γιατί ΟΛΑ τα έξοδα είναι δικά μου, παρακαλώ! ;) )

 

Φυσικά εδώ μπαίνει το ερώτημα: Γιατί μαμά ο τάδε συνθέτης δεν έχει εκδοθεί ακόμη, ενώ έχει ΑΠΙΘΑΝΑ έργα; (η απάντηση έχει να κάνει με τον αυτισμό και αυνανισμό των συνθετών, αλλά δε το συνεχίζω).

 

Κάπως έτσι πάει και η σχέση μαγαζιού μουσικού.

 

Και, ως γνωρίζεται, έχω παίξει με σταθερό πρόγραμμα (κάθε Παρασκεύη) με τη Νάνσυ που πήγε για κάποιους μήνες... Με σταθερό μισθό, κλπ. Δεν είναι αδύνατον, αλλά με το κόσμο που φέραμε στην αρχή τους δείξαμε ότι έχουμε κόσμο, ότι αυτό που παίζουμε ακούγεται ΠΟΛΥ καλά, και ότι είμαστε και καλά παιδιά.

 

___________________________________

 

επιπλέον, πρέπει να θυμήσω, το θρεντ με τα κενά κομματάκια, στο spotify για να πω ότι ο μουσικός (όσο και αν μου τη σπάει ώρες, ώρες) δεν έχει ρυθμιζόμενο μοντέλο και οργανισμό, και ούτε θα έπρεπε: Ο γιατρός ΠΡΕΠΕΙ να περάσει από 10 χρόνια σπουδών (τουλάχιστον) για να βγει γιατρός και ΜΕΤΑ να δώσει εξετάσεις για να το πράξει. Ο μουσικός θα πάρει ναρκωτικά, σπασμένα προγράμματα, την γκόμενα, και θα κάνει ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αριστούργημα (όχι όλοι). Και δε μπορείς να πεις τίποτε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαχα! Οταν παιζαμε τα λαικα και ρεμπετικα πιο παλια, ειχαμε κανει κονε με σπιτια σε Κηφισια, Κεφαλαρι, Παλαιο Ψυχικο κτλ και παιζαμε σε βραδιες που κανονιζανε οι "φραγκαδες"

 

Ακουστε:

 

Λοιπον, μια μερα με παιρνει μια τυπισσα και μου λεει

-Καλησπερα, σας ειχαμε δει στου ταδε το σπιτι που παιξατε και μας αρεσατε. Θελουμε να ερθετε και σε εμας

-Οκ (θεια) λεω.

-Εμεις μεσημερι θελουμε, ποσες ωρες παιζετε;

-Λεω και 5 ωρες κτλ

-Ποσα περνετε;

-Τοσα λεω (δεν θυμαμαι κι ολας, ηταν και δρχ)

-Αααα, αν περνετε τοσα για 3-5 ωρες, εμεις δε θελουμε πολυ,

Για μιση ωρα πόσο θα παρετε;;;;;;;;;;;;;;

 

 

Ητανε λεφταδες, βιομηχανοι κτλ, που δεν ξερουν ΤΙ εχουν, οι γυφτοι....

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτάξτε...

 

Η δουλειά ΔΕ πάει έτσι. Η ΚΑΘΕ δουλειά δε πάει έτσι. Ο μαγαζάτορας με τα ΤΟΣΑ έξοδα, δύσκολα θα ρισκάρει να σε φέρει με σταθερή αμοιβή, χωρίς μία εγγύηση...

 

Νικόλα, αυτό που λεω, είναι οτι υπάρχουν 2 άτομα που πρέπει να δέχονται αυτά που λέει ο άλλος. Αν εγω δεχτω το "η δουλεια δεν παει έτσι" του άλλου, γιατι να μη δεχτει κι αυτος το δικο μου "η δουλεια δεν παει ετσι"?

 

Κι αυτος ζητάει εγγυήσεις, κι εγω ζητάω εγγυήσεις. Θα ξεστήσω-κουβαλήσω-στήσω-ξεστησω-κουβαλήσω-στήσω το σπίτι μου και θα φάω τη μερα μου για να τζογαρει αυτος?

 

Απλά, οταν απεχουν αυτα που ζητάω, με αυτά που προσφέρει, τότε δε συνεργαζόμαστε. Το να μου απανταει ομως "δεν παει ετσι η δουλεια", σημαίνει ότι απαιτεί από μένα να δεχτω τους ορους του ως νομο.

 

Διαφερει από αυτο που λες εσυ. Αν ο Άσχετος σου πει οτι δε θελει να συνεργαστείτε, γιατι δεν του αρεσουν οι οροι σου (ακομα και αν ειναι δικαιοι), δε νομιζω να του την πεις :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου