Προς το περιεχόμενο

Humming και μόνωση Les Paul με χαλκό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι και φίλες καλησπέρα

 

Πρόσφατα αγόρασα μια καινούργια Gibson LP Traditional. Είναι καθόλα υπέροχο όργανο, σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος, μόνο ένα μικρό προβληματάκι. Βουίζει σαν πυλώνας της ΔΕΗ σε καταιγίδα!

Μιλάμε για απίστευτο humming. Αν δεν ακουμπάω τις χορδές ο ενισχυτής (Fender DRRI) πάνω από το 3 δεν αντέχεται. Με overdrive  πετάλι ακόμα χειρότερα, για compressor ούτε συζήτηση. Βοή και χαλασμός. Οι υπόλοιπες κιθάρες μου στον ίδιο ενισχυτή δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.  Αν ακουμπήσω τις βίδες των πίσω καλυμμάτων ή τη γέφυρα της LP ακούγεται ένα μικρό "τσικ" σα στατικός ηλεκτρισμός.

Έψαξα και διάβασα για αυτή τη μαγική χαλκοταινία που μπορεί να βοηθήσει. Σίγουρα για τους περισσότερους εδώ μέσα πρόκειται για μιά απλή δουλειά, το πρόβλημα είναι πως είμαι τόσο άσχετος από ηλεκτρολογικά, που αλλάζω λάμπα και παθαίνει ένας νομός Blackout :D

Δε θέλω να διακινδυνεύσω να κάνω ζημιά στην κιθάρα, Είμαι τελείως άσχετος από εσωτερική συνδεσμολογία κτλ. Αν μου πείτε πως μέσα στην κιθάρα υπάρχουν μικροί νάνοι μπορεί και να το πιστέψω. Τράτζικ, το ξέρω, αλλά it is what it is.... Γνωρίζει κανείς κάποιον τεχνικό στην Αττική που αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές?

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις την εγγύηση ακόμη, στείλε την πίσω! Αν την πήρες απο εδώ, πήγαινε φυσικά στο κατάστημα να την κοιτάξουν! Δε νομίζω οτι έχεις θέμα με το hum, πιο πολύ πρόβλημα γείωσης μου φέρνει όπως το περιγράφεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"πιο πολύ πρόβλημα γείωσης μου φέρνει όπως το περιγράφεις"

 

Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά όλοι λένε πως άμα σταματάει όταν πιάνεις τις χορδές δεν είναι θέμα γείωσης, και έχω μπερδευτεί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άμα σταματάει όταν πιάνεις τις χορδές δεν είναι θέμα γείωσης, και έχω μπερδευτεί...

 

Εντελώς γείωση είναι αυτο..! σταματαει ακριβως επειδη την αγγίζεις, γειώνεις εσυ δηλαδη.

Πριν μπεις σε διαδικασίες με χαλκους κλπ (πραγμα σχεδον περιττό για κιθαρα με humbuckers) βάλε κάποιον που ξέρει να τσεκαρει την γείωση και να την φτιάξει, λογικά θα είναι δουλεια λεπτών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ LP με θέμα Hum (και έχουν περάσει αρκετές)! Αλλά ακόμη και θέμα γείωσης να μην είναι, πάλι θα τους την έτριβα στα μούτρα! Έχοντας πληρώσει 2+ χιλιάρικα, δεν νοείται να έχεις μια κιθάρα που βουίζει και να ψάχνεις εσύ λύση σε αυτό! Από Ελλάδα την πήρες ή από τον Γερμανό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από Ελλάδα. Απλά φοβάμαι πως αν την πάω στο κατάστημα θα τη στείλουν δεν ξέρω που για επισκευή και θα την ξαναδώ του Αγίου.

Θα προτιμούσα κάποιον τεχνικό που να ξέρει να επισκευάσει τέτοια θέματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά όταν λέμε θέμα γείωσης, μην φανταστείς οτι θα την στείλουν πίσω στη Gibson στο Nashville! Ένα καλωδιάκι είναι που ενώνει την βάση της γέφυρας με τα ποτενσιόμετρα! Για έναν έμπειρο είναι 5 λεπτά υπόθεση! Αλλά εγώ δεν θα την πήγαινα αλλού, εφόσον τους έδωσες ένα σκασμό λεφτά και υπάρχει εγγύηση είναι υποχρεωμένοι να την φτιάξουν! Period  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πηγαινε την κιθαρα σου σε ενα τεχνικο,δεν θα σε σωσει καμμια χαλκοταινια αν εχεις ΤΟΣΟ σοβαρο προβλημα,μαλλον θα εχει κοπει το καλωδιακι που γειωνει τη γεφυρα ετσι πως τα λες υποθετω.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου