Προς το περιεχόμενο

Cubase 6 - CPU υπερφόρτωση // πολλά folder tracks


music man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το macbook pro με 4 giga ram και χρησιμοποιώ cubase 6. Όταν γράφω drums με την m-audio firewire κάρτα μου (7-8 mono channels) και τα folder tracks αρχίζουν να αυξάνονται (συνήθως 3 με 6 folders) το CPU αρχίζει να βαράει κόκκινα με αποτέλεσμα να μου προκαλεί κολλήματα και διακοπές στον ήχο. Αν τα τρακς είναι εκτώς φακέλων δε παρατηρώ κάτι τέτοιο. Επίσης μπορεί να μου πετάξει την ώρα που ηχογραφεί "Error: Too many tracks recording" το οποίο δεν ισχύει. Μπορείτε να με βοηθήσετε με αυτά τα δύο προβλήματα..?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι επεξεργαστη εχει?

Αν ειναι παλιος λογικο ειναι να σου το κανει... 8 καναλια ταυτοχρονης ηχογραφησης + cubase 6 ειναι βαρια γενικα... Μια προχειρη λυση που εμενα με βοηθησε λιγο να δωσει ενα boost στον επεξεργαστη ειναι να χρησιμοποιησεις το turbo boost απο το advanced system care ή αλλα παρομοια boostακια...

 

http://www.macbooster.net/

My spirit sighs in peace - Opeth

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Διπύρινος 2.4 δεν είναι και πολύ παλιός, περίπου 3 χρόνια θα τον έχω. Με δυσκολεύει στη δουλειά μου. Μπορεί να έχω αρκετά κανάλια που μιξάρω χωρίς κανένα pluggin και όλα muted αλλά πρέπει να βρω μια λύση να σταματήσει. Η κάρτα ήχου οπότε δεν ευθύνεται στο CPU overload, έχω γράψει και περισσότερα από 8 κανάλια στο παρελθόν και δεν είχα τέτοιο θέμα. Πρόσθεση μνήμης ραμ θα εξαφανίσει το πρόβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από συμβουλή φίλου που μου είπε να αδειάσω τουλάχιστον το 20% του σκληρού μου, το έκανα και πηγαίνει πολύ πολύ καλύτερα (εκεί που χτυπούσε κόκκινο κάθε 3-4 δευτερόλεπτα τώρα δεν κολλάει καθόλου). Σας το παραθέτω τώρα σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ας κάνει αυτό σαν πρώτη κίνηση  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού σε βοήθησε αυτό θα σε βοηθήσει επίσης ένα defragment στο δίσκο σου

 

πολυ σημαντικο και αυτό, μου ειχε τυχε παλαιότερα αναλογη περιπτωση με sonar και με ανασυγκρότηση λυθηκε το πρόβλημα.

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είδα σε forums λέει οτι ανασυγκρότηση για mac δεν βοηθάει γιατί δεν είναι pc. Μόνο κάτι προγράμματα τα οποία κατεβάζεις επι πληρωμή φαίνεται να υπάρχουν αλλά προς το παρόν ευτυχώς δε χρειάζομαι κάτι τέτοιο  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου