Προς το περιεχόμενο

περι συνδεσεων αρμονιου/pc


wall

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα...

 

Αποφασισα να συνδεσω ενα απο τα αρμονια μου (Yamaha dgx 640) με το laptop.

Σκοπος μου ειναι:

 

1.Ακροαση της μουσικης που παιζω σε real time  μεσω του ηχοσυστηματος που εχω ηδη συνδεσει στον υπολογιστη  (στην εξοδο ακουστικων του υπολογιστου) για αναβαθμιση ποιοτητας ηχου (περιφεριακος ηχος, ενισχυμενες χαμηλες κλπ).

 

2.Εγγραφη της μουσικης που παιζω σε real time, μεσω καποιου προγραμματος.

 

3.Ακροαση της μουσικης που παιζω σε real time πανω σε "συνοδεια utube"

 

Εψαξα πολυ στο φορουμ, αλλα δεν εβγαλα ακρη διοτι δεν καταλαβαινα τεχνικους ορους.

Απο οτι φανταζομαι  εχω δυο επιλογες:

 

1.Αγορα μικτη (σαν αυτον που ειχαμε στα παρτυ??) , συνδεση του οργανου και του λαπτοπ στις εισοδους του μικτη, και συνδεση του ηχοσυστηματος στην εξοδο του μικτη.

(αυτο για συνοδεια σε utube)

2.Αν αυτο ειναι δεν ειναι  εφικτο,  αγορα καρτας ηχου με usb  και αναλογικη συνδεση του αρμονιου στο λαπτοπ μεσω της καρτας, και εγγραφη μεσω προγραμματος σε real time (χανω προφανως το utube).

3.Απλη συνδεση εξοδου οργανου (ακουστικα) , με εισοδο ηχοσυστηματος με ολοκληρωτικη παρακαμψη του υπολογιστη (χανω την εγγραφη και το utube)

Να σημειωσω πως το λαπτοπ δεν εχει εισoδο μικροφωνου (αλλα και να ειχε, μαλλον μονοφωνικη θα ηταν).

Επισης το οργανο εχει εξοδο usb και εχω περασει τους usb-midi drivers της εταιριας (υπαρχει επικοινωνια) αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι χρηστικο για μενα.....(ισως αν θελω να περασω ρυθμους κλπ, και ανταλλαγη αρχειων μεσω των οργανων μου.....ειδωμεν)

Το ιδανικο θα ηταν να υπηρχε usb καρτα ηχου, μεσω της οποιας θα μπορουσα να ακουω το oργανο μεσω υπολογιστη (με την κλασσικη αναλογικη συνδεση) αλλα να μπορουσε να στελνει (μεσω προγραμματος) και την μουσικη προς ηχογραφηση.....(αμα εκανε και πολυκάναλη, ακομα καλυτερα, ωστε να εβαζα και τιποτα εξτρα πχ τυμπανα).

Εχω κατεβασει και το audacity πανω στον πανικο μου, αλλα και παλι δεν ειδα κατι ενθαρρυντικο.

Αυτα εν ολιγοις....

 

(αντικειμενικος σκοπος μου ειναι να ακουω καλυτερα οτιδηποτε παιζω, και να τα ηχογραφω κατα το δοκουν, ωστε  να τα στελνω σε ενα φιλο, ωστε να τα αναπαραγει, και  να τα προβαρει με κιθαρα, διοτι μενει μακρια, και ετσι παρακαμπτουμε τα εμποδια/οικογενειακες-επαγγελματικες υποχρεωσεις).

 

Ευχαριστω πολυ για την οποια βοηθεια,

Κωστας.

 

Αν στην προσπαθεια μου να εξηγησω τι θελω ειμαι ασαφης, ξεχαστε τι εχω γραψει και επικεντρωστε στην τελευταια παραγραφο.... 8)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την υπαρχουσα καρτα ηχου του λαπτοπ σου θα μπορουσες να το συνδεσεις απευθειας απο την εξοδο ακουστκων,αλλα θα χανεις πολυ σε ποιοτητα.Ο μικτης δεν εχει νοημα αφου κ εκει στην καρτα του λαπτοπ θα καταληγει,εκτος αν σου βρισκεται κανενας με ενσωματωμενο audio interface(καρτα ηχου) και εκει τον συνδεεις κανονικα με usb.Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαξεις καμια μεταχειρισμενη καρτα ηχου(για οικονομια) να μπορεις να κανεις αξιοπρεπως τη δουλεια σου.Στο forum εχει αρκετες τετοιες περιπτωσεις. Με 120 ευρω μπορεις να βρεις πολυ καλη καρτα για τα λεφτα της πχ focusrite η maudio.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το usb στο όργανο είναι μόνο για μεταφορά αρχείων από pc στη flash του οργάνου οπότε μην σε απασχολεί δεν μεταφέρει audio.

 

Την ηχογράφηση θα την κάνεις καυτευθείαν από την έξοδο phones στο pc (αναγκαστικά καθώς δεν έχει άλλες εξόδους) με ένα καλώδιο stereo jack>jack στην είσοδο των μικροφώνου. Συνήθως στα πιο πολλά laptop η είσοδος είναι στερεο- το τσεκάρεις από τον πίνακα ελέγχου-ρυθμίσεις μικροφώνου. Αυτή είναι η φτηνότερη λύση. Παράλληλα μπορείς να παίζεις και από το youtube και το αρμόνιο μαζί.

 

Εναλλακτικά θα χρειαστείς καλώδιο jack>rca+κάρτα ήχου να πάρεις στερεο σήμα και από εκεί στον υπολογιστή.

 

Το πρόγραμμα ηχογράφησης παίζει μεγάλο ρόλο, το audacity δεν είναι προκοπής και είναι και trial δοκίμασε το soundforge της sony εάν θες ποιότητα θα δεις μεγάλη διαφορά, ή μετά pro tools, sonar le, qubase κτλ

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχως οπως προανεφερα το λαπτοπ δεν εχει εισοδο μικροφωνου (!!!) παρα μονο το μικροφωνακι διπλα στην web camera...

Αρα μαλλον παω για καρτα, (Θα χασω ομως την συνοδεια σε utube)...

Οσο αφορα τον μικτη θα  εβαζα οργανο και υπολογιστη στις εισοδους ,δηλαδη εμενα (jack αρμονιου και το "utube" (jack ακουστικων pc) ενω την εξοδο του μεικτη προς το ηχοσυστημα (αλλα χανω την ηχογραφηση)...

Αναρωτιεμαι αν μπορω να παιζω (ή να γραφω) σε real time μεσω καρτας (απουσια εισοδου μικροφωνου, και προς βελτιωση πιστοτητας), ενω ταυτοχρονα να τρεχει και το utube(σε περιπτωση που θελω να "μπω" στην ορχηστρα).....Τελος παντων...θα την βγαλω την ακρη...Ευχαριστω για την ενημερωση παντως....Καλη εβδομαδα,

Κωστας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βρε μπας και.....??????

ολα σε ενα???......και τσαμπα?

(που ειναι η φακα?)

 

http://www.ebay.com/itm/USB-GUITAR-INTERFACE-CABLE-LINK-AUDIO-MUSIC-SOFTWARE-ACTIVE-OUTPUT-JACK-SPEAKER-/330629556516?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cfb0ea924

 

??? ???

 

(ts στην εισοδο του οργανου, οποτε προφανως μονοφωνικο....)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι να χασεις την συνοδεια στο youtube...ολα απο την καρτα θα ακουγονται,θα ειναι η καρτα ηχου σου πλεον,την onboard  την ξεχνας ;-). Αν θες να ηχπγραφεις synth κλπ χρησιμοποιεις την line οχι την εισοδο microphone.

 

Eπισης ξεχνας καρτες με 10-20 ευρω,του λαπτοπ σου καλυτερη θα ειναι... οπως ειπα στις αγγελιες καποιοι σκοτωνουν τις τιμες, χθες πχ ειδα μια scarlet σε τιμη ξεφτιλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χρειάζεσαι κάρτα ήχου φίλε μου, κάνε μια έρευνα αγοράς σε μεταχειρισμένες+καινούργιες για να κάνεις τη δουλειά σου.

 

Μονοφωνικά τα πλήκτρα δεν λέει χάνεις όλη την ποιότητα και τον όγκο, στο youtube δεν θα έχεις πρόβλημα συνοδεία με την κάρτα ήχου.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα νεα και κακα νεα...

Τα καλα:

Αγορασα βισματα καλωδια κλπ, και συνδεσα απ΄ευθειας το οργανο με το 2.1 ηχοσυστημα.....

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

τα κακα:

Απελπιστικά χαμηλη ισχυς....το ενισχυτακι του αργανου ειναι πιο φασαριοζικο...

(αλλα ξαφνικα το δωματιο "γεμισε"  ηχο.....φοβερη εμπειρια....μπραβο Τασο που με ξυπνησες).

 

Παμε για αλλα....(για καρτα οπως λετε, και δεν αμφισβητω καθολου την εμπειρια σας).

Τι καρτα?

Θα εχει προενισχυση ωστε να ακουστει το οργανο?

Χαιρομαι διοτι η ερευνα μου μαλλον φθανει στο τελος (εφ οσον με την καρτα θα τα εχω ολα).

Παιδια, επειδη δεν σκαμπαζω, και για να μην σας πρηζω, αν θελεται να γραψετε και τιποτα πιο αμεσο, στειλτε και κανα πμ.

Προσανατολιζομαι σε μεταχειρισμενο υλικο, διοτι ειμαι ενθουσιωδης καταναλωτης (οσο αφορα τα χομπυ ;D) και οφειλω να προστατευσω το οικογενειακο εισοδημα.

Ελπιζω μετα την καρτα να μην ψαχνω για ηχεια κλπ κλπ.....ας πρυτανευσει η λογικη ::)

(εμενα μου λες?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λογω ασχετοσυνης, εψαξα ενδεικτικα για την scarlet 2i2 και την βρηκα οντως φθηνα στα 60ευρω (καινουργια 120ευρω) αλλα ειχε πωληθει.

Στα ιδια χρηματα κοστιζει καινουργια η lexicon alpha, (57 ευρω νομιζω) και ειμαι ΟΚ σε αυτο το budjet....

Θα μου κανει τη δουλεια μου?

Αν παλι εχετε υπ οψιν κατι μεταχειρισμενο, (σε αυτο το budjet ομως),απο κανενα φιλο,γνωστο κλπ, ευπροσδεκτη η προταση, διοτι δεν ξερω ουτε καν τι πρεπει να αγορασω.

Γεια και χαρα,

Κωστας.

(απαγορευονται οι προτασεις υπερ-πακετα με ηχεια κλπ κλπ διοτι ειμαι αθεραπευτος υπερενθουσιωδης/ασυγκρατητος  ερασιτεχνης ;D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τη δουλεια σου μια χαρα θα την κανεις με την lexicon, αν και οι καρτες ηχου της δεν ειναι και ο,τι καλυτερο, μπορεις με λιγα χρηματα περισσοτερα να παρεις κατι καλυτερο.

Συνεχισε να ψαχνεις, το ψαξιμο θελει και υπομονη, ειδικα οταν προκειται για μεταχειρισμενο προϊον. Γενικα στις αγγελιες εχω παρατηρησει οτι αξιολογες καρτες του βελινεκους 200 -220 ευρω(τιμες καινουριου προϊοντος) που μπορεις να τις βρεις εκει στα 120-150 ευρω , παιζουν σε focusrite και maudio, τωρα μπορει να μου διαφευγει κ καμια. Αν θες να δεις ποιες καρτες αξιζουν και σε ποια budjet, κανε φυλλο κ φτερο το forum , θα σε κατευθυνει αρκετα σε ενα ασφαλες συμπερασμα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου