Προς το περιεχόμενο

Studio One - Υπάρχει minimum length για τα tracks?


lock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα.

 

Χρησιμοποιώ το studio one της Presonus για mastering.

 

Για ένα project που δουλεύω για το ραδιόφωνο έχω κάτι κομματάκια (jingles) από τα οποία κάποια είναι 1 και 2 δευτερόλεπτα.

 

Τα φορτώνω σε project στο studio one και βάζω το pause στο 0.00 για να μήν υπάρχει κενό μεταξύ των tracks (picture 1).

 

Όταν όμως μετά το μάστερινγκ κάνω digital release όλα τα tracks είναι 4 δευτερόλεπτα με 1-2 δευτερόλεπτα χωρίς ήχο στο τέλος κάθε mp3... Αν και τα τραβάώ όλα και είναι ενωμένα (picture 2)

 

Υπάρχει minimum track length στο Studio One?

Studio_One_1.JPG.b47a958a9b60a9bd257bd602c9744a5f.JPG

Studio_One_2.JPG.250efa1fb0f7abb289218bcb8d0043b6.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

   Καλησπέρα, minimum εύρος παύσης ανάμεσα στα κομμάτια δέν υπάρχει όπως επίσης και minimum χρόνος κομματιού τσεκαρισμένο με 1,5sec κομμάτι (κρότος) στο project page και cross-fade ανάμεσα στον τρίτο και τον τέταρτο...(αν και υπερβολικό ??? αλλά whatever its fun :))

    Kαθώς τώρα μετακινείς το κομμάτι δεξιά-αριστερά πάνω στο time-line αλλάζει και ο χρόνος στο pause-box αυτόματα(εως το 0.00 όμως..., δεν δίχνει δηλαδή πχ. -1.00 σε cross-fades)και αντίστροφα. Αν τό τελευταίο δεν γίνεται τότε κάτι τρέχει με την εγκατάσταση. Έλλεγξε τα start και end markers στο song-page καθώς και το loop-bar να είναι εως εκεί που θες. Παρ' όλα αυτά θα δοκιμάσω να κάνω αυτό που λες ακριβώς και θα τα ξαναπούμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν φίλε μου νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς... τελικά εχεις ενα δίκιο... υπάρχει ίσως ένα bug τόσο δα μικρό όταν προσπάθεις να "παίξεις" με τόσο μικρά κομμάτια στο project-page κάτω των 4sec... (δες εικόνα στα σημεία Α ) αν και το length στα κομμάτια ειναι 0 και φαινονται να είναι κάτω απο 4sec ο χρόνος αναπαραγωγής στο mp3 release είναι τουλάχιστον 4sec με 2sec σιωπή στο κάθε ένα στο τέλος, και λέω ίσως να είναι bug γιατί δεν γνωρίζω κάποιον που να εχει χρειαστεί να κάνει mastering σε τοσο μικρά portions ήχου! Πάντως αυτό δεν θα πρέπει να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα γιατί στο digital release εξάγεις τα κομάτια ετσι και αλλιώς σε διαφορετικά tracks (υποτίθεται σε cd) και μπορείς να βάλεις ανάμεσα cross-fades... Εαν όμως θες να το κάνεις κάτι το συνεχόμενο θα σου πρότεινα να κάνεις export κατευθείαν απο το song-page με οτι mastering prossesing θες κατευθείαν στο master-track ή export μέσω stems ή ακόμα-ακόμα export ως individual tracks και μετά ένωσέ τα με to Audacity..:);)

 

ΥΓ. θα ήθελα να προσθέσω ότι αφου υποτίθεται οτι ο τρόπος αυτός μέσω project page αφορά έκδοση "επίσημη τύπου cd" το πρώτο κομμάτι πρέπει να αρχίζει οπωσδηποτε μετά απο 2sec(B) για τον χώρο που χρειάζεται το cd για το lead-in και το τελευταιο 2sec στο τέλος για το lead-out.

 

Ελπίζω να βοήθησα αν και η εικόνα απαιτεί "skill" follow the arrows ;D ;D...:):):)

Studio_One.thumb.jpg.593d5e28b129aea0f4dfc76ab6580a2b.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου