Προς το περιεχόμενο

Muff-style fuzz distortion


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα noizαδες :D,

Σκεφτομαι την αγορα ενος all around fuzz-distortion με τα εξης χαρακτηριστικα:

1) οχι υπερβολικο gain, θα προτιμουσα medium gain,

2) οχι πολυ mid-scoup, θελω μεσαια..

3) clarity στα ρυθμικα

Θελω να το χρησιμοποιησω για ρυθμικα και σχηματα και οχι απαραιτητα για ατελειωτο sustain και σολο, επομενως με ενδιαφερει το definition και οχι το υπερβολικο output. Η κιθαρα ειναι jazzmaster με vintage single coil neck και vintage p90 bridge. Οι μουσικες απαιτησεις μπορει να κυμαινονται απο black keys και radiohead μεχρι post, shoegaze και γενικα πειραματικο παιξιμο. Δεν χρειαζομαι απαραιτητα πολυ ογκο (τυπου metal, stoner..)

Μεχρι τωρα εχω υποψιν απο αυτα που διαβασα στο forum τα κλασσικα muff της ehx, το red muck του jam, τα muff απο Wren and Cuff και συγκεκριμενα τα box of war και το tall font russian muff....... Θελω να ρωτησω επισης αν προτεινετε και πιο οικονομικες λυσεις οπως τα noisemaker effects(απο prymaxe vintage), ή και την κατασκευη ενος κλωνου απο καποιο ελληνα κατασκευαστη που να γνωριζετε.   

Απο αυτα που εχω ακουσει στο youtube (με τη μικρη αξιοπιστια) τεινω προς καποιo russian muff απο wren and cuff, ωστοσο περιμενω και αλλες προτασεις και σχολια γι αυτα που παρεθεσα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα :)

 

τσεκαρε αυτο

 

 

εψαχνα πολλα χαρακτιριστικα απο αυτα που θελεις και τα βρηκα σε αυτο το πεταλι

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρα noizαδες :D,

Σκεφτομαι την αγορα ενος all around fuzz-distortion με τα εξης χαρακτηριστικα:

1) οχι υπερβολικο gain, θα προτιμουσα medium gain,

2) οχι πολυ mid-scoup, θελω μεσαια..

3) clarity στα ρυθμικα

 

Δίνω ένα πετάλι που έχει ό,τι περιγράφεις στο έπακρο, χωρίς να είναι muff τύπου πετάλι, για αυτό θεώρησα ότι ίσως θα ήταν καλό να το αναφέρω. Είναι κατά πάσα πιθανότητα ωραιότερο από οποιοδήποτε από τα πετάλια που περιγράφεις ηχητικά (λιγότερο σκληρό, με απίστευτο bass response, παρουσία - όχι mid scoop -, και απίστευτη ευελιξία με το volume knob της κιθάρας - βάζει ό,τι fuzz face έχω παίξει ποτέ κάτω για πλάκα, και ανάλογα τις ρυθμίσεις μπορείς να παράγεις ήχο είτε προς distortion είτε προς fuzz μεριά). Δες εδώ την περιγραφή για να καταλάβεις λίγο για την κατασκευή του, και άκου αν θες και το βίντεο του Sam Vilo στη σελίδα (έχει πολλά ακόμα στο Youtube): http://www.guitarsystems.nl/fuzztool-junior/4579437206

 

Είναι ακριβό πετάλι, καθώς έχει απίστευτη κατασκευή, είναι εντελώς αθόρυβο, και είναι και πολύ όμορφο από εμφάνιση. Θα μου πεις αφού το παινεύω τόσο γιατί το έχω προς πώληση; Γιατί βλέπω ότι παίζω πολύ λίγο με κλασικούς fuzz ήχους, και μου έχει καρφωθεί η ιδέα να πάω στα Fuzz Factory της ZVex για να έχω και το oscillation, έτσι ώστε στο λίγο που θα χρησιμοποιώ fuzz το αποτέλεσμα να είναι πιο extreme. Παρόλα αυτά άνετα το κρατάω και για μένα αν κάποιος δεν ενδιαφερθεί, απλά είπα να στο επισημάνω σαν πρόταση αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά για ένα πραγματικό boutique fuzz. Ιδού και το λινκ της αγγελίας: http://smart.noiz.gr/details.php?id=180849

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) οχι υπερβολικο gain, θα προτιμουσα medium gain,

2) οχι πολυ mid-scoup, θελω μεσαια..

3) clarity στα ρυθμικα

 

Wampler Velvet Fuzz: To πιο all around fuzz που εχω, κατι μεταξυ fuzz face (πιο κοντα) και big muff (λιγοτερο). Πολυ ευελικτο πεταλι που με κερδισε απο τη πρωτη στιγμη.

MojoHand Iron Bell: To πιο all around big muff type πεταλι που εχω.

 

Και τα δυο πεταλια εχουν αρκετα μεσαια και διαυγεια στα ρυθμικα.

 

... μου έχει καρφωθεί η ιδέα να πάω στα Fuzz Factory της ZVex για να έχω και το oscillation...

 

Πεταλι fetish για μενα, το θεωρω τοσο κλασικο οσο το fuzz face. Απο οταν αρχισε να το βγαζει εχει αλλαξει αρκετες φορες τα τρανζιστορ που τοποθετει γι'αυτο και εχουν καποιες διαφορες. Ειχα ενα του 2006 και αυτο που εχω τωρα (μαλλον 1998) ειναι αρκετα καλυτερο. Για την ακριβεια αν εξαιρεσεις τον θορυβο και επικεντρωθεις στη χροια του ειναι οτι καλυτερο (για το γουστο μου) εχω παιξει σε fuzz face κυκλωμα. Επισης πολυ πιο ευκολο στη χρηση του, ακουγεται αψογα καρφι σε καθαρο ενισχυτη (Fender) ενω ολα τα fuzz face που εχω θελουν ενα light drive για να βρωμιζει τον ενισχυτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια, τα wampler και mojohand δεν τα ειχα υπολογισει, θα τα τσεκαρω, αν και θα ηθελα να ξεφυγω απο fuzz face...οσο για την αγγελια του fusionakis μου πεφτει λιγο ακριβο, θα προτιμουσα να βρω κατι φθηνοτερο, αλλα θα το ψαξω κι αυτο..

Γενικα δεν εχω κανενα προβλημα αν το πεταλι φτανει σε wall of fuzz καταστασεις ή αν εχει μετριο mid-scoup...απλα θελω να μπορει να ανταποκριθει ευκολα και αποτελεσματικα σε medium gain καταστασεις, χωρις υπερβολικη μουντιλα..Για παραδειγμα αυτο που δεν μου εκανε οταν το δοκιμασα, γιατι το βρηκα πολυ μουντο και αποκλειστικα για σολο τυπου gilmour κλπ ηταν το crazy tube circuits starlight(ασχετο: το ziggy που κατεχω ειναι εκπληκτικο!).  Παντως αν εχετε και αποψεις για τα πεταλια που ανεφερα στην αρχη, παραθεστε τις, θα με βοηθησει πολυ...

Α να προσθεσω οτι τα κριτηρια που εβαλα αφορουν τα muff πεταλια και τα εθεσα με βαση το δικο τους ηχοχρωμα και οχι γενικα για fuzz πεταλια.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου