Προς το περιεχόμενο

Cubase, Quick Controls, Midi


NoIzY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε!

 

Ανοίγω ένα midi track στο Cubase και το συνδέω με κάποιο VST (π.χ. Halion). Στο insert του ouput instrument track βάζω ένα delay. Έστω ότι εγώ τώρα θέλω να ελέγξω μια παράμετρο του delay (π.χ. το mix) με κάποιο knob από το midi πιανάκι μου. Πώς θα το κάνω από τη στιγμή που στο output instrument track δεν υπάρχει η επιλογή Quick Controls? Και τέλος πάντων, γιατί να μην υπάρχει η επιλογή Quick Controls?

 

Αν ανοίξω κατευθείαν instrument track αντί για midi track, βλέπω ότι μπορώ να βάζω audio VSTs κατευθείαν στα inserts του καναλιού και μετά να ελέγχω παραμέτρους τους από το Quick Controls. Αυτή είναι η λύση? Τώρα θα πρέπει απλά να δουλεύω με instrument tracks αντί για midi tracks? Τι κερδίζω και τι χάνω εν ολίγοις, ποιες είναι οι διαφορές τους?

 

Τέλος, ένα πρόβλημα που παρατήρησα είναι το εξής: ανοίγω instrument track με κάποιο VST (π.χ. Halion). Πειράζοντας το pan από το channel, όλα καλά. Αν όμως επιλέξω την παράμετρο Standard Panner / Pan Left-Right από το Quick Controls, ουσιαστικά πειράζω την ένταση, η οποία μηδενίζει στο Left και παίρνει τη μέγιστη τιμή στο Right. μου θυμίζει πρόβλημα με mono/stereo ασυμβατότητα αλλά δε μπορώ να βγάλω άκρη.

 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου