Προς το περιεχόμενο

Line6 Spider 15W και zoom G1on


ALXGS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά, δεν ξέρω αν κάποιος μπορει να δωσει μια λύση με το πρόβλημα που έχω, αλλα εγώ πια έχω απογοητευτεί.

Ο ενισχυτής του θέματος αγοράστηκε το Σεπτέμβρη μαζί με την  κιθάρα. Το  zoom το πήρα πριν κάνα μήνα. Όταν το συνδέω στον ενισχυτή, όσο και να πειράξω τις ρυθμίσεις του, ο ήχος είναι απαίσιος. (Εννοείται πως τον βάζω flat χωρίς τα δικά του εφέ. Πειράζω τα πάντα, gain μπάσα πρίμα κτλ αλλά τίποτα)

Έχω δοκιμάσει τα πάντα με λίγα λόγια. Σε κάποια σημεία καταφέρνω να τον κάνω να ακουστεί κάπως ανεκτά, αλλά μολις το βγάζω και κουμπωνω απευθείας τη κιθάρα στον ενισχυτή... η μέρα με τη νύχτα! Ο ήχος του ενισχυτή είναι απλά τέλειος χωρίς να μεσολαβεί το πετάλι!

 

Μάλλον δεν κάνουν χωριό μαζί ή κάτι δεν παει καλά με το πεταλάκι. Στο στούντιο που το παίρνω και το βάζω με τους Marshal παίζει καλύτερα αλλά και πάλι δεν είμαι ευχαριστημένος. Κάνει μικροφωνισμούς και γενικώς δεν έχει τον ήχο που περίμενα.

Για πείτε μια γνώμη, τι να κάνω; Πώς μπορώ να καταλάβω τι φταίει;

 

(Σκέφτομαι μήπως τελικά το δώσω και πάρω ένα απλό distortion να τελειώνω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Λογικό μου φαίνεται αν σε έναν modeling ενισχυτή κοτσάρεις πάνω ένα Multi-Effects Processor .......να γίνει χαμός (ακόμα και αν τα έχεις flat όπως λες).

Αυτοί οι ενισχυτές είναι μανούλες με τα built in effects τους, αλλά με εξωτερικές μονάδες , δεν συνεργάζονται καλά

Και distortion να πάρεις μόνο, πάλι τα ίδια θα έχεις.

Ο ενισχυτής είναι το «πρόβλημα» σου, στο μέτρο που δεν αρκείσαι στα native effects του.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι συγκεκριμενοι ενισχυτες ειναι all in one  practise amps , επειδη ενσωματωνουν τα εφε τους και δεν χρειαζονται εξτρα πεταλακια για delay , distortion, reverb, κτλ. Αυτο που ψαχνεις μαλλον ειναι ενα footswitch controller για να μπορεις να βαζεις ο ιδιος τα εφε που θες οποτε θες χωρις να καθεσαι να σκαλιζεις τον ενισχυτη . Τωρα αν δεν σε καλυπτει απο αποψη ποσοτητας το gain του insane καναλιου του ενισχυτη και θες εξτρα distortion παω πασο αλλα χλωμο το βλεπω . ;D

 

Εξηγησε αν θες τον λογο που ψαχνεις εξτρα εφε να σου δωθουν οι αναλογες συμβουλες . Τι σε χαλαει δηλαδη στον ηχο σου και πως θες να τον διαμορφωσεις ; Γιατι δηλαδη αγορασες το zoom ενω ο ηχος του ενισχυτη σου ηταν τελειος οπως λες ;

 

Τωρα για το zoom σκεψου οτι ειναι στην ιδια φιλοσοφια με τον ενισχυτη σου απλα χωρις ηχειο , εχει εφε και εξομοιωσεις ενισχυτων οπως ακριβως και ο line 6  ( συν looper και drum machine  που θα σου φανουν ιδιαιτερα χρησιμα αν τωρα μαθαινεις να παιζεις ) . Οπωσδηποτε δοκιμασε να βαλεις ακουστικα στο output του zoom να δεις πως παιζει μονο του .

 

Σκεψου οτι στην αλυσιδα σου εχεις σε σειρα δυο ξεχωριστα rigs , πραγμα που (σχεδον σιγουρα) εξηγει γιατι ο συνδυαστικος ηχος τους ειναι κακος .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λογος που το πήρα, ήταν για να έχω τους personal ήχους που ήθελα όταν πήγαινα στο studio για να μην κάθομαι να ρυθμίζω συνεχώς τους εκεί ενισχυτές. Που να το ηξερα οτι δεν θα συνδυαζόταν με τον σπιτικό ενισχυτή! Παλιότερα είχα έναν Marshall χωρίς εφέ αλλά τότε δεν είχα δικιμάσει να του βάλω πάνω ένα τέτοιο multi effect πετάλι.

 

Με ακουστικά που το δουλεύω περισσότερο, ακουγεται τέλεια. Το πρόβλημα είναι όταν το συνδέω πάνω στον ενισχυτή. Πάντως λογικό μου ακούγεται αυτό που είπατε περί μπλεξίματος των εφέ. Το φοβόμουν  κι εγώ μολις τα άκουσα να παίζουν. Οπότε δυο λύσεις υπάρχουν. Ή το κρατάω και παίζω μόνο με ακουστικά ώστε να έχω και τις δυνατότητες looper - drum kit κτλ που βοηθούν στο παίξιμο, ή το πουλάω και  παίρνω ένα απλό distortion μαζί με ένα κουρδιστήρι για το studio και τέλος.

 

Τη πάτησα έν ολίγοις με την επιλογή μου. :/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή ιδέα. Κάπου νομίζω το διάβασα κι αλλού ψάχνοντας για λυση. Πρέπει μόνο να προμηθευτώ έναν αντάπτορα από 6,3mm σε 3,5mm για το καλώδιο ώστε να το δοκιμάσω κι αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρα αντάπτορα, το σύνδεσα στην είσοδο mp3 και είδα μια πολύ μικρή βελτίωση. Βασικά χάθηκε ο πολύ θόρυβος, αλλά η χροιά του ήχου γενικώς, δεν ικανοποιεί όπως όταν δεν παρεμβάλλεται το πετάλι  :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποιες λυσεις που χρησιμοποιουνται συχνα για να εχεις τους ηχους σου χωρις να χρειαζεται να κουβαλησεις τον δικο σου ενισχυτη/καμπινα ειναι μεσω modelling μηχανηματων . Συγκεκριμενα ειτε συνδεοντας τα μεσω 4 cable method  στον εκαστοτε ενισχυτη , ειτε πηγαινοντας καρφι στην κονσολα , ειτε με χρηση ξεχωριστου τελικου ενισχυτη για να συνδεθεις σε καμπινα της επιλογης σου , ειτε μεσω καποιου αυτοενισχυομενου frfr monitor .

 

Το πρωτο το ξεχνας λογω απουσιας fx send/return στο zoom . Τα υπολοιπα αν υπαρχει δυνατοτητα δοκιμασε τα .

 

Κατι ακομα που δεν γνωριζω αν υπαρχει σαν επιλογη στο zoom , αν εχει εξομοιωση καμπινας ειναι (θεωρητικα) προτιμοτερο να την εχεις απενεργοποιημενη οταν συνδεεσαι σε φυσικη καμπινα (ειτε ξεχωριστη ειτε του ενισχυτη αν ειναι combo) ενεργοποιημενη ομως οταν συνδεεσαι σε μονιτορ .

 

Καποια απο τα πιο διαδεδομενα μηχανηματα για αυτη την δουλεια ειναι σε μορφη πεταλιου τα line 6 pod hd500x , boss gt-100 , atomic amplifire , fractal ax8 , line 6 helix . Αντιστοιχως σε μορφη rack line 6 pod hd pro x ( και αλλα παλαιοτερα μοντελα ) , eleven rack , line 6 helix , kemper ,fractal axe fx .

 

Οικονομικα τα περισσοτερα δεν τα λες αλλα ειναι λυσεις που χρησιμοποιουνται ολο και περισσοτερο ακομα και απο μεγαλα ονοματα ( ειδικα με kemper και axe fx γινεται χαμος ) .

 

Με το να παρεις καποιο πεταλι δεν θα εχεις καποιν σταθερο ηχο αν δεν παιζεις σε συγκεκριμενο ενισχυτη, αφου αλλαζωντας ενισχυτη αλλαζει και ο ηχος του ( διαφορετικη προενισχυση , διαφορετικος τελικος , διαφορετικο ηχειο ) .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Ωώωω ευχαριστώ για την ανάλυση. Πολύ διαφωτιστικό το κείμενό σου! Θα την ψάξω τη δουλειά κι έτσι και θα δω πως θα πάει. Προς το παρών κάνω διάφορες αλχημείες και τη κάνω κάπως υποφερτή τη κατάσταση αλλά δεν είναι και η λυση. Το πετάλι βεβαια με βοηθά στο practice γιατί το συνδέω εύκολα στο πισί και με ακουστικά κάνω τη δουλειά μου κι έτσι ίσως να μην ασχοληθω περεταίρω. Θα το κρατήσω μόνο γι αυτή τη δουλειά και μετά βλέπω για κάνα άλλο απλό destortion.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου