Προς το περιεχόμενο

Απορία περί Looper


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

 

Καταρχάς ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη εάν το θέμα έχει ξανατεθεί, αλλά με σχετικό Search, δεν βρήκα κάτι να με καλύπτει. Επίσης να θέσω το ότι είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα Loopers, οπότε μπορεί να πω κοτσάνες.

 

Σκέφτομαι να πάρω κάποιο Looper για Practice στο σπίτι αλλά - γιατί όχι - και για χρήση σε πρόβες ή Live. Θέλω επίσης το Looper να διαθέτει και κάποιο drum machine ώστε να κάνω practice πάνω σε αυτό. Δεν θέλω κάποιο metronome beat, προτιμώ drum machine.

 

Η απορία μου είναι επίσης η εξής. Όποτε δοκίμασα κάποιο looper, αντιμετώπισα προβλήματα με το timing. Επειδή μπορεί να μην πατούσα τελείως ακριβώς το knob, μετά από αρκετές φορές που έπαιζε η λούπα, το ξεκίνημά της "χαλούσε", ενώ έχανε σε timing. Όσο τείνεις προς το ακριβές on time πάτημα, το πρόβλημα εμφανίζεται μετά από αρκετές επαναλήψεις της λούπας, αλλά ποτέ το πάτημα δεν είναι τέλειο. Φαντάζομαι ότι για να πατήσεις τέλεια το Knob πρέπει να είσαι ρομπότ και δεν μπορώ να σκεφτώ ότι όσοι χρησιμοποιούν loopers σπίτι είναι τόσο καλοί, οπότε υποθέτω πως οι εταιρείες με τα loopers έχουν κάνει κάτι γι αυτό. Επίσης φαντάζομαι ότι αν κάποιος παίζει Live και πάει να κάνει overdub κάποια λούπα, αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό, πράγμα που ενισχύει την θεωρία μου ότι οι εταιρίες έχουν προσπαθήσει να απομονώσουν αυτό το πρόβλημα. Υποθέτω ότι σε loopers που η δουλειά τους είναι αποκλειστικά αυτό το πράμα, υπάρχει ενσωματωμένος μετρονόμος, έτσι ώστε ακόμα και να μην γράψεις καλή λούπα ή να μην πατήσεις καλά το Knob, τουλάχιστον να είσαι on time.

 

Μέχρι στιγμής τείνω προς το Digitec Jamman ή το Roland rc - 30 ή το παλαιότερο rc 20xl.

 

Δεν ξέρω βέβαια αν στα συγκεκριμένα υπάρχει drum machine ή αν θα έχω πρόβλημα με το timing, ηχογραφώντας λούπες. Μέχρι στιγμής τα μόνα loopers που έχω χρησιμοποιήσει είναι το ενσωματωμένο looper του stereo memory man, στο οποίο χάνω τη μπάλα γιατί δημιουργείται το προαναφερθέν πρόβλημα με το timing και την "χαλασμένη αρχή" της λούπας, επειδή προφανώς δεν πατάω καλά το knob στο ξεκίνημα.

 

Συνοπτικά λοιπόν, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο looper, με ενσωματωμένο beat που να μπορώ να ηχογραφώ λούπες πάνω σε μετρονομημένο beat ώστε να μην χάνεται το timing.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποια δειγματακια με beats απο drums εχει το απλο RC3 της boss,αλλα δεν καταλαβα αν ειναι μονο αυτο που χρειαζεσαι ή κατι αλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω το RC-50 που το είχα και κάνει όσα ζητάς, και επιπλέον είναι πολύ καλύτερο για πράκτις αφού σου επιτρέπει να γράφεις σε 3 διαφορετικά κανάλια.

 

Θέλω επίσης το Looper να διαθέτει και κάποιο drum machine ώστε να κάνω practice πάνω σε αυτό. Δεν θέλω κάποιο metronome beat, προτιμώ drum machine.

 

Δεν έχει ντραμ μασίν, αλλά έχει ήχους ντραμς (στοιχειώδη πράματα) και μπορείς να ρυθμίσεις τα μέτρα (και παίρνει και μονά). Τα μικρότερα από όσο ξέρω έχουν καποια έτοιμα απλά patterns.

 

Όποτε δοκίμασα κάποιο looper, αντιμετώπισα προβλήματα με το timing. Επειδή μπορεί να μην πατούσα τελείως ακριβώς το knob, μετά από αρκετές φορές που έπαιζε η λούπα, το ξεκίνημά της "χαλούσε", ενώ έχανε σε timing.

 

τα μεγάλα και σύγχρονα λουπερς κάνουν quantize, δηλαδή σου λύνουν αυτό το πρόβλημα.

 

Αρκεί να δεις αν το RC-30 επιτρέπει την επιλογή μέτρου και θα είσαι οκ. Πάντως αν βρεις το 50 σε καλή τιμή και δεν σε πειράζει που είναι μεγάλο, θα πρότεινα να το παρεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

οταν λες οτι ειχες προβληματα timing τι εννοεις ακριβως? σε σχεση με τι αλλο αρχιζε να χανει η λουπα? το quantize που κανουν τα looper παταει πανω στη δικη τους ηχογραφηση, δεν μπορει ποτε να ειναι ακριβες σε σχεση με αλλη πηγη εκτος λουπερ (πχ cd). Ο μονος τροπος να τα χρησιμοποιεις λαιβ ειναι αν ολη η μπαντα παταει ρυθμικα πανω στο λουπερ (αλλιως μιλας για triggered loops, η για ολοκληρο midi setup κτλ, που παει αλλου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν χρειαζεται να εισαι ρομποτ για να επιτυχεις αψογη λουπα, απλα οσο περναει ο καιρος, γινεσαι και καλυτερος... εχω αγορασει, πουλησει, ολα τα λουπερ της αγορας πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, (rc300 λογω της τιμης του...) και ξαναγυρισα στο μικρο jamman της digitech, το οποιο το χρησιμοποιω σε ζευγαρι λογω του οτι συντονιζονται μεταξυ τους.... το θεωρω κορυφαιο... το rc50 το πουλησα μεσα σε 10 ημερες... να ξερεις παντως κανενα looper  δεν εχει αξια αναγορας τυμπανα, και πως  τα πεταλια μπαταριας την τρωνε το πολυ σε μιση ωρα... αν συνηθισεις το looper ειναι ενας νεος υπεροχος κοσμος, που δεν ζεις χωρις αυτον... αυτα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν συνηθισεις το looper ειναι ενας νεος υπεροχος κοσμος, που δεν ζεις χωρις αυτον... αυτα....

Συμφωνω με το παραπανω...σπανια θα παιξω στο σπιτι χωρις αυτο,χρησιμοποιω το λουπερ που εχει η πεταλιερα μου (boss me-25) ,οντως στην αρχη μεχρι να συνηθισω ηταν θεμα το timining,με το καιρο ομως και με πολυ παιξιμο και προσπαθεια το βρισκεις...το μονο προβλημα του ειναι οτι με πανω απο 3 αντε 4 layers δεν ακουγεται καλα ...αμα παιζεις και με γκαζια....χαμος  ;DΤωρα για αυτα που προτεινουν τα παιδια δεν ξερω ...αλλα παντα δοκιμαζουμε πριν αγορασουμε  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, καταρχάς.

 

Από ότι κατάλαβα, το πρόβλημα με το Timing λύνεται με την επιλογή του quantize. Τσέκαρα τα περισσότερα Loopers και νομίζω ότι κάτι σαν το rc 50 δίνει παραπάνω επιλογές από ότι θα ζητούσα. Δεν χρειάζομαι drum machine κάποιας φοβερής ποιότητας. Απλά προτιμώ να κάνω practice σε ένα (έστω φθηνιάρικο) drum pattern από ότι στο Metronome beat και εφόσον κάποια Loopers δίνουν αυτή τη δυνατότητα, λέω να το εκμεταλλευτώ.

 

Ποίες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ Jamman και rc30; γιατί μεταξύ των δύο είμαι και από ότι καταλαβαίνω προσφέρουν πάνω κάτω τα ίδια. Παίζει διαφορά ποιότητας ήχου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου