Προς το περιεχόμενο

Οverdrive guitar pedal χωρίς πολύ γκάζι;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα σε όλλους , θα ήθελα την πολύτιμη και πολύμπυρη συνδρομή σας τισ προτάσεις σας ώστε να βρώ το πετάλι που ψάχνω . θέλω ενα overdrive χωρίς πολύ βρόμα που να χρωματίζει/γλυκάνει καπως  τον ήχο μου και να μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε κάποιες περιπτώσεις και σαν booster και σε κομματια με με λίγο γκάζι . τα βασικά πετάλια που χρησιμοποιώ ειναι το  delay mxr carbon copy και για distortion το suhr riot , παίζω με μια jazzmaster classic player . τελευταία βρέθηκε στα χέρια μου και το boss cs-2 compression-sustainer και τον χρησιμοποιώ και αυτόν .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες κατι οικονομικο και σχετικα "καθαρο" αλλα και με σχετικα ευρυ gain range, το EHX Soul Food ειναι μια εξαιρετικη επιλογη (ειναι βασισμενο στο Klon Centaur αν σου λεει αυτο κατι).

 

Μπορεις επισης να δοκιμασεις καποιου ειδους tubescreamer, το οποιο βεβαια θα επιφερει και τον αναλογο χρωματισμο στον ηχο σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν άπειρα πετάλια να κάνεις αυτό που περιγράφεις. Εγώ το βασικό που θα σε συμβούλευα θα ήταν να μην δώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου, καθώς ειδικά για αυτό που ψάχνεις υπάρχουν πολύ καλές και όχι πανάκριβες λύσεις.

 

Τώρα για κάτι πιο συγκεκριμένο σαν πρόταση, από την περιγραφή σου νομίζω ότι θέλεις ένα clean boost περισσότερο, παρά ένα πετάλι τύπου tubescreamer ή κάποιο άλλο τύπου plexi. Επομένως μια πάρα πολύ καλή πρόταση θα ήταν το TC Electronic Spark Booster mini, που είναι νομίζω η πιο οικονομική και υψηλής ποιότητας λύση στην κατηγορία του. Αντίστοιχα πετάλια που μπορείς να δοκιμάσεις είναι τα MXR Micro Amp, Xotic RC Booster κλπ (συχνά θα τα πετύχεις στις αγγελίες εδώ). Αντίστοιχα βέβαια και ο κομπρέσορας που έχεις ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν booster σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις, οπότε δοκίμασέ το και αυτό.

 

Τώρα εάν κατάλαβα λάθος, και θέλεις και κάτι που να γκαζώνει και λίγο, τότε πάμε κατηγορία overdrive. Εκεί κι αν υπάρχουν επιλογές και λύσεις για αυτό που θες... για μένα, από την εμπειρία μου, η απόλυτη επιλογή και ποιότητας, αλλά και value for money, είναι το Voodoo Lab Sparkle Drive Mod. Το πετάλι αυτό έχει απίστευτη κατασκευή, και στην ουσία πρόκειται για 4 διαφορετικά πετάλια στην τιμή του ενός, ανάλογα το mod που επιλέγεις. Το . είναι τύπου tubescreamer, το 1 είναι κάτι σαν MXR Fet Driver, το 2 σαν ένα με τέρμα scooped mids overdrive, και το 3 κάτι σαν Fulltone OCD. Επίσης είναι από τα ελάχιστα πετάλια που έχει το "Clean" blend knob, το οποίο είναι ένα μαγικό control που όσο το κουνάς προς τα δεξιά μιξάρεται το καθαρό σου σήμα, και έτσι μπορείς σε χαμηλές ρυθμίσεις να παίζεις με ένα ωραίο overdrive, και στις ψηλότερες να έχεις τον booster ήχο που επιθυμείς. Επομένως καταλαβαίνεις για τι ευελιξία μιλάμε... Ξυπνάς μια μέρα ανάποδα και δεν σου αρέσει τίποτα από τον ήχο σου, no problem, απλά αλλάζεις mod στο πετάλι, και ξαναγίνεσαι ευτυχισμένος άνθρωπος. Κι όλα αυτά με 129$ καινούριο (δυστυχώς ευρώ και δολλάριο κοντεύουν να ισοσκελιστούν αυτήν την περίοδο). Δεν είμαι μέλος της Voodoo Lab, αλλά παιδιά η αξία αυτού του πεταλιού είναι τρομερή, και πρέπει να αρχίζουν να το απολαμβάνουν περισσότεροι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πω και εγω το soulfood της ehx.και για ακομη πιο λιγο γκαζι το sweet baby της joyo το οποιο εχω εδω και 2χρονια και το εχω λιώσει.απο οσα drive ειχα ειναι το καλύτερο booster

papa don't take no mess!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για τη δουλειά που θές +1 για το soul food αλλα και μία άλλη πρόταση, το green mile της Mooer πολυ πολυ φτηνο και ποιοτικό εργαλείο! ;)

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω καταλήξει, (μετά από πολύ ψάξιμο και πολλά ευρώ) για τον ίδιο σκοπό στο Trex Alberta II. Θα σου πρότεινα να το ακούσεις.

Hot Dog .......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+12:5 για το Voodoo Lab!!! Πολύ καλή επιλογή από τον fusionakis.

 

Δεν το έχω, αλλά το έχω δοκιμάσει και έχω παίξει πολλές ώρες μαζί του (φίλος συμφοιτητής γαρ). Θα το πάρω κάποια στιγμή οπωσδήποτε. Πεντακάθαρο..

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το barber direct drive θα γλυκάνει τον ήχου σου (κόβει πρίμα), χωρίς να τον χρωματίζει ιδιαίτερα κατά τ'άλλα. Τον κομπρεσσάρει επίσης (θυμίζοντας ελαφρώς το κομπρεσσάρισμα των λαμπάτων). Έχει χρήσιμο gain σε όλο το φάσμα του, από πολύ low μέχρι medium (ας πούμε κλασσικό hard rock). Τώρα σαν booster δεν είμαι σίγουρος, πάντως γεμίζει τον ήχο πριν απ'το distortion με τις ρυθμίσεις χαμηλά και μπορεί να δώσει αρκετά μεσαία αλλά και μπάσα (και φυσικά volume). Προσωπικά δε με τρελαίνει ο ήχος του (του λείπουν πρίμα κατά τη γνώμη μου) αλλά παραδέχομαι ότι είναι πολύ χρηστικό πετάλι κι εύηχο κι έχω καταλήξει να το χρησιμοποιώ χρόνια για πιο γεμάτο ήχο σε ημικαθαρή/low gain βάση ήχου, ενώ συμπεριφέρεται καλά και με άλλα πετάλια (tremolo, dist, delay).  (Αλλά και για medium gain επίσης.) Έχει πρπ 100 ευρώ νομίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα προτείνω και του Zakk Wylde της MXR (αν βρεις και το παλιό ακόμα καλύτερα), το πουλάνε για μεταλάδικο αλλά αν το βάλεις μόνο του δεν έχει τόσο gain. Σαν booster είναι τρομερό για να σου δώσει ένταση αλλά και λίγο παραπάνω γκάζι και θα σου κάνει τη δουλειά σου άψογα! Δουλεύει άψογα και με άλλα πετάλια, ακόμα και άλλες παραμορφώσεις +το ότι αν δε σου αρέσει και το ρίξεις στις αγγελίες θα φύγει σίγουρα και θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω (αν το πάρεις μεταχειρισμένο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου