Προς το περιεχόμενο

Μουσική τεχνολογία και δουλειά


monika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάντως αυτό που κατάλαβα είναι οτι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα... Λίγες δουλείες' date=' ξερόλες στουντιάρχες, 'λαικό' κατεστημένο, βράστα!!!

 

Δουλείες υπαρχουν μόνο στην Αθήνα κ αν θες να πάρεις κ κάνα φράγκο άστο.

 

Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι αφού τελειώσεις τη σχολή να κάνεις κανα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό κ να την ψάξεις εκεί...

 

Θα μου πεις ¨ξενιτεύεσαι¨ αλλά ρε γ***το ήχο στα σκύλαδικα ποιος θέλει να κάνει; :([/quote']

 

Από την στιγμή που θα καταφέρεις να τρυπώσεις σε μια τέτοια δουλειά σαν "υπάλληλος" δεν έχεις την πολυτέλεια να επιλέγεις τις δουλειές που θα μπούν στο studio.Είτε το θέλουμε είτε όχι οι περισσότερες παραγωγές που γίνονται είναι Λαϊκο-σκυλο-πόπ.Είναι λίγες οι φορές που θα έχεις την χαρά να "γράψεις" ένα γκρουπάκι και να γουστάρεις.

 

Πριν κάτσεις στην κονσόλα θα πρέπει να έχεις φτιάξει άπειρους καφέδες για τον στουντιάρχη και τους πελάτες, να ξεσκονίζεις συνέχεια και να μαζεύεις καλώδια κλπ, να τρέχεις στο περίπτερο για τσιγάρα γιατί ο καλλιτέχνης ξέχασε να πάρει ερχόμενος και να μην έχεις γνώμη και άποψη σε τίποτα γιατί εάν έχεις δίκιο σε κάτι και αδειάσεις τον στουντιάρχη στα μάτια του καλλιτέχνη την έβαψες.

 

Είναι και τα Recording Studios τόσα πολλά που τα περισσότερα ψάχνουν τους πελάτες με το καμάκι.

 

Οι περισσότερες δισκογραφικές έχουν τον "κύκλο" τους και συνεργάζονται με συγκεκριμένα Studios.Οι "επώνυμοι" γράφουν στα ίδια επώνυμα Studios νομίζοντας ότι επειδή ο "τάδε" έκανε ένα σουξέ γράφοντας σε κάποιο Studio και το τραγούδι ακούγετε στα ραδιόφωνα παίζει ρόλο το Studio και όχι το τραγούδι το οποίο είναι "πιασιάρικο".

 

Βασικά όλα είναι θέμα γνωριμιών.Εάν γνωρίζεις τον "κατάλληλο άνθρωπο" ίσως μπορέσεις να μπείς σε κάποια δουλειά γιατί όχι ακόμα και στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση.

 

Θα μπορούσα να γράφω κατεβατά ολόκληρα απο την "ζωή" στο Studio αλλά θα γίνω κουραστικός (δεν ξέρω μήπως έγινα ήδη". Αλλά άμα αγαπάς κάτι επιβάλλετε να προσπαθήσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 69
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτό που σου έγραψε ο yameth (περί αυξημένης προσφοράς και μειωμένης ζήτησης) ισχύει για όλα σχεδόν τα επαγγέλματα στη χώρα μας (για έξω δεν γνωρίζω ακριβή στοιχεία)

 

οχι βεβαια... :!:

 

για παρε ενα πτυχιο μηχανικου αυτοκινητων,ψυκτικου,ηλεκτρολογου,πλακα,πατωματζη και οτιδηποτε αλλο τεχνικου περιεχομενου και αν δεν βρεις δουλεια (& οταν λεμε δουλεια δεν μιλαμε για 1000 ψωροευρω το μηνα) σε 15 λεπτα απο την αποφοιτηση σου να μη με λενε Superfunk & να παιζω με Jackson με Floyd Rose μεχρι να πεθανω... :roll: :lol: :lol: :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι βεβαια... :!:

 

για παρε ενα πτυχιο μηχανικου αυτοκινητων' date='ψυκτικου,ηλεκτρολογου,πλακα,πατωματζη και οτιδηποτε αλλο τεχνικου περιεχομενου και αν δεν βρεις δουλεια (& οταν λεμε δουλεια δεν μιλαμε για 1000 ψωροευρω το μηνα) σε 15 λεπτα απο την αποφοιτηση σου να μη με λενε Superfunk & να παιζω με Jackson με Floyd Rose μεχρι να πεθανω... :roll: :lol: :lol: :lol:[/quote']

 

Σωστά, i stand corrected.

Πάντως σίγουρα ισχύει για όλα τα φερόμενα ως "καλλιτεχνικά" επαγγέλματα.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τραγικο ειναι οτι ολοι & ολες κυνηγανε ακομα μια θεση στο πανεπιστημιο... :cry: και ολα αυτα σε μια χωρα με μηδενικη σχεδον πρωτογενη παραγωγη & μια οικονομια υπηρεσιων στα ορια της.. :cry:

 

Και βεβαια κανενα προγραμμα δεν υπαρχει που να διοχετευει στα πανεπιστημια ΜΟΝΟ τους αριστους και αυτους που οντως ΠΡΕΠΕΙ να γινουν "επιστημονες" ενω τους υπολοιπους εκει που πρεπει δηλ. στα τεχνικα επαγγελματα (κατι που στις περισσοτερες ευρωπαϊκες χωρες γινεται εδω και δεκαετιες),αλλα βλεπεις τα κατοχικα συνδρομα του τυπου "να γινει το παιδι επιστημονας" ζουν και βασιλευουν στην ψωροκωσταινα.. :cry:

 

Ασε που αν τολμησει καμμια κυβερνηση να εφαρμοσει ενα τετοιο συστημα θα ξαναγεμισουν οι δρομοι με αργοσχολους που θα κανουν πορειες για την "αλωση της εθνικης μας παιδειας" :twisted: :roll:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικά διαφωνώ εδώ. Ξέρεις πόσοι άριστοι υπάρχουν που μόνο στα πανεπιστήμια δεν θα πρέπει να ανήκουν; Εξάλλου με τι κριτήρια κάποιος κρίνεται άριστος;

Εδώ υπάρχει η τάση στα ανεπτυγμένα κράτη της κατάργησης των εξετάσεων και η ελεύθερη είσοδος σε όποιο πανεπιστήμιο θέλει ο καθένας! Αλήθεια για ποιο λόγο σε αυτές τις χώρες υπάρχουν τόσα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Βέβαια από την άλλη ξέρεις ότι απλά σπουδάζεις για τον εαυτό σου και μετά κανείς δεν σου εγγυάται ότι αυτό που σπούδασες θα το κάνεις και επάγγελμα.

Κάτι παρόμοιο δεν συμβαίνει και στην Ελλάδα (με την μόνη διαφορά ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια) ;

 

Αλλά ας μη το συνεχίσουμε γιατί εκτός από εκτός θέματος είναι και ψιλοάσχετο με το noiz!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που λες συμβαίνει σε πολλά επαγγέλματα. :wink:

Μην πτοήσαι.Σου αρέσει αυτό το αντικείμενο;

μου αρέσει αλλά είναι πολύ δύσκολο...δε ξέρω σαν μουσικος παραγωγός τι μπορώ να κάνω.εχω ακόμα 3 εξάμηνα..δεν έχουμε μάθει και πολλά ακόμα..

 

και ουτε θα μαθετε :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρω 3 άτομα που έχουν τελειώσει από αντίστοιχο ΙΕΚ.

 

Ο ένας κάθετε και δουλεύει σερβιτόρος περιμένοντας να ανοίξει μια θέση ηχολήπτη σε κρατική τηλεώραση Θεσσαλονίκης που του έχει τάξει κάποιος γνωστός του πατέρα του.

 

Ο δεύτερος είχε τρελά λεφτά από τους γονείς του, έχει ανοίξει στούντιο δεν ξέρει που του πανε τα 4 από ηχοληψία και έχει δώσει τόσα πολλά λεφτά για εξοπλισμούς κτλ που αν τα είχε κάποιος πραγματικά γνώστης θα φυσούσε

 

Και ο τρίτος έχει φύγει στην Ολλανδία, κάνει μεταπτυχιακό στο Κονσερβατόριο του Ρότερνταμ και παράλληλα δουλεύει ως ηχολήπτης με πολύ καλό μισθό και ίδη έχει 3 cd στη δισκογραφία ως sound engineer...

 

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι αν πραγματικά γουστάρεις αυτό που κάνεις και είσαι διατετημένος να τα δώσεις όλα για να πετύχεις τον στόχο σου θα τα καταφέρεις, αν περιμένεις από τους άλλους η αν τα βρίσκεις όλα έτοιμα δεν πρόκειτε να κάνεις τίποτα, όσα πτυχία μεταπτυχίακα και phd και να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου ανοίγονται μεγάλα και διάφορα θέματα και λέγονται μεγάλες κουβέντες προς συζήτηση, τόσο ως προς την μουσική και τη δουλεία όσο και ως προς την παιδεία, την μόρφωση (γιατί δεν είναι ίδια) και γενικότερα τα επαγγελματικά.

 

Προτείνω να "μεταφερθεί" η συζήτηση στο περι ανέμων και υδάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΜΑΙ!!!!
8O

επιτλους!!! το ειδαμε και αυτο!!ειχαμε και παλιοτερα ενα τετοιο περιστατικο αλλα δεν το ξανα ειδαμε! :x

Γιατί άραγε??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν κάτσεις στην κονσόλα θα πρέπει να έχεις φτιάξει άπειρους καφέδες για τον στουντιάρχη και τους πελάτες' date=' να ξεσκονίζεις συνέχεια και να μαζεύεις καλώδια κλπ, να τρέχεις στο περίπτερο για τσιγάρα γιατί ο καλλιτέχνης ξέχασε να πάρει ερχόμενος και να μην έχεις γνώμη και άποψη σε τίποτα γιατί εάν έχεις δίκιο σε κάτι και αδειάσεις τον στουντιάρχη στα μάτια του καλλιτέχνη την έβαψες.[/quote']

Ακριβως...

Αγαπητη Μονικα,καλη χρονια κατ'αρχην..Συμφωνω με ολους σχεδον

τους προλαλησαντες,οτι δηλ.αν αγαπας κατι τοτε και αυτο θα σου ανταποδωσει την ιδια αγαπη.. :wink: Αργα ή γρηγορα..

Το ολο θεμα πιστευω ειναι να κατσεις κοντα σε καποιον 'καλο' ηχοληπτη και να μαθεις 5 πραγματακια.Ειδικα αν ειναι και γνωστος σου ακομα καλυτερα..Δεν υπαρχει κανενα προβλημα που εισαι γυναικα,μη μασας μια,και γιατι να μην καταφερεις να κανεις τη δουλεια που πρεπει καλυτερα απο εναν αντρα?? :?: -Μη βαρατε,ρε παιδια χρονιαρες μερες!! :lol: :lol:

Μεσα σε ολο αυτο το αμουσο περιβαλλον της Ελλαδας,θα χρειαστει ισως να κανεις και σκυλο-beat,και λαϊκα,και χιλια δυο αλλα.

Αν σε ενδιαφερει πραγματικα,τοτε στρωσε τον ποπο σου κατω,κανε οτι

χρειαστει (ε,ειπαμε!) για να αποκτησεις την εμπειρια που χρειαζεται,και μετα κανε παραγωγες σε οοοοοτι στυλ μουσικης σου αρεσει..

Αυτα τα λιγα

Καλη χρονια με μουσικη και τρελλα και υγεια και FUNK :lol: :lol:

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου