Προς το περιεχόμενο

Μελέτη για την οπτικοακουστική αντίληψη μουσικών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Αρχικά να πώ ότι δεν ξέρω αν το post είναι στην σωστή κατηγορία, οπότε παρακαλείται κάποιος από τους moderators να το ελέγξει.

 

Για όσους δεν με ξέρουν από τα σχετικά αρθράκια μου στο noiz (http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=438 http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=460  και http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=726) είμαι μουσικός αλλά και ψυχολόγος με διδακτορικό στις νευροεπιστήμες. Ονομάζομαι Παρασκευόπουλος Βαγγέλης.

 

Στα πλαίσια του μετα-διδακτορικού μου στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη κάνω μια μελέτη που αφορά το πως ο εγκέφαλος συνενώνει οπτικές και ακουστικές πληροφορίες και αν αυτό αλλάζει λόγω της μουσικής εκπαίδευσης.

Για την ολοκλήρωση της μελέτης ψάχνω ακόμα 10 μουσικούς να λάβουν μέρος στην μελέτη. Πιο συγκεκριμένα οι μουσικοί θα πρέπει να είναι ενήλικες, να έχουν πάνω από 5 χρόνια μουσικής εκπαίδευσης, να είναι δεξιόχειρες και να διαβάζουν παρτιτούρα.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται θα κάνει 1 ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου που θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες (μαζί με μια λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία, ώστε ο ενδιαφερόμενος να δώσει την συγκατάθεσή του για την συμμετοχή στην έρευνα).

Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα αποτελεί μια μη-επεμβατική μέθοδο διερεύνησης της λειτουργικότητας του εγκεφάλου, οπότε κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για την υγεία και καμιά ταλαιπωρία.

Όποιος/α ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο parasvag @ gmail.com

 

Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην έρευνα για τον τρόπο που η μουσική εκπαίδευση αλλάζει τον εγκέφαλο.

Για οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να ποστάρετε και κάτω από αυτό το μήνυμα, φυσικά και θα το παρακολουθώ και θα απαντώ σχετικά.

Ευχαριστώ,

Βαγγέλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου