Προς το περιεχόμενο

Eύρεση ελατηρίων για μαγνήτες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερίζω/καλησπερίζω.

 

Έχω μια κιθάρα με μαγνήτες Lace Alumitones, direct mount στο σώμα. Όπως φαίνεται στο side view εδώ  (http://www.lacemusic.com/pdf/DeathXBar.pdf), οι μαγνήτες λόγω σχεδιασμού ουσιαστικά σχηματίζουν ένα "π.

 

Το πρόβλημά μου είναι ότι η βαρύτητα παίρνει πάντα το μαγνήτη λίγο πιο κάτω από το ύψος που υποδεικνύουν οι βίδες, επομένως υπάρχει ένα μέγιστο ύψος πριν αρχίσει να αποκολλάται η κεφαλή της βίδας από την επιφάνεια του μαγνήτη.

 

Από όσο ξέρω οι συγκεκριμένοι μαγνήτες δε χρειάζονται να είναι πολύ κοντά στις χορδές καθώς έχουν σχετικά υψηλή έξοδο για passive, ωστόσο θέλω να δοκιμάσω να πάω από τα 4-5 mm στα 3-4 mm για να ακούσω εάν μου αρέσει καλύτερα ο ήχος.

 

Από όσο γνωρίζω, η λύση στο παραπάνω πρόβλημα για direct mount είναι είτε αφρός, είτε ελατήρια πιέσεως τέτοιου τύπου:

 

index.php?action=dlattach;topic=11309.0;attach=26655

 

μόνο κοντύτερα και μεγαλύτερης διαμέτρου.

 

Γνωρίζει κανείς εάν μπορώ να βρω τέτοιου είδους ελατήρια σε κατάστημα με μουσικά όργανα για να είμαι σίγουρος ότι δε θα χρειάζονται κόψιμο και ότι η πίεση δε θα χαλάσει τον μαγνήτη επειδή είναι λεπτός; Πρώτη φορά τα είδα ουσιαστικά σε soapbar μαγνήτες (ας πούμε μπάσου) αν βοηθάει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαλε απο κατω εκεινο το γκρι σφουγγαρι που εχουν μεσα οι συσκευασιες απο μαγνητες κλπ

 

Η πρώτη μου σκέψη ήταν αυτή, αλλά επειδή παρεμβάλλεται το καλώδιο (βλέπε σχέδιο pdf στο πρώτο post) προτιμώ να μη βάλω υλικό σε όλο το μήκος. Αυτή τη στιγμή ως προσωρινή λύση για να φτάσω τα 4-5 mm από τα 6-7 που ήμουν πριν, έχω κόψει κομματάκια σφουγγαράκι, τα έχω κάνει πύργο χρησιμοποιώντας ταινία διπλής όψης, και τα έχω βάλει δεξιά και αριστερά από το μαγνήτη, αλλά και πάλι δεν αρκεί, και με εκνευρίζει όταν πάω να επανατοποθετήσω το μαγνήτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου