Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ακουστικά


Grey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και Καλή μας Χρονιά. :)

 

Έχουμε το εξής θέμα...

Στο σπίτι 8/10 φορές παίζω με ακουστικά.Έχω δοκιμάσει κάποια οικονομικά digital ζευγάρια και έχω παρατηρήσει ότι ο ήχος που τελικά φτάνει στα αυτιά μου καθορίζεται περισσότερο από το ηχόχρωμα που αυτά έχουν παρά από τον ίδιο τον ενισχυτή...Το οποία ηχοχρώματα δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάζουν κιόλας.

 

Σκέφτομαι λοιπόν αν αξίζει τον κόπο να πληρώσω το κάτι παραπάνω για ακουστικά κλάσης Αudio Technika M50 ή AKG MKII.Αν δηλαδή θα μου μεταφέρουν έναν πιο αναλογικό και οργανικό ήχο,τον ήχο του ενισχυτή με λίγα λόγια ή αν θα πάρω μια από τα ίδια απλά με μεγαλύτερη ένταση και ευκρίνεια.

 

Αυτά...Δεν ξέρω αν το έχω θέσει σωστά το ζήτημα.

 

Υ.Γ.Ο ενισχυτής είναι ο Fender Mustang II.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Grey επειδή και εγώ παίζω με ακουστικά στον Mustang (τον 1 για μένα), με ότι ακουστικά και να δοκιμάσεις δεν θα μείνεις ικανοποιημένος. Ο ήχος του από το phones είναι οικτρός, με distortion δε, απαράδεκτος (τζιτζικιάζει). Προσωπικά τα red τα έχω φτιάξει μόνο για ακουστικά.....Δοκίμασα 3 καλούτσικα, δανεικά από μαγαζί φίλου με ηλεκτρονικά, αν θυμάμαι καλά Sony Hifi των ~150 Eu, AKGsomething monitor ακριβούτσικα και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι και τελικά κατέληξα σε μιά (πολύ) φθηνή λύση, τα AKG K44, γιατί στον mustang δεν είδα διαφορά που να αξίζει τα επιπλέον χρήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Φώτη,έχω δοκιμάσει αρκετούς modelling με ακουστικά και ο Mustang δεν ήταν ο χειρότερος...Ειδικά για το τζιτζίκισμα που λες,σε άλλες περιπτώσεις γίνεται ο κακός χαμός!

Δεν ξέρω,μακάρι να μπορέσω κι εγώ να δοκιμάσω κάποια από αυτές τις ακριβούρες για να δω αν θα μου κάνει διαφορά ή όχι.Αλλιώς..ζαριά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Φώτη,έχω δοκιμάσει αρκετούς modelling με ακουστικά και ο Mustang δεν ήταν ο χειρότερος...Ειδικά για το τζιτζίκισμα που λες,σε άλλες περιπτώσεις γίνεται ο κακός χαμός!

Δεν ξέρω,μακάρι να μπορέσω κι εγώ να δοκιμάσω κάποια από αυτές τις ακριβούρες για να δω αν θα μου κάνει διαφορά ή όχι.

Πιστεύω ότι τα Hifi και όχι τα μόνιτορ ακουστικά θα ακουστούν καλύτερα στον mustang γιατί θα έχουν μεσαίες και μπάσα!  Όσο για τους άλλους modelling, δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω ακούσει κανέναν ::). Πάντως, σπαστικό ρε γαμώτο να παίζουμε με ακουστικά...... :-[  Edit: Διευκρίνιση, εγώ πήρα τα AKG K44 και για να κάνω μίξεις......
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως προς τα ακουστικά δεν μπορώ να βοηθήσω απλά είπα να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου ακούγοντας τον ενισχυτή από ακουστικά (κάτι φτηνά Behringer).

 

Και με τους δύο παλιούς μου ενισχυτές, έναν Marshall Park κι έναν Marshall AVT, το αποτέλεσμα ήταν επιεικώς απαράδεκτο...Εντελώς μάπα ήχος ειδικά όταν έπαιζα με παραμόρφωση. Τώρα με τον Mustang δεν ξέρω πως θα είναι.

 

Εγώ πάντως επειδή πάντα παίζω σε χαμηλές εντάσεις, καθώς η μόνη ώρα που μπορώ να παίξω είναι όταν κοιμούνται τα παιδιά το βράδυ, καταφεύγω σε λύσεις τύπου Guitar Rig. Και στο τσακίρ κέφι μπορεί να ανοίξω και τον VHT μέχρι το 0,5 - 1. ;D

 

Αν μπορώ να μιλήσω για ακουστικά θα πω για τα Audio Technica ATH-M30X που έχω αγοράσει.

 

Αρχικά να πω ότι δεν έχω δοκιμάσει κάποια άλλα (εκτός των Behringer που προανέφερα) παρ' όλα αυτά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Μιξάρω με αυτά και όταν ακούω το αποτέλεσμα στα ηχεία του υπολογιστή (κάτι Logitech 2.1) είναι πολύ ικανοποιητικό. Αν θέλεις να τσεκάρεις Grey τα τρία τελευταία cover που έχω ανεβάσει στο Soundcloud, έχουν μιξαριστεί και ηχογραφηθεί με τα Audio Technica. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάχνοντας για το θέμα ακουστικά σε ένα φόρουμ για τον kemper διάβασα οτι έχει σημασία τα ακουστικά να είναι σε κοντινά ohms με την έξοδο.

Ο kemper έχει 33 Ohm τα ακουστικά μου είναι AKG K99 στα 32 Ohm το αποτέλεσμα είναι καλό αν και τα ακουστικά είναι φτηνά .

Πολλοί παραπονιούνται για το αποτέλεσμα με ακριβότερα ακουστικά αλλά και με μεγαλύτερη διαφορά στα Ohms.

 

Δεν ξέρω εάν το ίδιο συμβαίνει και με τον mustang .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

 

Όντως,με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα κι εγώ,τα παράπονα είναι αρκετά όσον αφορά στον ήχο των ενισχυτών με ακουστικά.

Και μου φαίνεται κομμάτι περίεργο για να πω την αλήθεια...Με την τεχνολογία να περισσεύει,πίστευα ότι θα υπήρχαν αρκετές λύσεις σε αυτό το ζήτημα.Εντάξει,δεν μιλάμε για πιστή αναπαραγωγή του κανονικού ήχου αλλά έστω για κάτι που να τον πλησιάζει ικανοποιητικά.

Υποθέτω ότι θέλει πολύ ψάξιμο η δουλειά...Και τύχη,μιας που δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου